Απαιτείται λύση από την επόμενη ημέρα

Ο γνωστός “εφιάλτης” της καλοκαιρινής περιόδου – κυκλοφοριακό και στάθμευση - επιστρέφει σταθερά στο προσκήνιο στην έναρξη της νέας θερινής σεζόν, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά το σοβαρό πολιτικό έλλειμμα των αρμοδίων απέναντι σε καυτά θέματα για τον τόπο!

Οι εικόνες των ασφυκτικά γεμάτων οδών με οχήματα και δίκυκλα, της έλλειψης χώρων στάθμευσης που να υποδέχονται έναν μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων και της περιορισμένης δρομολογιακής κίνησης των μικρών λεωφορείων έρχονται να αντικαταστήσουν την ποιότητα στην πόλη, με καταστάσεις αποπνικτικές!

Μία ακόμη θητεία συμπληρώνεται, η διοίκηση της οποίας κατάφερε να γίνει συνώνυμο της αποτυχίας όσον αφορά στην υπόθεση της αντιμετώπισης και ρύθμισης των κυκλοφοριακών θεμάτων και των θεμάτων στάθμευσης, αφού από τις - χωρίς προετοιμασία - ακραίες λύσεις του αποκλεισμού της πόλης, έφθασε στο τελευταίο έτος της θητείας, στη μη λήψη κανενός μέτρου ρύθμισης - έστω - ορισμένων προβλημάτων!

Σε μία πόλη που κάθε καλοκαίρι υποδέχεται έναν σημαντικό αριθμό επισκεπτών που κουβαλά μάλιστα και τα οχήματά του, η απόφαση κατάργησης της δημοτικής αστυνομίας, η μη αναδιοργάνωση του πλάνου των δρομολογίων της δημοτικής συγκοινωνίας και η μη εξεύρεση ή και διαμόρφωση νέων χώρων στάθμευσης πλησίον της εισόδου της πόλης, έρχεται να “πνίξει” ξανά το κέντρο της!

Πρόκειται για μία κατάσταση που επαναλαμβάνεται σταθερά, γιγαντώνεται όσο περνά ο καιρός, ξεφεύγει του ελέγχου, γεννά εικόνες προκλητικές όσον αφορά στην παράνομη στάθμευση, προκαλεί εκνευρισμό στους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της πόλης, με τους δεύτερους μάλιστα, κυρίως τις πρωινές ώρες, περιδιαβαίνοντας στους δρόμους της Ερμούπολης, να θαυμάζουν... την ατελείωτη συσσωρευμένη λαμαρίνα!

Οχήματα σε πεζόδρομους και οδούς που εξυπηρετούν ξενοδοχεία στην πόλη, δίκυκλα και επαγγελματικά οχήματα να προβαίνουν σε στάση ή και αναστροφές μπροστά από το θέατρο Απόλλων, “πνίξιμο” της κίνησης στην παραλιακή οδό καθώς και στο ύψος της εξόδου του λιμένα, αλλά και μία απέραντη “πίστα” οχημάτων στο Νησάκι, με οδηγούς να τσακώνονται για το ποιος θα κατοχυρώσει πρώτος μία θέση στάθμευσης, έρχονται να επισημάνουν ξανά την απαίτηση του κάθε λογικού νου, πως το ζήτημα της μετακίνησης και της στάθμευσης στο κέντρο, απαιτεί μία ολοκληρωμένη αντιμετώπιση και λύση!

Ο επαναλαμβανόμενος “εφιάλτης”, για μία ακόμη φορά, εκτός από το πολιτικό έλλειμμα και την απουσία ειλικρινούς βούλησης για δρομολόγηση λύσεων, αποδεικνύει και το τεράστιο πρόβλημα σε επίπεδο διαλόγου και συνεννόησης με την τοπική κοινωνία και τις επαγγελματικές τάξεις. Η ανικανότητα προσδιορισμού μίας κοινής βάσης για το σοβαρό πρόβλημα, αναφορικά με την οποία θα συντάσσονταν προτάσεις και θα διατυπώνονταν λύσεις, από τις οποίες θα προκρίνονταν προς υλοποίηση ορισμένες, αποδεικνύει την ανωριμότητα των αρμοδίων να απαλύνουν ακόμη και σε μικρό βαθμό τις συνέπειες του “εφιάλτη” της πόλης!

Δεδομένης της ανάγκης όμως του κέντρου να επιβιώσει τη θερινή περίοδο και των πολιτών να έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν την ιστορική πόλη, χρήσιμο είναι να κοιτάξουμε όλοι στην επόμενη μέρα και να απαιτήσουμε συλλογικά – βοηθώντας ο καθένας στο μέτρο που του αναλογεί – δρομολόγηση αποτελεσματικής λύσης!

Ο τόπος και η ανάπτυξή του είναι συλλογική υπόθεση! Η τοπική κοινωνία έχει κουραστεί από ταξίματα, πειράματα και αναποτελεσματικές και χωρίς πλάνο κινήσεις! Οι κάτοικοί της – πρωτίστως – ζητούν ποιότητα στην καθημερινότητά τους ενώ οι επισκέπτες ωφέλιμο θα ήταν να αναχωρούν, έχοντας λάβει τις καλύτερες των εντυπώσεων!

Ως εκ τούτου, η κατεύθυνση για τη νέα διοίκηση είναι ένας απαιτητικός μονόδρομος που θέλει το πρόβλημα να είναι σαφές και οι επιλογές συγκεκριμένες...

 

ΥΓ. Αναμένοντας το πρόβλημα να απασχολήσει σοβαρά, η ευχή για την ώρα είναι μία: Υπομονή και καλό καλοκαίρι!

Ετικέτες: