Ξεχωρίζοντας θετικά

Συμπληρώνεται το πρώτο εξάμηνο της νέας θητείας και ήδη διαπιστώνεται πως η πορεία ορισμένων προσώπων συνοδεύεται από θετικά αποτελέσματα, τα οποία και τους κάνουν να ξεχωρίζουν σημαντικά από το σύνολο των προσώπων που έχουν εκλεγεί για να διοικήσουν τον τόπο!

Χρήσιμη η κριτική στο έργο τους, αλλά πολύτιμη και η επισήμανση των θετικών στοιχείων της διαδρομής τους, όταν αυτά μάλιστα έρχονται να δώσουν λύσεις, να φωτίσουν επιλογές, να αντιμετωπίσουν προβλήματα, να βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και να χαράξουν μέλλον για την πρόοδο.

Πολλά τα πρόσωπα που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης, ενώ υπάρχουν και άλλα που δεν αποκλείεται σύντομα να βρεθούν σε κάποιες από αυτές, καθώς από τις σημερινές θέσεις τους έχουν δείξει ικανότητα, προσήλωση σε στόχους και συναδελφικότητα απέναντι σε άλλους αιρετούς με τους οποίους συμπορεύονται.

Αξιολογώντας κανείς το πρώτο εξάμηνο, μπορεί με νηφαλιότητα να ξεχωρίσει πρόσωπα που μετρούν χρόνια στην Αυτοδιοίκηση και τα οποία παρ΄ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, “βουτάνε” στο καθήκον τους και καθαρίζουν... τις καθημερινές υποθέσεις των δημοτών με επιμονή και σχέδιο. Λάμπει το αποτέλεσμα που καταφέρνουν σε όλες τις περιοχές του τόπου και οι πολίτες εκφράζουν πάντα θετικό λόγο για τους ίδιους, από την ημέρα της ανάληψης των ευθυνοφόρων καθηκόντων τους.

Παράλληλα, διαπιστώνει κάποιος και πιστούς “εργάτες” στην ατζέντα των έργων, οι οποίοι μεριμνούν για τη βελτίωση της καθημερινότητας αλλά και για την ανάπτυξη των υποδομών του τόπου, συνεχίζοντας ή ξεκινώντας έργα.

Ειδικότερα, θετικά ξεχωρίζει το πρόσωπο εκείνο που κάνει πράξη το αυτονόητο, πως δηλαδή, για να διεκδικηθούν και να υλοποιηθούν έργα στον τόπο, αλλά και για να βελτιωθούν χερσαίες και λιμενικές υποδομές, απαιτούνται πρωτίστως μελέτες και άρα, η εκπόνηση αυτών. Αυτό το πρόσωπο δείχνει να αναπτύσσει αυτοδιοικητική συμπεριφορά με συνέπεια και πλάνο προς όφελος του τόπου, τακτοποιώντας υποθέσεις και θέτοντας προτεραιότητες.

Παρόμοια προσήλωση δείχνει κι ένας ακόμη αιρετός, ο οποίος δρομολογεί με ταχύτητα τη βελτίωση της εικόνας της καθημερινότητας, μέσω της υλοποίησης απαραίτητων παρεμβάσεων όπως ενδεικτικά για το κομμάτι της προσβασιμότητας, ενώ βελτιώνει την εικόνα του κέντρου στο μέτρο του εφικτού μέσα από μικρά έργα. Ο ίδιος δείχνει να έχει συνεργασία με τον αρμόδιο για τη δρομολόγηση προτάσεων για λήψη χρηματοδοτήσεων από χρηματοδοτικά προγράμματα, προκειμένου το νησί να κερδίσει ό,τι είναι απαραίτητο για τον τόπο, τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες.

Εν αναμονή για τη γνωστοποίηση ενδεχομένως ενός μεγάλου και ολοκληρωμένου επιχειρησιακού πλάνου για τον τόπο, - μετά από την ολοκλήρωση ενός πρώτου μικρού πλάνου - ο επικεφαλής αυτοδιοικητικός του αρμόδιου Τμήματος φαίνεται να παρακολουθεί στενά όσα προγράμματα “τρέχουν” ή θα “ανοίξουν”, προκειμένου να συντονίσει δυνάμεις με σκοπό τη διεκδίκηση επιπλέον χρηματοδοτήσεων.

Σήμερα, ξεχωρίζει ακόμη το γεγονός πως ξεκίνησε ομαλά ένα μεγάλο έργο για τον τόπο στο κομμάτι της αποχέτευσης, ενώ στα θετικά σημειώνεται η στενή παρακολούθηση της εξέλιξής του από τους αρμοδίους, καθώς πρόκειται για ένα απαραίτητο έργο υποδομής.

Πέραν των ανωτέρω, στην παραγωγική διαδρομή εντάσσονται και πρόσωπα που λαμβάνουν πρωτοβουλίες και τις υλοποιούν επιτυχώς, συμβάλλοντας στη βελτίωση της νοοτροπίας των πολιτών για έναν πιο καθαρό τόπο, ο οποίος θα ανακυκλώνει συστηματικά και δυναμικά την αγάπη του για το περιβάλλον. Ορισμένες από αυτές τις πρωτοβουλίες μάλιστα, τις διακρίνει ένα κοινωνικό πρόσημο, το οποίο καταγράφεται επίσης στα πολύ θετικά.

Τέλος, στην παραγωγική κατεύθυνση του πρώτου εξαμήνου, μπορεί να συμπεριληφθεί η σοβαρή προσπάθεια απόκτησης γνώσης αλλά και τακτοποίησης των οικονομικών του κοινού ταμείου των δημοτών, προκειμένου άμεσα, να ξεκινήσει η υλοποίηση της νέας ατζέντας της σημερινής διοίκησης.

 

 

 

 

Ετικέτες: