Πολυλογία και μηδενικό αποτέλεσμα

Απέναντι σε κάθε μεγάλο πρόβλημα που προκύπτει για έναν τόπο, αξίζει να διακρίνονται οι ειλικρινείς προσπάθειες επίλυσής του, από τις προσχηματικές, καθώς οι δεύτερες έχουν σαφή στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινωνίας από την ουσία, προκειμένου οι εραστές του λαϊκισμού να επιχειρήσουν να πάρουν εύσημα για όποιο θετικό αποτέλεσμα προκύψει, παρά την ξεκάθαρη απουσία τους στα δύσκολα.

Μείζονος σημασίας ζήτημα για έναν τόπο ή ορθότερα για κάθε τόπο, αποτελεί η ανάπτυξη των δυνατοτήτων του σε επίπεδο επικοινωνίας και σύνδεσης με άλλες περιοχές και προορισμούς και ως εκ τούτου, η ανάπτυξη των απαραίτητων υποδομών του είναι υπόθεση άκρως σοβαρή, που κανονικά δεν θα έπρεπε να χωρά συμπεριφορές ψεύτικου και προσχηματικού ενδιαφέροντος.

Όταν προκύπτουν τέτοια προβλήματα, όπως για παράδειγμα το “πάγωμα” ενός σημαντικού έργου υποδομής, τότε κρίνονται και αξιολογούνται οι αυτοδιοικητικοί συνολικά για τις ενέργειες που έκαναν, για όσα δεν έκαναν, για όσα κοροϊδεύουν πως έκαναν, αλλά και κυρίως για όσα αδιαφόρησαν να πράξουν!

Με αφορμή πολλές ανακοινώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το θέμα της ανάπτυξης του αεροδρομίου και των εμποδίων που θα προσθέσουν καθυστέρηση, ορισμένα πρόσωπα από την πολιτική σκηνή του τόπου, χρήσιμο θα ήταν - για τα ίδια πάντα - να γνωρίζουν πως οι δημότες ξέρουν να διαβάζουν, μπορούν να κάνουν αναδρομές για να διαπιστώσουν τα πραγματικά γεγονότα και συνεχίζουν να κρίνουν αρνητικά όσους προεκλογικά άφησαν στο έλεός του ένα ολόκληρο νησί.

Ανακοινώσεις που στάζουν “χολή” απέναντι σε αυτοδιοικητικούς που πράγματι με αμεσότητα επιδίωξαν λύσεις στο πρόβλημα που “κληρονόμησαν”, κρίνονται άκρως εμετικές, όταν η λογική αλλά και η μνήμη έρχεται να υπενθυμίσει πως όσο είχαν οι ίδιοι τη διοίκηση στα χέρια τους, δεν κατάφεραν πολλά ούτε σε επίπεδο άσκησης πίεσης για ένα καλό αποτέλεσμα, ούτε και στοιχειωδώς σε επίπεδο ενημέρωσης για τα δεδομένα που συνόδευαν το πολυπόθητο έργο και γέννησαν νέες καθυστερήσεις.

Για τους δημότες είναι σαφές πως όσοι σήμερα κραυγάζουν προσχηματικά, ενώ στη θητεία τους το τελευταίο έτος, δεν ασχολήθηκαν με τίποτα περισσότερο, παρά μόνον με τον προεκλογικό αγώνα τους, αποτελούν πρόσωπα φαιδρά που συνεχίζουν με γοργούς ρυθμούς να χάνουν την όποια πολιτική αξιοπρέπεια τους είχε απομείνει ως σήμερα.

Για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες ενός τόπου που διαπιστώνουν πως ορισμένοι “κλέφτες”, φωνάζουν για να φοβηθούν οι “νοικοκύρηδες”, οι πρώτοι είναι σαφές πως κατευθύνονται με ιλιγγιώδη ταχύτητα στην απόλυτη αφάνεια.

Είναι άκρως θλιβερό για έναν τόπο να έχει σε θέση διοίκησης για μία ολόκληρη θητεία, πρόσωπα που αποτελούν “πληγές” για το μέλλον του, τα οποία μάλιστα αδυνατούν να κατανοήσουν το μέγεθος της καταστροφής που προκύπτει από την αδράνεια, την αδιαφορία και την απουσία τους.

Ένας αυτοδιοικητικός για να αξιολογηθεί θετικά από τους πολίτες, θα πρέπει να παράξει αποτέλεσμα σε κάθε επίπεδο. Θα πρέπει να προλάβει μία καταστροφή, θα πρέπει να νοιαστεί για την άσκηση πίεσης προς ανωτέρους και θα πρέπει να μεριμνήσει για να κινητοποιηθεί άμεσα το όποιο “γρανάζι” έχει κολλήσει.

Ένα πρόσωπο που θέλει να αποκαλείται “αιρετός” και έχει ειλικρινή βούληση να τιμήσει τον τόπο του, πρέπει να δοθεί ψυχή και σώμα σε αυτόν, ανεξαρτήτως περιόδου, προεκλογικής ή μη.

Τα κροκοδείλια δάκρυα, δεν πείθουν κανέναν στη νέα θητεία, στην οποία αυτά τα πρόσωπα συνεχίζουν πλέον το αντιπαραγωγικό “έργο” τους, από θέσεις αντιπολίτευσης!

Εκ του αποτελέσματος, για τον τόπο και τους δημότες είναι σαφές πως αυτοδιοικητικοί της πολυλογίας φέρουν ξεκάθαρη ευθύνη για ένα – μέχρι σήμερα – απογοητευτικό αποτέλεσμα σε επίπεδο ολοκλήρωσης του σημαντικού έργου της επέκτασης του αεροδρομίου.

Ετικέτες: