Σέλφι, λακ και καθάρισες... σε μία χρεοκοπημένη χώρα

Lifestyle σε μία απόλυτα χρεοκοπημένη χώρα!

Σε αυτή την πρόταση μπορεί να συνοψίσει ο ψύχραιμος, σοβαρός και λογικός πολίτης το συμπέρασμα από τα γεγονότα και τις εικόνες που παρατήρησε κατά τη χθεσινή ορκωμοσία της Βουλής! Σέλφι παντού, φορμαρισμένο μαλλί, καλοδουλεμένο με λακ, πασαρέλα κομψότητας(;), αλλά και βλέμματα – ολοφάνερα - “στραμμένα” στην ιδιοτέλεια, τη φιλοδοξία, την υστεροβουλία και τον εγωκεντρισμό, συνέθεσαν τα τηλεοπτικά και διαδικτυακά πλάνα που βομβάρδισαν... τα μάτια των πολιτών που παρακολούθησαν τη “μαγιά” των 300 να ορκίζεται..., πως θα λαμβάνει αποφάσεις υπέρ του δήμου και θα υπηρετεί το Σύνταγμα.

Μέσα σε αυτή τη Βουλή πρωταγωνίστησε προκλητικά η πόζα, το χαμόγελο της προσωπικής ικανοποίησης που θα ακριβοπληρώνεται από την τσέπη του “αιματοκυλισμένου” κόσμου, περίσσεψε η σοβαροφάνεια και η έπαρση, προβλήθηκε η επιστροφή της περιβόητης “κανονικότητας”, ενώ ολοφάνερα, διαπιστώθηκε η απουσία σοβαρότητας!

Εντός του ελληνικού Κοινοβουλίου, το οποίο θα έπρεπε να αποτελεί τον χώρο της ουσιαστικής έκφρασης της δημοκρατίας, του σεβασμού απέναντι στον κάθε πολίτη και τις ανάγκες του, αλλά και τον χώρο της λήψης αποφάσεων υπέρ της χώρας και των ανθρώπων της, παρατηρήσαμε ξανά, μία ξεκάθαρα προκλητική στάση προσώπων που θεωρώντας τον χώρο, πλαζ, πλατεία, πανηγύρι ή κιτς γιορτή, δεν δίστασαν να προβάλουν τον εγωκεντρισμό τους σε πρώτο πλάνο!

Δεκάδες αναφορές στο γεγονός της ορκωμοσίας της νέας σύνθεσης της Βουλής, πρόχειρες, φθηνές, σάπιες, αναφορές του ποδαριού, της κακιάς ώρας, της τελευταίας στιγμής, οι οποίες αντανακλούν ακριβώς την κάκιστη ποιότητα που αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός!

Κανένας σεβασμός μέσα στο “ναό” της αστικής δημοκρατίας, ο οποίος συχνά παρουσιάζεται ως τσιφλίκι λίγων οικογενειών, αλλά και μαθητευόμενων μάγων, που υποπτεύονται... πάντα “ορθώς” για το “καλό της πατρίδας και των ανθρώπων της”.

Αποτελεί αίσθηση ορισμένων νέων ανθρώπων, αλλά και ξεκάθαρο συμπέρασμα μεγαλύτερων σε ηλικία, πως, όσο περνούν τα χρόνια, οι θεσμοί απαξιώνονται κι ευτελίζονται, οι αξίες χάνονται, η δημοκρατία απειλείται και η ανευθυνότητα λαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα κράτος που χρεοκόπησε εδώ και χρόνια, οικονομικά και πνευματικά!

Ο αντίλογος από ανθρώπους που παρατηρούν με απόσταση τα γεγονότα, θέλει αυτές οι εικόνες – δυστυχώς - να αντανακλούν τον βαθύτερο “χαρακτήρα” της ελληνικής κοινωνίας. Μίας κοινωνίας η οποία αρέσκεται στο θάψιμο των προβλημάτων, στο κουκούλωμα της επικίνδυνης νοοτροπίας ή ακόμη και στην υιοθέτησή της, στη σταθερή στάση αδιαφορίας για τα ουσιαστικά και στην ξεκάθαρη προσκόλλησή της σε ό,τι επιδερμικό!

Σε πλήρη αντίθεση με εικόνες του παρελθόντος από το ελληνικό Κοινοβούλιο, όπου οι πολιτικοί αντίπαλοι διαφωνούσαν έντονα ακόμη και ακραία στα όρια πάντα μίας αποκλειστικά πολιτικής αντιπαράθεσης, σήμερα, διαπιστώνει κανείς πως η “μάχη” των περισσότερων από τους 300, από την πρώτη κιόλας ημέρα δίνεται για την εντύπωση και το lifestyle!

To προσηλωμένο άλλωστε βλέμμα στο κενό, των λίγων που βρίσκονται στους υπουργικούς θώκους, προδίδει ξεκάθαρα ότι οι κατευθύνσεις είναι συγκεκριμένες, οι πολιτικές αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί σε “κονκλάβια” και οι ψηφοφορίες θα δρομολογηθούν προς εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων με την πλειοψηφία των 300 προθύμως να ψηφίζουν και να υπηρετούν όποια άλλη ανάγκη, εκτός από την επιβίωση και την αξιοπρέπεια της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού!

Με σέλφι, λακ και ανευθυνότητα, η χώρα οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε νέο κύκλο χρεοκοπίας!

 

 

Ετικέτες: