Αναξιοποίητοι με ανοικτούς(!) ορίζοντες

Ανακοινώθηκαν οι βασικές συνθέσεις στα νέα συλλογικά όργανα, εκδόθηκαν δελτία Τύπου με τα “στελέχη” των κύριων Επιτροπών μετά από τις απαιτούμενες διαδικασίες, γνωστοποιήθηκαν οι επιλογές για τις θέσεις των εντεταλμένων συμβούλων και διαπιστώθηκε δυστυχώς, η τοποθέτηση εκλεγμένων, στον “πάγκο”, τουλάχιστον, για αρχή.

Ασχέτως προσωπικών συνεννοήσεων ή συμφωνιών και συναινέσεων σε θέματα ανάληψης καθηκόντων μεταξύ των προσώπων που εκλέχθηκαν για να ασκήσουν διοίκηση, η τοπική κοινωνία αναμένει να δει στην πράξη, την αξιοποίηση προσώπων που επέλεξε με την ψήφο της, για τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο.

Περιμένει να διαπιστώσει την αξιοποίηση προσώπων που εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να βοηθήσουν τον τόπο τους, βασισμένοι στις δυνάμεις τους, στην όρεξή τους, στις γνώσεις τους και στην επαγγελματική εμπειρία τους!

Παρά τη διανομή καθηκόντων στο σύνολο σχεδόν των προσώπων που έλαβαν την εμπιστοσύνη των πολιτών, υπάρχουν και μερικοί εκλεγμένοι που ολοφάνερα και δυστυχώς, παρέμειναν αναξιοποίητοι! Ασχέτως των δεύτερων ρόλων που ενδέχεται να αναλάβουν σε θέσεις αντιπροεδρίας – κι αυτό με πάσα επιφύλαξη -, οι ίδιοι καθίσταται σαφές πως παραμένουν στον “πάγκο”, έχοντας στην αρμοδιότητά τους μόνον τις χωρικές ευθύνες και τις συνεννοήσεις με τα διάφορα τοπικά συμβούλια!

Μία ανάγνωση στα προεκλογικά σημειώματα αυτών των προσώπων, αρκεί για να κατανοήσει ο κάθε ένας από εμάς, βασικές σκέψεις και χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους, βάσει των οποίων προσέγγισαν τα κοινά.

Η σοβαρότητα είναι το πρώτο εφόδιο που κουβαλούν μαζί τους, όσον αφορά τη δημόσια τοποθέτησή τους, αφού οι λόγοι της συμμετοχής τους στην εκλογική αναμέτρηση “πάτησαν” στη διάθεση παραγωγής έργου προς όφελος του νησιού.

Η υπευθυνότητα και η βούληση για συνεργασία έχουν δηλωθεί σε απόλυτο τόνο από μέρους τους, καθώς η αναφορά περί σύμπλευσης, αποδεικνύει ότι θέλουν να λειτουργήσουν ως μέλη ενός πληρώματος με ανοικτά πανιά και όχι ως μικροί “ηγετίσκοι”.

Ο σεβασμός προς τους πολίτες, εκφράστηκε με ευθύτητα, αφού η αναφορά τους “να θέσουν τον εαυτόν τους στην κρίση των συμπολιτών τους”, προδίδει το αξιόλογο προφίλ τους ενώ φανερώνει παράλληλα την αντίληψή τους πως αποτελούν και οι ίδιοι μέρος του κοινωνικού συνόλου, το οποίο προθυμοποιήθηκαν να υπηρετήσουν!

Ορισμένα πρόσωπα τα είπαν όλα σε μόλις τέσσερις προτάσεις, σε αντίθεση με άλλα που πολυλόγησαν και περιαυτολόγησαν!

Κόντρα στην έπαρση, την αλαζονεία και την προκλητικότητα της εποχής, αλλά και ορισμένων προσώπων που “πρωταγωνίστησαν” στο παρελθόν, υπάρχουν και νέοι που συμμετέχουν στη δημόσια ζωή ενεργά και με σοβαρότητα, διαθέτοντας πραγματικά ανοικτούς ορίζοντες αναφορικά με τις έννοιες “συμπόρευση”, “συνεργασία” και “ενδιαφέρον” για τον τόπο!

Διανύουμε ήδη την έναρξη της νέας θητείας και η μοιρασιά έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με τους διάφορους ψιθύρους, ορισμένοι είχαν εξ αρχής γνώση κι επιλογή... για τα καθήκοντά τους, άλλοι απλώς κλήθηκαν και άκουσαν τις ειλημμένες αποφάσεις, κάποιοι υπερφορτώθηκαν αρμοδιότητες και ανέλαβαν ευθύνες εξαιρετικά σοβαρές σαν “δύο καρπούζια κάτω από τη μία μασχάλη” και δυστυχώς, μερικοί έμειναν – στον παρόντα χρόνο – αναξιοποίητοι!

Η στήλη, αν και θα μπορούσε να ενισχύσει τα παραπάνω, μεταφέροντας επιπλέον τα θετικά σχόλια προσώπων που βρίσκονται σε τοπικά συμβούλια και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους αναξιοποίητους..., θα περιοριστεί μόνον στο κομμάτι των συστάσεων που οι ίδιοι διατύπωσαν κατά τον προεκλογικό χρόνο (προκειμένου να γνωριστούν με την τοπική κοινωνία), περιμένοντας να παρατηρήσει τη συνέχεια των πραγμάτων... και ίσως τελικά, την απόφαση αξιοποίησης αυτών των προσώπων!

Μέχρι τότε, προσεκτική παρατήρηση και αναμονή!

Ετικέτες: