Παραμένουν τα ερωτηματικά στην… Volley league

  • Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2019 - 06:22
  • /   Eνημέρωση: 14 Οκτ. 2019 - 14:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Αλήθεια πως ένα άθλημα μπορεί να πάει μπροστά όταν η ίδια η Ομοσπονδία του κάνει τα αδύνατα – δυνατά να το κρατά πίσω; Πως μπορεί ο κόσμος να δει με θετικό μάτι ένα άθλημα στο οποίο δεν γνωρίζουν καλά – καλά ποιοι θα αγωνισθούν;

Πως αλήθεια θα πάει κάτι μπροστά όταν λίγες μέρες πριν την επίσημη έναρξη του πρωταθλήματος αποφασίζεται να αλλάξει η ημερομηνία έναρξης;

Αρχικά πρόβλημα αποκτούν και οι ίδιες οι ομάδες καθώς όταν ξεκινούν την προετοιμασία τους φτιάχνουν ένα πλάνο στο οποίο βασίζονται με τις αρχικά… προβλέψεις.

Τώρα οι ομάδες θα αναγκαστούν να βρουν αντιπάλους για φιλικά παιχνίδια ώστε να μπορέσουν τόσο οι αθλητές όσο και οι προπονητές να κάνουν τις όποιες διορθωτικές κινήσεις, αλλά και να μην μείνουν πίσω… αγωνιστικά.

Πάμε σε κάτι πολύ σημαντικό. Βρισκόμαστε στις 14 Οκτωβρίου κι ακόμη ο αριθμός των ομάδων που θα λάβουν μέρος είναι… άγνωστος. Ναι φυσικά και είναι άγνωστος καθώς ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και οι ομάδες δεν έχουν πλην τριών την απαιτούμενη άδεια από την επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΕΣΑΠ.

Επομένως και μπορεί η ΕΣΑΠ στην τελευταία της συνεδρίαση να τονίστηκε πως το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει με 10 ομάδες, όμως αυτό θα… κλείσει οριστικά όταν όλοι αποκτήσουν την απαιτούμενη άδεια.

Η ΑΕΚ αν και ήταν γνωστό πως δεν θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα, η επίσημη την μη συμμετοχής μπήκε… στην τελευταία συνεδρίαση της ΕΣΑΠ. Άδικο; ΝΑΙ. Φυσικά και είναι άδικο καθώς πρώτα για την ιστορία αυτής της ομάδας, αλλά και για τους ίδιους τους φίλους της καθώς ένα τόσο μεγάλο σωματείο δεν κατάφερε να ξεπεράσει κυρίως τα οικονομικά προβλήματα ώστε να μπορέσει να πάρει μέρος στη Volley league.

Βέβαια όλος ο Ελληνικός αθλητισμός αντιμετωπίζει προβλήματα κι όχι μόνο το βόλεϊ. Δυστυχώς οι πολιτικοί έχουν καταλάβει τη δύναμη του αθλητισμού και δουλεύουν κυρίως για ψηφοθηρικούς λόγους κι όχι για την επίλυση των προβλημάτων.

Κλείνοντας με το βόλεϊ, πάμε για πρωτάθλημα 10; Ομάδων με έναν τρόπο διεξαγωγής… άγνωστο. Το μόνο σίγουρο κι αυτό γιατί είχε τονιστεί εδώ και πολύ καιρός είναι ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν κατηγορία. Δύο ομάδες θα πάρουν το δρόμο για την… Α2, ώστε τη σεζόν 2020-21 να ξεκινήσει με 10 ομάδες έπειτα τα όσα είχαν προγραμματιστεί πριν από 2 χρόνια περίπου.

Διαβάστε ακόμα