Ξέχασαν την αυτοκριτική

Από πρόσωπα που κινούνται για πάρα πολλά χρόνια μέσα στα δημόσια πράγματα, θα ανέμενε κάποιος να γνωρίζουν πώς θα συμπεριφερθούν σε δημόσιες συνεδριάσεις που καλύπτονται από Μέσα Ενημέρωσης, κυρίως δε, όταν η θεματολογία αφορά σε υποθέσεις που “καίνε” την τοπική κοινωνία για μεγάλο χρονικό διάστημα!

Το προφίλ του τόπου οικονομικά, δείχνει να μην είναι το υγιέστερο κι ως εκ τούτου, άνθρωποι που βρίσκονται εδώ και πολλά έτη σε θέσεις ευθύνης για τη ρύθμιση, προώθηση αλλά και ανάπτυξη θεμάτων, τα οποία και θα βοηθήσουν στην αλλαγή ενός κακού κλίματος, οφείλουν να υπακούν στον άγραφο νόμο της λογικής σκέψης, πριν από κάθε δημόσια τοποθέτηση!

Πρόσφατα γεγονότα που συνδέονται με την πολυσυζητημένη υπόθεση της τουριστικής ανάπτυξης, ήρθαν να γεννήσουν έντονο προβληματισμό, αλλά και ερωτηματικά για ορισμένα πρόσωπα που ενώ βαδίζουν – κατά κύριο λόγο - με σύνεση στον δημόσιο βίο, ωστόσο, δείχνουν σήμερα, πως για ορισμένες υποθέσεις – κόντρα ίσως με όσα δείχνουν πως πιστεύουν για την πορεία τους – δεν έχουν συνδράμει στον αναμενόμενο... βαθμό!

Όταν η θεματολογία ενός οργάνου αφορά στην προσπάθεια ξελασπώματος ενός τόπου και την ανάγκη του να επιπλεύσει – σε πρώτο επίπεδο – τουριστικά, οι αναφορές περί ενεργειών του παρελθόντος και πρωτεργατών σε αυτήν την κατεύθυνση, κρίνονται άκρως περιττές για συγκεκριμένους λόγους!

Πρωτίστως, δεν είναι τιμητικό για τα ίδια τα πρόσωπα να κάνουν αναδρομές στο παρελθόν, όταν ο τόπος διψά για να κοιτάξει στο μέλλον! Δευτερευόντως, αξιολογείται έως και άστοχη η στάση των ίδιων να υπενθυμίσουν σε όλη την τοπική κοινωνία, πως, η σύσταση των πρώτων Επιτροπών έγινε με τη “σφραγίδα” τους, όταν η λειτουργία τους δεν φάνηκε να έχει αφήσει κάποιο ουσιαστικό αποτύπωμα για το νησί!

Επιπλέον, δεν ωφελεί σε τίποτα τη σημερινή κατάσταση, η διαπίστωση πως ορισμένα από εκείνα τα πρόσωπα που πρώτα θέλησαν τη δημιουργία των αρμόδιων(;) Επιτροπών, βρίσκονται πλέον στις νέες συνθέσεις τους, χωρίς όμως να κουβαλούν πίσω τους θετικά αποτελέσματα για τον τόπο!

Ακόμη, αν και ως σήμερα είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε διασπαστικές συμπεριφορές από νεόκοπους στα πράγματα αλαζόνες, δυστυχώς, την ίδια στάση διαπιστώσαμε τελευταία, για πρόσωπα, τα οποία μέχρι τώρα, συνήθιζαν να φέρονται με ευγένεια!

Η δημόσια τοποθέτηση περί κατοχής της απόλυτης γνώσης για την υπόθεση της τουριστικής ανάπτυξης λόγω καλών και χρήσιμων συνεργασιών με ανθρώπους γνώστες του αντικειμένου, δεν έρχεται να προσθέσει στην προσπάθεια που πρέπει να γίνει, αντίθετα, έρχεται να προκαλέσει ή και να προσβάλει, πρωτίστως μάλιστα, τη νοημοσύνη ενός ολόκληρου τόπου ο οποίος μπορεί να αναρωτηθεί:

Γιατί αυτή η απόλυτη γνώση, δεν έχει μεθοδευτεί από ορισμένους, να προσφερθεί εδώ και καιρό στο νησί; Γιατί εδώ και πάρα πολλά έτη, όσοι αναφέρονται σε επαγγελματίες με εξειδίκευση, δεν τους έχουν προσεγγίσει αποτελεσματικά(!) για να εργασθούν για τον τόπο; Τέλος, γιατί οι ίδιοι “κλείνονται” στα γραφεία τους, περιμένοντας να τους χτυπήσουν την πόρτα νέοι συνεργάτες που αφέθηκαν να ψάχνουν στα τυφλά για συλλογή στοιχείων και πληροφοριών αναφορικά με το νησί, στηλιτεύοντας μάλιστα δημοσίως το γεγονός ότι “οι ίδιοι δεν τους έψαξαν και δεν τους συνάντησαν”;

Με δεδομένο το νέο τέλμα “μπροστά” στο οποίο δείχνει να φτάνει ξανά το νησί αναφορικά με το τουριστικό ξεκίνημά του, οι μέχρι χθες συνετοί, οφείλουν να ανακτήσουν τη χαμένη ψυχραιμία τους! Έχουν υποχρέωση να νοιαστούν επιτέλους(!) αποτελεσματικά για έναν ξεκουρδισμένο οικονομικά τόπο, ενώ καλούνται ως συμμετέχοντες στα συλλογικά όργανα να προβούν σε αυτοκριτική και να αποδείξουν ότι έχουν και μπορούν, να δώσουν για το νησί!

Ο δημότης, ο κάθε επαγγελματίας και επιχειρηματίας αυτού του τόπου, βαρέθηκε την αλαζονεία, κουράστηκε από την αυτοπροβολή, κλείνει τα μάτια σε κουραστικούς δημόσιους διαλόγους και περιμένει ένα αποτέλεσμα! Αυτό της προόδου και της άμεσης οικονομικής ανακούφισης!

ΥΓ. Περισσεύει να καυτηριαστεί αναφορικά με το θέμα, η επαναλαμβανόμενη εμετική στάση στα social media, αυτοαποκαλούμενων μέχρι χθες ηγετών, οι οποίοι κατάφεραν το ακατόρθωτο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, δηλαδή, το ονοματεπώνυμό τους να γίνει συνώνυμο της προκλητικής αδιαφορίας, της ανεπάρκειας και της ανύπαρκτης λογικής!

 

Ετικέτες: