Δύναμη, θέληση και κατάθεση ψυχής

  • Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου, 2019 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 11 Νοε. 2019 - 20:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ο 37ος Μαραθώνιος της Αθήνας ανήκει στο παρελθόν. Χιλιάδες αθλητές έλαβαν μέρος τόσο στην διαδρομή των 42 χιλιομέτρων όσο και στις μικρότερες αποστάσεις. Άλλωστε όπως αναφέρει και η ονομασία του ο Μαραθώνιος αυτός δρόμος είναι ο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ και χιλιάδες αθλητές από όλον τον κόσμο δηλώνει αλλά και παίρνει μέρος. Ο αγώνας δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς καθώς κατά την εκκίνηση έτρεχε, όπως το ίδιο συνέβη και κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Ο Μαραθώνιος έχει ιδιαίτερη σημασία και για εμάς, εδώ στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, γιατί πολλοί δρομείς πήραν μέρος κι έτρεξαν τόσο στην απόσταση των 42 χιλιομέτρων, όσο και στις μικρότερες αποστάσεις. Ήταν μία σημαντική στιγμή για τον αθλητισμό της Σύρου, καθώς στην διαδρομή του Αυθεντικού Μαραθωνίου πήρε μέρος ο Νίκος Ρούσσος. Ένας αθλητής με ιδιαιτερότητες και ο οποίος έχει δώσεις όλα αυτά τα χρόνια μαθήματα ζωής. Μία σημαντική στιγμή για τον αθλητισμό της Σύρου καθώς εκτός από τη συμμετοχή του Ρούσσου δύο αθλητές στήριξαν και βοήθησαν την προσπάθειά του.

Μία προσπάθεια που χρειάστηκε εκτός από φυσική δύναμη και ψυχική. Μία συμμετοχή η οποία στέλνει πολλά μηνύματα σε όλους μας. Μία συμμετοχή που θα πρέπει να γίνει το φωτεινό παράδειγμα και να γίνει το φως που να ακολουθούμε από εδώ και στο εξής. Πάμε να δούμε όπως τα πράγματα ως έχουν και να πάρουμε μία μικρή γεύση στα όσα συνέβησαν την Κυριακή στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Τρία παιδιά από την Σύρο, ο ένας αθλητής σε χειρήλατο αμαξίδιο έτρεξαν την απόσταση των 42 και κάτι χιλιομέτρων. Μία διαδρομή δύσκολη, με απαιτήσεις, αλλά και με καιρικές συνθήκες που δεν βοήθησαν την προσπάθεια των αθλητών.

Αυτά τα παιδιά δικαίως απέσπασαν το χειροκρότημα των ανθρώπων που βρέθηκαν στους δρόμους για να εμψυχώσουν τους αθλητές. Αυτά τα παιδιά εκτός από θέληση, έδειξαν και μία απίστευτη για τα δεδομένα του νησιού συνεργασία. Μέσα από την συνεργασία αυτή, την Κυριακή γράφτηκε μία χρυσή σελίδα στον αθλητισμό της Σύρου. Μία συνεργασία η οποία στέλνει μήνυμα σε όλους μας, πως μόνο έτσι μπορεί ως νησί να κάνουμε βήματα μπροστά. Αυτά τα τρία παιδιά θα πρέπει να γίνουν το παράδειγμα όλων και να μάθουμε μέσα απ’ αυτούς. Το νησί μας θέλει κι έχει ανάγκη από τέτοιες συνεργασίες. Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά, Ρούσσος Παλαμάρης και Γεράρδης μας έδειξαν τον δρόμο, εμείς δεν έχουμε παρά να τον ακολουθήσουμε. Η Σύρος είναι ένα νησί το οποίο αξίζει πολλά. Στο χέρι μας είναι σαν νησί να πάμε μπροστά και να διεκδικήσουμε όλα όσα μας αξίζουν.

Διαβάστε ακόμα