Για μια θέση στο Δελτίο

Στο κανάλι επικρατεί αναταραχή. Η αλλαγή ιδιοκτησίας, πριν από μερικούς μήνες, έφερε φουρτούνες κι όσοι «συνταξιδεύουν», κοντεύουν να βγάλουν ακόμη και το κουλούρι που έφαγαν πρόπερσι. Ο νέος «καπετάνιος», με ευγένεια και πραότητα καθησυχάζει τους επιβάτες και μοιράζει σακουλάκια. Το πλήρωμα όμως αμείλικτο και ανυποχώρητο. Μαζεύει παστίλιες, χάπια, σιρόπια, περικάρπια πιεσοθεραπείας και αιθέρια έλαια, ειδικά για τη ναυτία και τα σκορπίζει στον ωκεανό.

Στο κανάλι έχει πέσει βόμβα και ανατινάζει έναν-έναν τους συνεργάτες της προηγούμενης διοίκησης. Οι παρατρεχάμενοι του νέου αφεντικού λειτουργούν σαν οδοστρωτήρας και ισοπεδώνουν όποιον βρεθεί στο πέρασμά τους.

«Δεν θα μείνει ρουθούνι. Θα ξηλώσουμε από τον διευθυντή ειδήσεων και τις πρωϊνατζούδες μέχρι τον παρκαδόρο».

Οι μεταγραφές μεγάλων τηλεοπτικών αστέρων που θα πλαισιώσουν το δυναμικό του σταθμού δίνουν και παίρνουν. Γερό χαρτί η δημοσιογράφος Ιουλίτα Αρκουδίτη. Η έμπειρη δημοσιογράφος, συμπαρουσιάστρια - επί 12 συναπτά έτη- του Γιάννη Βαλαδεκάκη στην εκπομπή «Καλημέρα Γουρνοβαγγέλα» θα βρεθεί στο τιμόνι της παρουσίασης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του καναλιού, αντικαθιστώντας τη νεαρή Αναΐς Κλαψινού. Οι παρατρεχάμενοι τρίβουν τα χέρια τους, αλλά ο ιδιοκτήτης έχει τους ενδοιασμούς του.

«Μήπως δεν θα πρέπει να αποδεσμεύσουμε την Αναΐδα; Είναι η μόνη από την προηγούμενη φουρνιά παρουσιαστών που σημείωσε υψηλές τηλεθεάσεις. Ο κόσμος την αγάπησε και θα ήθελε να συνεχίσει να τη βλέπει. Προτείνω να….να… να… της ανανεώσουμε το συμβόλαιο», ψελλίζει ο καναλάρχης, λέγοντας από μέσα του το «Πάτερ Ημών».

Στο κανάλι βγαίνουν τα μαχαίρια. Όλα τα χέρια του καναλάρχη -δεξί, αριστερό- τον πιάνουν από τον λαιμό και τον σφίγγουν.

«Είσαι σοβαρός; Θα κρατήσεις στο σταθμό το τσιράκι του προηγούμενου ιδιοκτήτη; Δεν θα μπορούμε να ανασάνουμε. Θα δίνει συνεχώς ραπόρτο στους δικούς της και θα μας δημιουργεί προβλήματα. Δεν είναι άξια εμπιστοσύνης. Το κοριτσάκι είναι καλό, μα σε καμία περίπτωση δε συγκρίνεται με την Ιουλίτα Αρκουδίτη, η οποία έχει κερδίσει και ένα σωρό βραβεία του Tv Στεναδάκι».

Ο καναλάρχης ξεσπά σε λυγμούς.

«Δεν μου πάει η καρδιά να την αφήσω άνεργη. Όλοι οι άλλοι έχουν τις δουλειές τους σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα, εκείνη είναι η μόνη χωρίς καβάντζα. Τα κανάλια έχουν συμπληρώσει τις ζώνες τους. Ποιος θα την προσλάβει τώρα μεσούσης της νέας σεζόν;».

Οι παρατρεχάμενοι βγάζουν καπνούς από τα αυτιά.

«Είσαι σοβαρός; Κανάλι είμαστε, όχι φιλανθρωπικό ίδρυμα. Ας πάει να κάνει telemarketing ή να παρουσιάζει τη σαχλαμάρα με τις κρυμμένες λέξεις».

Ο καναλάρχης το κάνει εικόνα.

Γράμματα σε τυχαία σειρά:

Κ-Υ-Ο-Ρ-Α-Δ-Α

  • Καλησπέρα! Από πού μας καλείτε;
  • Από του Γουρνοβαγέλλα.
  • Ωωω! Τα φιλιά μας στον όμορφο Γουρνοβαγγέλα. Παίζετε για 3.000 ευρώ. Έχετε βρει τη λέξη;
  • Φυσικά. Είναι ένα προϊόν κένωσης.
  • Δυστυχώς. Η λέξη που ψάχναμε ήταν η «Αρκούδα».

«Όχι, όχι. Δεν μπορούμε να της το κάνουμε αυτό. Θα ήταν υποβάθμιση», αποκρίνεται ο ιδιοκτήτης, σκουπίζοντας τις ποτισμένες από δάκρυα διόπτρες του. «Πάει και τελείωσε. Η Αναΐς Κλαψινού θα παραμείνει στο κανάλι και θα ενταχθεί στη δημοσιογραφική ομάδα του δελτίου για να προσφέρει τις γνώσεις και τις εμπειρίες της».

Στο κανάλι μυρίζει μπαρούτι. Η Ιουλίτα Αρκουδίτη ενημερώνεται για τη μελλοντική συνεργάτιδα της και δεν κρύβει καθόλου τη δυσαρέσκειά της.

«Θα μου φορτώσετε αυτό το κοριτσάκι για να το παίξετε εσείς Καλοί Σαμαρείτες; Θεωρείτε ότι την έχω ανάγκη; Εγώ είμαι η Ιουλίτα Αρκουδίτη. 12 χρόνια συμπαρουσιάστρια του Γιάννη Βαλαδεκάκη στην εκπομπή «Καλημέρα Γουρνοβαγγέλα». Δεν χρειάζομαι coach και πόσω μάλλον μία βεζυροπούλα που θα προσπαθεί πάντα να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη».

Η Ιουλίτα Αρκουδίτη άστραψε και βρόντηξε. Σε έκτακτη συνάντησή της με τα στελέχη του καναλιού θέτει τους δικούς της όρους, προκειμένου να παραμείνει στο δυναμικό του καναλιού.

«Αν επιθυμείτε να προσλάβετε την Αναΐδα, κάντε το, αλλά το πρώτο όνομα στο δελτίο ειδήσεων είμαι εγώ. Εκείνη δεν θα έχει λόγο στην εξεύρεση των θεμάτων, ούτε θα εμφανίζεται μπροστά στην κάμερα».

Οι όροι της Ιουλίτας Αρκουδίτη γίνονται δεκτοί και οι πληροφορίες για τη συνεργασία του καναλιού με την Αναΐδα Κλαψινού αρχίζουν να διαρρέουν στους μιντιακούς κύκλους. Σε συνέντευξή της η Ιουλίτα Αρκουδίτη δηλώνει «το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων απαιτεί έναν παρουσιαστή με τόλμη και ψυχή κι όχι κάποιον που ξέρει απλά να διαβάζει το οτοκιού. Η Αναΐς Κλαψινού διαβάζει τη συνέντευξη και κλείνει ραντεβού με τον ιδιοκτήτη του καναλιού.

«Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την πρόταση, αλλά δεν θα τη δεχτώ», του λέει και αποχαιρετά για πάντα το κανάλι.

Διαβάστε ακόμα