Οι ευθύνες στους επικεφαλής

Μπορεί η προσωπικότητα... του καθενός να είναι απολύτως σεβαστή από τους συμπολίτες του και ο κάθε άνθρωπος να εκφράζεται με ελευθερία όπως άλλωστε επιβάλλει η δημοκρατία, ωστόσο, όταν ορισμένα πρόσωπα κατέχουν ή κατείχαν θέσεις ευθύνης σε κάποιο διοικητικό σχήμα, οφείλουν να αποδεικνύουν κάθε στιγμή πως πάνω απ΄ όλα ανταποδίδουν τον σεβασμό προς τους πολίτες – δημότες που κλήθηκαν να υπηρετήσουν!

Ως εκ τούτου, περισσεύει να σχολιαστεί αναλυτικά η στάση των δύο προσώπων που συνδέονται με το Τμήμα του Πολιτισμού στον τόπο, αφού – και οι δύο – προβάλλοντας το υπέρμετρο “εγώ” τους, προχώρησαν σε δημόσιες συμπεριφορές που προσβάλλουν βαθύτατα τον τόπο και τους κατοίκους του. Το ξεκατίνιασμα που δήθεν(!) ήθελε να αποφύγει η πρώτη του Πολιτισμού (σήμερα), απέδειξε πως το πυροδότησε με εξαιρετική ευκολία, λες και στο DNA της κυλά ο κομπλεξισμός και η κακία απέναντι σε πρόσωπα που διαφωνούν μαζί της! Στο ίδιο μήκος κύματος, η δεύτερη (πλέον) του Πολιτισμού, αφήνοντας να κυριαρχήσουν τα πιο ταπεινά ένστικτά της, θέλησε να ανταποδώσει με παρόμοια κατινιά τα “πυρά” που συστηματικά εισέπραττε, αφήνοντας τον θυμό της να κυριαρχήσει, ο οποίος και την οδήγησε στο να τροφοδοτήσει ένα ιδιαίτερα χαμηλό επίπεδο σε δημόσιες συζητήσεις!

Ο συγκεκριμένος ρόλος και των δύο, αυτός της κατίνας, που με θράσος υπηρέτησαν λες και ο Δήμος είναι τσιφλίκι τους, δεν τιμά καθόλου έναν τόπο που θέλει να προοδεύσει με “σημαία” του τον Πολιτισμό κι ως εκ τούτου, οι δημότες με ποικίλα σχόλιά τους – διαδικτυακά, προφορικά και σε συνάξεις - έχουν εκφράσει την αγανάκτησή τους για το γεγονός πως οι ίδιες χάνουν την ουσία από πολύ νωρίς και εστιάζουν μόνον στην προσπάθεια οικοδόμησης ή και διατήρησης της αυτοπροβολής τους!

Και μπορεί τα “δεύτερα βιολιά” να επιδίδονται στον δικό τους ρυθμό, ξεκουρδίζοντας μία ολόκληρη “ορχήστρα” δημοσίως, ωστόσο, οι προβολείς πλέον, μετά δηλαδή από πολλά σενάρια ξεκατινιάσματος, στρέφονται στους επικεφαλής της πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης.

Παρόλο που οι ίδιοι θα έπρεπε να λειτουργήσουν κατευναστικά σε όλον αυτόν τον πολιτικό χαμό, ο πρώτος αποδεικνύεται απαθής και αδρανής σε επίπεδο φρεναρίσματος στον “κατήφορο” και ο δεύτερος αποδεικνύει ξανά ότι επιδιώκει την πολιτική επιβίωσή του “τρώγοντας” από τη σάρκα – ακόμη - και συναδέλφων του.

Ο πρώτος απόλυτα σιωπηλός, δεν εμποδίζει μέλος της διοίκησης να λειτουργήσει πλήρως διασπαστικά και μη συνεργατικά – ασχέτως “κοντών” ανακοινώσεων περί του αντιθέτου -, ενώ και ο δεύτερος εστιάζοντας εμετικά στην προβολή του, χρησιμοποιεί προκλητικά μέλος της ομάδας του, ώστε να επιβιώσει επικοινωνιακά για λίγα λεπτά!

Ο ένας με την αδυναμία του να εμποδίσει την έκφραση της φθήνιας, επιτρέπει στην προκλητικότητα να βαδίσει ανενόχλητη και να πράττει όπως επιθυμεί χωρίς να δίνει λογαριασμό και ο άλλος, θυσιάζοντας μέλος της παράταξής του και καθοδηγώντας το σε λάθος οδούς, έρχεται να αποδείξει πως δεν έχει να προσφέρει τίποτα προς τον τόπο, ούτε από τη θέση της αντιπολίτευσης!

Η τοπική κοινωνία όμως, έχει ανοικτά μάτια και αυτιά και στην τρέχουσα θητεία, προσδοκώντας άσκηση ουσιαστικής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο και όχι κραυγές αντιπαράθεσης που δεν ωφελούν σε τίποτα το νησί και τους ανθρώπους του!

Η αρχή μίας νέας πορείας αν κι έχει καταγραφεί σε πολλούς τομείς της διοίκησης, στον Πολιτισμό δεν έχει ακόμη φανεί! Και η “αυγή” της – δυστυχώς για μερικούς - είναι υπόθεση συλλογική και προσπάθεια όλων!

 

Ετικέτες: