Μία χλωμή(;) αρχή

 

Οι αριθμοί έδειξαν ξεκάθαρα τις προτιμήσεις, τις διαφωνίες, τις επιφυλάξεις, τους ενδοιασμούς, την άρνηση αλλά και τον φόβο!

Οι πρώτες συνεδριάσεις στα αιρετά συλλογικά όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης πραγματοποιήθηκαν και τα πρόσωπα που απαρτίζουν τα προεδρεία τοποθετήθηκαν... με μέθοδο, με προσοχή, με διάθεση “κατεβάζω από το ράφι τον μπαχαλάκη”, αλλά και με δήθεν πρόθεση συνεργασίας!

Η επιτυχία των συλλογικών αποφασιστικών οργάνων κατακτάται όμως, υπό την προϋπόθεση της στελέχωσής τους με πρόσωπα που διακρίνονται από σοβαρότητα! Αδιαπραγμάτευτος όρος για τη λειτουργία ενός οργάνου, του οποίου το αποκλειστικό έργο είναι η παραγωγή προτάσεων και λύσεων για τη ζωή του δημότη!

Στην έναρξη αυτής της θητείας διαπιστώνουμε για μία ακόμη φορά τη γνωστή σε όλους έκφραση “Απ΄ όλα έχει ο μπαξές”! Έχει σοβαρότητα, έχει γελοιότητα, αλλά και πολιτική φθήνια!

Οι παρατάξεις πρότειναν, οι αιρετοί ψήφισαν, οι αριθμοί μίλησαν και τα συμπεράσματα εξήχθησαν! Τιμήθηκε με μεγάλη εμπιστοσύνη η θέση του προέδρου, με ένα πρόσωπο που έλαβε τη σύμφωνη γνώμη σχεδόν όλων των συναδέλφων του, αφού έχει αποδείξει κατά το παρελθόν πως μπορεί να αναλάβει με υπευθυνότητα τα καθήκοντά του και να τοποθετηθεί σοβαρά σε διαδικασίες που παρέκλιναν της ορθής πορείας! Έχει απαιτήσει κατά τα προηγούμενα έτη σε δημόσιες συνεδριάσεις ο πολιτικός διάλογος να μην υποτιμάται, αλλά να ενισχύεται όλο και περισσότερο με μεστές και σοβαρές τοποθετήσεις και παρατηρήσεις! Έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του και οι ίδιοι από την πλευρά τους, τον έχουν ανταμείψει, φέρνοντάς τον ξανά στα έδρανα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ακολούθως, προτάθηκε και κατέλαβε θέση στο προεδρείο, ένα πρόσωπο που μέχρι χθες, στο τέλος αυτής της θητείας, δεν δίσταζε να μπαχαλεύει συστηματικά τον διάλογο όποτε ένιωθε ότι έπρεπε - σε γηπεδικούς όρους - “να την πει στον αντίπαλο”! Γνωστές οι παραφωνίες του σε διάφορες συνεδριάσεις και οι ενοχλητικές κραυγές του, όπως αυτές έχουν καταγραφεί από τα ΜΜΕ, αλλά γνωστή και η ανεπάρκειά του, για τάξη και τήρηση κανόνων όπως απεδείχθη επανειλημμένως σε Επιτροπή της οποίας και ηγήθηκε – δυστυχώς για τους δημότες, τους επαγγελματίες και τους επιχειρηματίες - ανεπιτυχώς! Σε αυτήν την εξαιρετικά υπεύθυνη θέση λοιπόν, που πρέπει να τιμά και να εκφράζει ταυτόχρονα όλο το σώμα, δυστυχώς, υπερψηφίστηκε ένα πρόσωπο που προτάθηκε από την παράταξή του, όπως όλα δείχνουν, με διάθεση χλευασμού και υποτίμησης του δημοτικού συλλογικού οργάνου! Το ομαδάκι από φέτος, θα κάθεται “πάγκο” και θα δουλεύει ο αντιπρόεδρος για τη διασκέδασή... εκείνων που προέρχονται από την ίδια παράταξη (με ελάχιστες εξαιρέσεις), από τη σημαντική αυτή θέση στην οποία και τοποθετήθηκε λόγω της θετικής διάθεσης της πλειοψηφίας να μην δείξει αρνητικό χαρακτήρα!

Το “σύνολο” ολοκληρώνεται μάλιστα, με ένα πρόσωπο γνωστό από τα παλιά εξαιτίας του διασπαστικού ρόλου του σε κάθε ομάδα, σε κάθε συλλογικότητα και σε κάθε επίπεδο! Υπερψηφίστηκε αλλά με σημαντικές διαφωνίες!

Θα είχε ενδιαφέρον μέσω της παρούσας στήλης να υπενθυμιστεί η πορεία του στα κοινά με “πυξίδα” τις αυστηρά προσωπικές επιδιώξεις και φιλοδοξίες του, αλλά η στήλη θα περιοριστεί και θα προτρέψει τους αναγνώστες να κρίνουν και να αξιολογήσουν το τελευταίο εκλογικό αποτέλεσμα! Να εκτιμήσουν δηλαδή με πόση πονηριά, χρησιμοποιήθηκε ένα μικρό σύνολο πολιτών – δημοτών – ψηφοφόρων και ψηφο-κουβαλητών, για να στηρίξει αποκλειστικά και μόνον τα πρόσωπα που σήμερα συμμετέχουν ως μέλη στο συλλογικό όργανο!

Όμως, ο δήμος, ο κόσμος δηλαδή ενός τόπου, οι κάτοικοί του, έχουν πολλές αναπάντητες ανάγκες και προσδοκίες για ένα καλύτερο μέλλον και περιμένουν το συλλογικό όργανο να λειτουργήσει!

Δεν επενδύουν σε ανισόρροπες “ισορροπίες” που επιλέγουν αυτοδιοικητικοί, με δεύτερη σκέψη τους, να αποφύγουν συγκρούσεις (τις οποίες και δεν θα γλιτώσουν), αλλά επιθυμούν αποτέλεσμα! Δεν περιμένουν να φαγωθεί λίγος ακόμη χρόνος σε βάρος του τόπου, εξαιτίας του φόβου(!) ορισμένων να μην πρωταγωνιστήσουν με πυγμή από την πρώτη “Καλημέρα” και αναμφισβήτητα, δεν έχουν ανάγκη από προσχηματικού χαρακτήρα συνεργασίες!

Η νέα περίοδος ξεκίνησε, τα πλήκτρα βρίσκονται στη θέση τους και οι λευκές σελίδες μίας ακόμη θητείας περιμένουν - εναγωνίως - να γεμίσουν...

 

Καλή αρχή!

Ετικέτες: