Όταν οι αιρετοί ξεχνούν... εκείνοι συνεχίζουν(!)

Οι άνθρωποι της δικής μας καθημερινότητας, της σταθερής παρουσίας στις μικρές ανάγκες της κάθε γειτονιάς, τα πρόσωπα εκείνα που θα φροντίσουν για την καθαριότητα σχεδόν μπροστά από το κατώφλι μας και θα “τρέξουν” να αποκαταστήσουν κάθε μικρή βλάβη που προκύπτει στον δημόσιο και δημοτικό χώρο με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτησή μας, βρίσκονται με συνέπεια δίπλα στον δημότη και είναι τα άτομα εκείνα που κυρίως αποδεικνύονται οι πραγματικοί πρωταγωνιστές στη δημόσια ζωή, όταν – δυστυχώς - χαμηλώσουν οι προβολείς για τους αιρετούς!

Πρόκειται για τα πρόσωπα εκείνα που σε συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών θα βγουν με υπευθυνότητα στον δρόμο για να καλύψουν τις ανάγκες των δημοτών, αρκετοί εκ των οποίων δε – πόσο θλιβερό(!) - τους απευθύνονται με αγένεια. 

Κάθε χρόνο τέτοια περίοδο, όταν οι αυτοδιοικητικοί ξεχνούν πως υπάρχει τόπος, υπάρχει νησί, υπάρχουν κάτοικοι κι επισκέπτες, υπάρχουν υποχρεώσεις και καθήκοντα, εκείνα τα πρόσωπα που στελεχώνουν τις υπηρεσίες και τα τμήματα της καθαριότητας και των μικρών έργων, αποτελούν την “ομάδα” εκείνη, που σταθερά συνεχίζει να νοιάζεται για όλους εμάς!

Είναι όλοι αυτοί οι υπάλληλοι του Δήμου που θα σπεύσουν να καλύψουν κάθε αναπάντητο θέμα, θα επιδιώξουν να φροντίσουν λύσεις για μικρά και μεγάλα προβλήματα, ενώ θα δεχτούν – πολλές φορές δυστυχώς – ακόμη και προσβολές για τους χρόνους ανταπόκρισής τους, όταν επί της ουσίας, έχουν να δουλέψουν για ένα ολόκληρο νησί!

Καθαριότητα σε μικρές οδούς με χειρονακτική εργασία σε συνθήκες “τρέλας” που δεν αντέχει εύκολα ο καθένας, αλλά και εργασίες αποκατάστασης διαφόρων προβλημάτων πάσης φύσεως, σε καθεστώς ανυπομονησίας από πλευράς δημοτών, συνθέτουν τη δουλειά που γίνεται για εμάς καθημερινά, με υπομονή κι επιμονή από τη δική τους μεριά!

Κάθε χρόνο η καλοκαιρινή περίοδος, φέρνει στο προσκήνιο τη σκληρή εργασία που διεκπεραιώνουν αυτοί οι άνθρωποι, οι δημοτικοί υπάλληλοι που εργάζονται όχι στα γραφεία, αλλά κυριολεκτικά στους δρόμους, προκειμένου όλοι εμείς να απολαμβάνουμε απρόσκοπτα τις υπηρεσίες εκείνες για τις οποίες εμμέσως “φορολογούμαστε”, καταβάλλοντας τα δημοτικά τέλη!

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή λοιπόν, στο μυαλό δεν μπορεί παρά να καταλαμβάνει πρώτη θέση η επιθυμία να εκφραστεί ένα μεγάλο “ευχαριστώ” προς αυτούς τους εργάτες, οι οποίοι αθόρυβα πάντα, δίνουν το παράδειγμα της υπομονής, της προσφοράς και της εξυπηρέτησης του δημότη.

Σε πλήρη αντίθεση με τους αυτοδιοικητικούς που κατά καιρούς έχουν απειλήσει ή και προσβάλλει απαράδεκτα την πλευρά των υπαλλήλων συνολικά, θεωρώντας... πως έχουν γαλόνια στα πολιτικά πράγματα και άρα, κατέχουν... την απόλυτη γνώση και αλήθεια, τα πρόσωπα που ρίχνονται στη μάχη του δρόμου καθημερινά, αποδεικνύεται πως είναι εκείνα που αξίζουν τον πραγματικό έπαινο και την αναγνώριση!

Διανύουμε ήδη το μέσον της θερινής περιόδου και οι θερμοκρασίες χτυπούν “κόκκινο” καθημερινά, με τους ανθρώπους αυτούς, που συναντάμε κάθε πρωί στην είσοδο του σπιτιού μας, να δηλώνουν την παρουσία τους για να είμαστε εμείς ικανοποιημένοι! Αξίζουν τουλάχιστον μία θερμή “καλημέρα”! Αξίζουν τουλάχιστον ένα εγκάρδιο “ευχαριστώ”! Αξίζουν σαφέστατα μία αναγνώριση για τον κόπο τους, αφού αρκετοί εξ αυτών δε, αποτελούν παράδειγμα συνέπειας στον καθημερινό μόχθο της επιβίωσης!

Κόντρα στην εικόνα ξεκάθαρης αδιαφορίας από τη συντριπτική πλειοψηφία των αιρετών κατά τη θερινή περίοδο για το ίδιο το νησί, αυτά τα πρόσωπα αποδεικνύουν πως διακρίνονται για την υπευθυνότητά τους και παρά τον “ακέφαλο” οίκο μας, εκείνα με επιμονή, συνεχίζουν...!

 

 

 

Ετικέτες: