Μασκάκι εναντίον μάσκας

  • Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου, 2020 - 06:15

Σταδιακά απλώνεται στη μία χώρα μετά την άλλη η μόδα με το μασκάκι. Είναι βλέπετε το απαραίτητο αξεσουάρ που συνοδεύει τον κορωνοϊό.

Εδώ σε εμάς μπορεί να μην έχει φορεθεί ακόμα το συγκεκριμένο προστατευτικό, όμως από την αγορά έχει εξαφανιστεί. Έτσι προληπτικά βρε παιδί μου, οι αγορές γίνονται μαζικά, μήπως και μας επιτάξουν για νοσηλευτές σε κανένα νοσοκομείο της Κίνας και δεν μπορέσουμε να ανταποκριθούμε.

Ο Ελληνάρας όμως πάντα θα δείχνει την πονηριά του (για να μην πω τίποτε άλλο). Σιγά μην άφηνε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία! Μασκάκι θέλεις για να μην είσαι εκτός μόδας; Αντισηπτικό θέλεις για να λούζεσαι πεντάκις ημερησίως μέχρι να ξεφλουδίσεις ολόκληρος; Δέκα φορές επάνω η τιμή και σ’ όποιον αρέσει. Άλλωστε οι μαυραγορίτες ποτέ δεν έλειπαν από την ιστορία.

Ανάλογο λεφούσι έπεσε και στα ράφια των super market, μη και γίνει καμιά απόβαση Κινέζων, που θα λιμπιστούν τις ελληνικές φακές και τα φασόλια τα μαυρομάτικα και εμείς μετά πως θα πορευτούμε. Όχι τίποτε άλλο αλλά έχουμε και τα κούλουμα μπροστά μας και πως θα τα γιορτάσουμε χωρίς τα χρειαζούμενα; Τι θα απογίνουμε χωρίς προμήθειες; Να έχουμε ρύζι για την επόμενη δεκαετία και καμιά εικοσαριά πακέτα μακαρόνια, για να σκάσουν όχι μόνο οι Κινέζοι αλλά και οι Ιταλοί, αφού αυτούς έχουμε δαιμονοποιήσει.

Κι ενώ από τη μία γίνεται ο αλαλαγμός για να μην μας βρει η νόσος ανέτοιμους και νηστικούς, που ανάθεμα κι αν έχουμε καταλάβει τι μας γίνεται, από την άλλη αντάρτικο ξεσηκώθηκε στα μήκη και τα πλάτη της επικράτειας, για την απαγόρευση των αποκριάτικων εκδηλώσεων.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η απόφαση, έκαναν «σύναξη μυστική τα παιδιά» για να οργανώσουν την αντίσταση. Ζώστηκαν τα φυσεκλίκια τους, πολύχρωμα κραγιόνια από εδώ, φτερά και καπέλα από εκεί, έβαλαν και μερικά κομφετί στις τσέπες για ώρα ανάγκης, πέρασαν τις σερπαντίνες στον λαιμό, έσφιξαν με αποφασιστικότητα τις σφυρίχτρες τους στη χούφτα κι έδωσαν όρκο κρυφό μα συνάμα βαρύ, να βγούνε στους δρόμους, γυναίκες και άντρες με τρέσες στους ώμους και να τιμήσουν τον βασιλιά καρνάβαλο με άφθονο αλκοόλ και ξεθεωτικό χορό, έτσι για να γίνει αντιληπτό ότι ο Έλληνας μπροστά στη σαχλαμάρα του δεν βάζει καμία απαγόρευση.

Μόνο που δεν επιδείχθηκε και η ίδια ευαισθητοποίηση των ανακλαστικών απέναντι σε κάποιες άλλες μάσκες. Τις αντιασφυξιογόνες, που το τελευταίο τριήμερο φορέθηκαν πολύ στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Οι «πολεμιστές» τις σερπαντίνας, οι «Ζορό», οι «καουμπόηδες», δεν έδειξαν την ίδια ευαισθησία για τα δακρυγόνα, για τα γκλοπς, για την καταστολή, εδώ στα νησιά παραδίπλα. Δεν έπνιξε τα δικά τους ρουθούνια η κάπνα των χημικών, δεν μάτωσαν τα δικά τους κεφάλια, δεν έσπασαν τα δικά τους αυτοκίνητα. Βλέπεις δεν διαταράχτηκε η δική τους καλοπέραση. Όλοι αυτοί οι επαναστατημένοι καρνάβαλοι ενδιαφέρθηκαν μόνο να υπερασπιστούν τον ρόλο τους ως μασκαράδες. Για τα καρναβάλια!

 

 

Διαβάστε ακόμα