Ένας πρωταγωνιστής με… ήθος

  • Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2019 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 7 Οκτ. 2019 - 18:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ο αγώνας κυπέλλου μεταξύ της Ελλάς Σύρου και του Α.Ο. Μυκόνου ανήκει στο παρελθόν. Η ομάδα της Σύρου μετά από έναν δραματικό αγώνα ο οποίος κρίθηκε όχι μόνο στις λεπτομέρειες, αλλά και στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι κατάφερε να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου Κυκλάδων. Η πρόκριση από μόνη της ίσως να μην λέει τίποτα, καθώς η Ελλάς μπορεί να επαναδραστηριοποιήθηκε πριν από μερικούς μήνες, όμως στο ρόστερ της υπάρχουν αθλητές με ποιότητα, αλλά και με εμπειρία. Με ευκολία θα μπορούσε να σταθεί στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Κυκλάδων και μάλιστα θα ήταν από τις ανταγωνιστικές. Όπως έδειξε και το παιχνίδι κυπέλλου η Ελλάς στάθηκε επάξια απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο όπως είναι ο Α.Ο. Μυκόνου ο οποίος θα παίξει στο πρωτάθλημα το οποίο ξεκινά την επόμενη εβδομάδα πρωταγωνιστικό ρόλο.

Από εκεί και πέρα θα πρέπει να σταθώ στην μεγαλειώδη εμφάνιση του Κώστα Συριανού, ενός αθλητή ο οποίος έχει γράψει τη δική του ιστορία στο Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο. Ίσως να είναι κι από τους αθλητές που να έχουν αδικήσει ακόμη και τον ίδιο τους τον εαυτό καθώς θα μπορούσε να είχε αγωνισθεί σε πολύ μεγαλύτερη κατηγορία από το τοπικό πρωτάθλημα, ή ακόμη κι από τη Δ’ Εθνική που έχει κάποιες συμμετοχές. Ο Συριανός είναι ένας αθλητής με ήθος και ευγένεια. Αυτό άλλωστε του το αναγνωρίζουν ακόμη και οι αντίπαλοί του. Βέβαια εδώ στη Σύρο όπως αποδείχθηκε κι από τις δηλώσεις του γκολκίπερ μετά το τέλος του τελικού, υπήρξαν κάποιοι που έβγαλαν «χολή». Αυτό γιατί ίσως αποφάσισε να μετακινηθεί στην Ελλάς και να παίξει σε μία ομάδα που κακά τα ψέματα είναι πιο οικογενειακό περιβάλλον.

Ο Κώστας Συριανός δεν ήταν μόνο ο μεγάλος πρωταγωνιστής των πέναλτι όπου κανείς αντίπαλός του δεν κατάφερε να τον κερδίσει και να στείλει την ομάδα του στην επόμενη φάση, αλλά και γιατί κατά τη διάρκεια του αγώνα όποτε χρειάστηκε φώναξε παρών. Η Ελλάς μπορεί να είχε καλή εικόνα απέναντι στην Μύκονος, όμως οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν 3-4 ευκαιρίες για γκολ, που ίσως αν κάτω από τα δοκάρια ήταν κάποιος άλλος τότε το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό.

Ο Κώστας Συριανός απέδειξε πως μπορεί ακόμη να προσφέρει σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά και να μεταδώσει την εμπειρία του στη συνέχεια στη νέα γενιά.

Αλλάξτε το όσο είναι νωρίς

Κλείνοντας και δεν πρέπει να το αφήσουμε να περάσει έτσι, θα πρέπει οι ορισμοί των διαιτητών να είναι κάτω από μεγαλύτερη σκέψη. Δεν γίνεται να δίνονται άουτ ή φάουλ με το να ορκίζεται ένας παίκτης ή ένας προπονητής. Είναι άδικο αρχικά για τους αγωνιζόμενους, αλλά και δεν υπάρχει λογική. Στο παιχνίδι της Ελλάς με την Μύκονο το είδαμε κι αυτό, παίκτης να ορκίζεται ότι δεν βρήκε τη μπάλα και ο διαιτητής να δίνει άουτ και στη συνέχεια προπονητής να πράττει το ίδιος ώστε η ομάδα του να κερδίσει φάουλ, όπως κι έγινε. Είπαμε να κάνουμε τα στραβά τα μάτια, να μην αναφερόμαστε για το παραμικρό λάθος του εκάστοτε διαιτητή, αλλά αυτό; Πώς να κάνουμε πως δεν συνέβη; Σε λίγο θα ορκίζονται για τον αν είναι ή δεν είναι πέναλτι.

Διαβάστε ακόμα