Τα πάντα θα κριθούν στο ματς της… Νάξου

  • Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου, 2019 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 2 Δεκ. 2019 - 18:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Κρατήθηκε… ζωντανός ο Α.Ο. Σύρου μετά και την δύσκολη εκτός έδρας νίκη του στη Σέριφο με 1-2. Το συγκρότημα του Γιώργου Ρούσσου απέφυγε τα… χειρότερα μετά τα δύο τέρματα που σημείωσαν ο Παναγιώτης Ραμπαβίλας (53’) και ο Γολιδόπουλος (62’). Οι Συριανοί βρέθηκαν να χάνουν με 1-0 έπειτα το τέρμα που σημείωσε ο Βαλσαμάκης στο 20’. Μία πάρα πολύ δύσκολη νίκη η οποία έρχεται να προστεθεί στα προηγούμενα θετικά αποτελέσματα. Τυχερός; Άλλοι θα πουν ότι ο Α.Ο. Σύρου είναι αρκετά τυχερός καθώς καταφέρει έστω και στις λεπτομέρειες να κρατά τους πολυπόθητους βαθμούς. Άλλοι βέβαια θα σταθούν στο γεγονός πως η ομάδα της Σύρου δείχνει την απαιτούμενη προσοχή και δεν… παρατά κανένα παιχνίδι όσο κι αν της… στραβώνει. ο Α.Ο. Σύρου έκλεισε τον πρώτο γύρο με θετικό πρόσημο, καθώς τον βρίσκει στην πρώτη θέση ισόβαθμο με τον Πανναξιακό. Τα πάντα για πολλούς θα κριθούν στην έναρξη του δευτέρου γύρου όταν και οι δύο ομάδες θα συναντηθούν στο γήπεδο της Νάξου. Εκεί με τα έως τώρα δεδομένα οι γηπεδούχοι δείχνουν να έχουν έστω και οριακά ένα μικρό προβάδισμα σε αντίθεση με τον Α.Ο. Σύρου. Το ματς του πρώτου γύρου είχε λήξει με 0-0, σε ένα παιχνίδι  το οποίο ήταν ισορροπημένο με τους  γηπεδούχους να χάνουν τεράστια ευκαιρία για τη νίκη με τον Παναγιώτη Ραμπαβίλα.

Από εκεί και πέρα ο Α.Ο. Μυκόνου μπορεί να βρίσκεται πίσω με έξι βαθμούς από Α.Ο. Σύρου και Πανναξιακό, όμως το συγκρότημα του Θεόφιλου Παχατουρίδη θα φιλοξενήσει στο γήπεδο του κόρφου και τα δύο σωματεία που βρίσκονται στην κορυφή. Έτσι, με δύο νίκες απέναντι σε Πανναξιακό και Α.Ο. Σύρου, μπαίνει στο… κόλπο του πρωταθλήματος και η… τρίτη της παρέας.

Τώρα όσον αφορά το Βόλεϊ, το «Πειρατικό» φιλοξένησε στη Σύρο τον ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Volley league. Ο «δικέφαλος του Βορρά» πέρασε από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων επικρατώντας με 1-3 σε ένα ματς υψηλής ποιότητας. Το συγκρότημα του κ. Παβλίσεβιτς αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-1, ανέβασε στη συνέχεια στροφές και κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα ισοφαρίζοντας σε 1-1. Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ διατήρησε τον έλεγχο του ματς, πήρε όλους τους κρίσιμους πόντους και έφυγε από τη Σύρο με ένα δύσκολο τρίποντο, όπως ακριβώς έκανε και ο Ολυμπιακός. Τώρα, οι Συριανοί καλούνται να βρουν άμεσα τα πατήματά τους και να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται καθώς στις 4 Δεκεμβρίου θα φιλοξενήσουν τον Παναθηναϊκό στον επαναληπτικό του ημιτελικού του League Cup. Ο Παναθηναϊκός έχει ένα μικρό προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό μετά το 3-1 του πρώτου ματς, όμως ο Φοίνικας διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες του για πρόκριση.

Διαβάστε ακόμα