Διευκρινίσεις για το επίδομα στέγασης των ιατρών του Γ.Ν. Θήρας

  • Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2017 - 13:00

Σχετικά με τησύγχυση που παρουσιάζεται όσον αφορά το επίδομα στέγασης των ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας (ΓΝΘ), το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας διευκρινίζει  τα εξής:

·         Παρότι η εύρεση κατοικίας στη Σαντορίνη αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για πάρα πολλές κατηγορίες εργαζομένων και ιδιαιτέρως δημόσιων υπαλλήλων, σημειώνεται ότι για τους γιατρούς του Νοσοκομείου έχουν βρεθεί κατοικίες και υπάρχει συμφωνία για επιδότηση από το Ίδρυμα Λ& Ε Νομικού.

·         Σύμφωνα με τον αναρτημένο προϋπολογισμό του Ιδρύματος το ύψος της επιδότησης για το 2017 ανέρχεται στο ποσό των 155.000 €.

·         Ο Δήμος Θήρας διαχειρίζεται τα παραπάνω χρήματα και σύμφωνα με τον ν. 4486/2017 αρθ.28 που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων προς διευκόλυνσή του, δύναται να διαθέσει άμεσα το ποσό στη στέγαση των ιατρών, όπως είναι η βούληση του ευεργέτη και του θηραϊκού λαού.

·         Μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ από τον Δήμο για τον παραπάνω σκοπό. Τα χρήματα υπάρχουν και παραμένουν επί εννέα μήνες αδιάθετα στο ταμείο του Δήμου, ενώ οι γιατροί ταλαιπωρούνται και εμποδίζονται στο λειτούργημά τους.

·         Η δημοτική αρχή πρόσφατα εφηύρε νέο λόγο καθυστέρησης που αναφέρεται σε λογαριασμό της ΑΕΜΥ.Διευκρινίζεται πάλι ότι ο λογαριασμός της ΑΕΜΥ αφορά δωρεές προς το Νοσοκομείο Σαντορίνης και καμιά σχέση δεν έχει με τη θεσμική υποχρέωση του Δήμουγια την καταβολή του επιδόματος στέγασης ιατρών.

Η επιθυμία των Σαντορινιών είναι η αδιάλειπτηλειτουργία του Γ.Ν. Θήρας και η συνέχιση της επιτυχούς πορείας του. Οι γιατροί καλύπτουν ακούραστα και με αυταπάρνηση το Νοσοκομείο σε εικοσιτετράωρη βάση και πρέπει να διαβιούν με αξιοπρέπεια. Εφόσον υπάρχουν τα χρήματα, το νομικό πλαίσιο και οι διαθέσιμες κατοικίες για την στέγαση των ιατρών, αναμένουμε την άμεση ανταπόκριση του Δήμου που δεν προκύπτει μόνο από τον νόμο και από το καταστατικό του Ιδρύματος, αλλά και από τη δέσμευση του δημάρχου προς τη θηραϊκή κοινωνία.