Ποιότητα στην πολιτική και παρελθόν η αλαζονεία

Ο κόσμος μίλησε! Αξιοποίησε το δικαίωμά του να επιλέξει ποιος θα διοικεί τον τόπο του, ποιοι θα τον εκπροσωπούν στα συλλογικά όργανα και τελικώς ψήφισε την αλλαγή, με βάση την οποία αισιοδοξεί για νέες μέρες στο νησί και νέα εποχή στην τοπική πολιτική σκηνή!

Ο κόσμος της Σύρου “ούρλιαξε” την ανάγκη του για ποιότητα στον δημόσιο πολιτικό λόγο, για αξιοπρέπεια στη συνεννόηση και την επικοινωνία του με τους πολιτικούς άρχοντες και κυρίως απαίτησε την ανάδειξη προσώπων που θα ηγηθούν με σύνεση και σεβασμό, όπως τουλάχιστον σε πρώτο επίπεδο αξιολογούν!

Οι δημότες έκριναν συνετά, διαπίστωσαν πολυλογία, κενολογία και φανφαρονισμό, με αποτέλεσμα να τιμωρήσουν τους ηγετίσκους που πολλά έταξαν και σχεδόν τίποτα δεν έπραξαν!

Διέκριναν επί πολλά έτη αλαζονικές τάσεις, αλλά – δυστυχώς - και συμπεριφορές προκλητικές, τις οποίες δεν ανέχτηκαν, δεδομένης της λογικής που διαθέτουν και η οποία δεν τους επιτρέπει να “κυβερνώνται” από φθηνές πολιτικές προσωπικότητες που αρέσκονται να θεωρούν πως “παράγουν” έργο κοιτάζοντας το πενιχρό εκτόπισμά τους, στον καθρέπτη τους!

Γύρισαν λοιπόν την πλάτη, στα πρόσωπα εκείνα που νόμιζαν πως η πρώτη εκλογή τους σε καρέκλα διοίκησης, θα γίνει κτήμα τους για πολλά έτη και για πολλές θητείες, θεωρώντας πως ο κόσμος δεν είχε καμία άλλη επιλογή!

Σύμφωνα με τη δημόσια εικόνα που επέλεξαν(!) να αναπτύξουν και να δείξουν στην τοπική κοινωνία, στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση, αποδείχθηκε ξεκάθαρα πως τιμωρήθηκε ο εγωκεντρισμός και η φιλαυτία, καθώς όμως και η προκλητική αδιαφορία για τις ανάγκες των πολλών και του δήμου!

Επιπλέον, τιμωρήθηκε ξεκάθαρα η ανόητη θεώρηση ορισμένων, πως, η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη από ηγετίσκους και από πρόσωπα που λειτουργούν τιμωρητικά ενώ απορρίφθηκε πασιφανώς η νοοτροπία εκείνων που πίστεψαν ότι το “διαίρει και βασίλευε” είναι ο μοναδικός δρόμος να κρύψουν την ανικανότητά τους και να πείσουν για παραγωγή έργου!

Στον επίλογο της θητείας, επισφραγίστηκε η ξεκάθαρη αδιαφορία ορισμένων για τις ανάγκες της τοπικής αγοράς, οι οποίες όχι μόνον δεν περιορίζονται σε αστείες κυβιστήσεις για υποστήριξη μίας μόνον κατηγορίας της τοπικής οικονομίας με σκοπό την ψηφοθηρία, αλλά κινούνται πολύ μακριά από αυτή τη “λογική”.

Το μήνυμα της κάλπης υπήρξε ξεκάθαρο απέναντι σε εκείνους που απαξίωναν τη φωνή της τοπικής κοινωνίας, με κάθε ευκαιρία, προκειμένου να εξυπηρετήσουν συμφέροντα τρίτων ή ακόμη και την “τσέπη” τους, αφήνοντας σε εκκρεμότητα μεγάλες ανάγκες του τόπου και αναπάντητα πολλά λογικά αιτήματα!

Τέλος, οι δημότες μέσα σε διάστημα πέντε ετών, απέρριψαν κατηγορηματικά εκείνους που θέλησαν αντί απαντήσεων και πράξεων, να στοχοποιούν αυτοδιοικητικά και μη, πρόσωπα, των οποίων τα λόγια και η κριτική, δεν ήταν αρεστά στους ίδιους, ακριβώς εξαιτίας της έπαρσής τους!

 

Από σήμερα κι επισήμως λοιπόν, το νησί αποκτά νέα διοίκηση, η σύνθεση της οποίας εμπνέει στους δημότες εμπιστοσύνη και σιγουριά αναφορικά με το ότι επιβάλλεται να έρθουν καλύτερες μέρες στο νησί!

Οι προσδοκίες γι αυτήν τη θητεία είναι υψηλές και ο πήχης έχει τεθεί ακόμη υψηλότερα συγκριτικά με το παρελθόν, αφού οι δημότες επέλεξαν ξεκάθαρα πολιτικές προσωπικότητες των οποίων η πρότερη μαρτυρία επισφραγίζεται από εντιμότητα!

Αυτήν την εντιμότητα αναμένουν οι πολίτες του νησιού να δουν και να διακρίνουν σε κάθε τομέα διοίκησης και από κάθε πρόσωπο που αναλαμβάνει θέση ευθύνης!

 

Καλή πρόοδο και ουσιαστικά παραγωγική νέα θητεία!

 

 

Ετικέτες: