Υπερβάσεις...

Αυτό που δεν κάνουν οι πολιτικοί, οι αυτοδιοκητικοί και γενικότερα τα πρόσωπα που υπάρχουν στη δημόσια ζωή!

Η συντριπτική πλειοψηφία εξ αυτών, παραμένει σταθερά προσηλωμένη στον εγωκεντρισμό της, τον αναπτύσσει, τον πολλαπλασιάζει, απομακρύνεται από τον ρόλο της, ξεχνά τη λαϊκή εντολή και περιαυτολογεί για όσα θεωρεί πως έκανε!

Πόση απογοήτευση και θλίψη γεννά η εικόνα αιρετών προσώπων στον επίλογο αυτής της θητείας, ανεξαρτήτως αν αυτά συνεχίζουν στα κοινά ή και αποχωρούν με δική τους απόφαση, όταν φέρνουν στο προσκήνιο την εσωτερική αντιπαράθεσή τους, επιδιώκοντας να την “κρεμάσουν στα μανταλάκια” και μάλιστα με απόχρωση ξεκατινιάσματος...

Πόση ντροπή για τους ίδιους αλλά και για τον θεσμό που εκπροσωπούν είναι να μην προσπαθούν να συνεργαστούν και να λύσουν τα όποια θέματα επικοινωνίας έχουν και δυστυχώς να επιδιώκουν με τρόπο παλιομοδίτικο να “πρωταγωνιστούν” στη δημόσια ζωή λόγω – ουσιαστικά – της ανικανότητάς(!) τους να συνυπάρξουν με συναδέλφους τους προκειμένου να υπηρετήσουν τις ανάγκες των πολιτών του νησιού!

Η απογοήτευση αυτή δε, αυξάνεται σημαντικά όταν αυτοί οι άνθρωποι συμμετέχουν για πρώτη φορά στα κοινά, κληρώθηκαν... να σηκώσουν ένα δύσκολο χαρτοφυλάκιο στη θητεία που συμπληρώνεται και ταυτόχρονα, κλήθηκαν να παλέψουν για να φέρουν εις πέρας μία σειρά θεμάτων!

Καλή η θέση που πασπαλίζεται πολύ ευκολότερα με χρυσόσκονη λόγω της “ευχάριστης” ατζέντας της, από εκείνη τη θέση που δέχεται καθημερινά βολές επειδή έχει στα καθήκοντά της, την προώθηση έργων προς βελτίωση των υποδομών του τόπου, αλλά θα ήταν ακόμη καλύτερη η θέση... της ανάληψης ουσιαστικής ευθύνης στον κατάλληλο χρόνο!

Το ερώτημα είναι ένα και συγκεκριμένο: Τί ενδιαφέρει ουσιαστικά τους δημότες;

Και η απάντηση ακόμη ευκολότερη: Το αποτέλεσμα! Δηλαδή, εκείνες οι πράξεις που θα βελτιώσουν υποδομές, θα πυροδοτήσουν διαδικασίες και θα φέρουν καλά μαντάτα για τους πολίτες!

Προϋπόθεση των ανωτέρω όμως, αποτελεί η στάση συνεργασίας με τους συναδέλφους και όχι η ανάπτυξη μίας πολεμικής διάθεσης, ολοφάνερα ανταγωνιστικής (!), για το ποιος νέος σύμβουλος θα πετύχει καλύτερα πράγματα και περισσότερα! Άλλωστε ο τόπος δεν είναι μόνον οι υποδομές, δεν είναι μόνον η κοινωνική ατζέντα, δεν είναι μόνον ο πολιτισμός, ούτε μόνον η ανάπτυξη! Τόπος θα πει σύνολο και αποτέλεσμα θα πει συνεργασία προς εξυπηρέτηση και ικανοποίηση των πολιτών.

Οι δηλώσεις που εκστομίζονται εύκολα περί “συλλογικού αποτελέσματος” και “συλλογικής προσπάθειας” από νέους στην αυτοδιοίκηση στο πλαίσιο διάφορων δηλώσεών τους, δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως “τσιτάτα”, αλλά ως μπούσουλας για επιτυχία σε πολλά περισσότερα επίπεδα!

Από τους δημότες άλλωστε, σαφέστατα καταδικάζεται η αδράνεια, καταδικάζεται όμως – εκ του αποτελέσματος και εκλογικού.... - η αλαζονεία και η έπαρση!

Έτσι, στη δοκό ισορροπίας, οι νέοι αιρετοί οφείλουν να μην είναι μαλθακοί, αμίλητοι και αδρανείς, αλλά πρέπει να μεριμνούν με επιμονή ώστε να μην διακρίνονται από εγωκεντρισμό και μάλιστα από τόσο νωρίς!

Υπέρβαση είναι η λέξη “κλειδί” για κάθε άνθρωπο, κάθε δημότη, κάθε αιρετό που επιδιώκει μία σοβαρή εξέλιξη και μία πρόοδο προς εξυπηρέτηση του συνόλου!

Υπέρβαση θα πει “πατάω” τα ταπεινά ένστικτά μου και συνεργάζομαι! Υπερπηδώ το όποιο εμπόδιο και φροντίζω να επιμείνω για αποτελέσματα και όχι για ξεκατινιάσματα!

Υπέρβαση στην πολιτική ζωή του τόπου, σημαίνει να μεριμνώ για την αρμονική συνύπαρξη και δουλειά με κάθε συνάδελφό μου, προκειμένου να φέρω στην πρώτη γραμμή εξελίξεις! Υπέρβαση θα πει αγαπώ τις πράξεις και την ουσία στη δημόσια ζωή και όχι τα λόγια που θα με κάνουν – ενδεχομένως – αρεστό σε όποιες άλλες πλευρές ενόψει μίας νέας “εποχής”!

 

ΥΓ. Μάταια(;) περιμέναμε οι νέοι να αποτελέσουν το ουσιαστικό παράδειγμα...

Ετικέτες: