Θα έπρεπε να επικρατήσει η… λογική

  • Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, 2019 - 06:22
  • /   Eνημέρωση: 21 Οκτ. 2019 - 19:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ένα Σαββατοκύριακο με πολλές και ωραίες αναμετρήσεις. Ένα διήμερο από τα οποία βγήκαν κάποια συμπεράσματα. Πάμε να τα δούμε όλα σιγά –σιγά. Αρχικά Παρασκευή και Σάββατο οι φίλοι του Βόλεϊ είχαν την ευκαιρία να δουν δύο πολύ ωραία παιχνίδια, αλλά και να δείξουν την κοινωνική τους ευαισθησία. Η διοίκηση του Φοίνικα είχε τοποθετήσει στην είσοδο του γηπέδου ένα κουτί όπου συγκέντρωνε χρήματα για τον μικρό Παναγιώτη – Ραφάηλ. Όλη η Ελλάδας είναι στο πλευρό του μικρού αυτού ήρωα, όπου γίνονται προσπάθειες να μαζευτεί το απαιτούμενο ποσό για να μεταβεί στην Αμερική για την κατάλληλη θεραπεία. Πάμε όμως στο αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης. Ο Φοίνικας και τις δύο μέρας, άσχετα αν τη δεύτερη έχασε και την πρώτη κέρδισε, έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Ο Ράτκο Παβλίσεβιτς ήταν δεδομένο πως θα κάνει καλή δουλειά και ο Φοίνικα την κατάλληλη στιγμή θα είναι έτοιμος για την νέα μεγάλη πρόκληση. Οι Συριανοί με μεθοδικότητα έχτισαν την ομάδα σχεδόν από την αρχή, έχοντας στόχο μία ακόμη θετική χρονιά. Δεν μπορεί κανείς στο ξεκίνημα να οριοθετήσει τη θέση στην οποία στο τέλος μπορεί να τερματίσει. Το «Πειρατικό» για μία ακόμη χρονιά αν και το μπάτζετ είναι στο πλαίσιο της δική τους… αντοχής, έδειξε πως μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα και να κοιτάξει στα μάτια τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες.

Ο κόσμος από νωρίς έδειξε πως και φέτος θα είναι στο πλευρό της ομάδας του κ. Παβλίσεβιτς και πως θα είναι και τη σεζόν 2019-20 ο… έβδομος παίκτης του «Πειρατικού».

Από το βόλεϊ στο ποδόσφαιρο και στο τοπικό ντέρμπι της Σύρου. Πάγος και Α.Ο. Σύρου έπαιξαν το μεσημέρι της Κυριακής στο γήπεδο της Ερμούπολης – ΕΠΣ Κυκλάδων. Το σκορ για πολλούς ήταν βαρύ κι ασήκωτο. Και είναι λογικό καθώς το 0-10 δεν ακούγεται καλά στα… αυτιά κανενός. Κι εδώ ξεκινά το μεγάλο ερώτημα. Από την μία έπαιζε μία ομάδα η οποία ήθελε να… ξεμπουκώσει κι από την άλλη ένα σύνολο το οποίο ουσιαστικά τα… παράτησε όταν το σκορ έγινε 0-2. Ο Α.Ο. Σύρου για μεγάλο χρονικό διάστημα έπαιζε με παίκτη λιγότερο και παρόλα αυτά το σκορ… ξέφυγε. Κανείς προπονητής δεν μπορεί να φωνάζει και να πει στον παίκτη να σταματήσει να παίζει και να σκοράρει. Αλλά κι από την άλλη θα πρέπει να υπάρχει και η ποδοσφαιρική αλληλεγγύη. Όταν αγωνίζονται δύο ομάδες από τον ίδιο τόπο δεν γίνεται να μπαίνουν 10 γκολ. Πολλοί ήταν αυτοί που έφυγαν από το γήπεδο δυσαρεστημένοι από την  τροπή που πήρε το παιχνίδι. Ναι είχε γκολ και θέαμα. Όμως καλό θα ήταν μερικές φορές να κρατάμε και τα προσχήματα. Ναι η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής, την ξέραμε άλλωστε και πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, όμως κάπου εκεί θα πρέπει να επικρατεί και η λογική. Για το καλό του ποδοσφαίρου ο Α.Ο. Σύρου πρέπει να θέλει τον Πάγο κι αντίστροφα. Κάποια στιγμή καλό θα ήταν το κομμάτι του ποδοσφαίρου να ξεκινήσουμε να το βλέπουμε με διαφορετικό μάτι γιατί δυστυχώς όπως βαδίζουμε δεν θα δούμε… προκοπή.

Διαβάστε ακόμα