Δήμος Πάρου

Δράσεις ενημέρωσης για την άνοια

  • Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου, 2017 - 06:21

Το ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας Πρόνοιας & Αλληλεγγύης Δήμου Πάρου οργάνωσε και πραγματοποίησε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την άνοια στις 21 και 22 Οκτωβρίου 2017 στα πλαίσια εφαρμογής Προγραμμάτων Πρόληψης του Συμβουλευτικού Σταθμού Μνήμης και σε εκτέλεση προγραμμάτων προστασίας και φροντίδας ατόμων Τρίτης Ηλικίας. 

Αναλυτικότερα, στις 21 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ομιλία για τις αιτίες, τα συμπτώματα, τα χαρακτηριστικά και τις συνέπειες της άνοιας στην κατάμεστη αίθουσα του Π.Σ. «Αρχίλοχος», ενώ στις 22 Οκτωβρίου διενεργήθηκαν δωρεάν ατομικές αξιολογήσεις των νοητικών λειτουργιών από την επιστημονική ομάδα της ημερίδας.

Την δράση τίμησαν με την συμμετοχή τους η Δρ. Παρασκευή Σακκά, Νευρολόγος-Ψυχίατρος, Πρόεδρος Εταιρείας Alzheimer Αθηνών και η κα Ελένη Μαργιώτη, Κλινική Νευροψυχολόγος, υπεύθυνη Κέντρου Ημέρας για άτομα με άνοια στο Μαρούσι, της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών. Όπως επίσης και ο κ. Δημήτρης Γαλάνης, Κοινωνικός Λειτουργός και η κα Στέλλα Παντελίδου Κλινική Ψυχολόγος και Επιστημονικά Υπεύθυνη της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας ΒΑ Κυκλάδων ΕΠΑΨΥ.

Οι δωρεάν ατομικές αξιολογήσεις των νοητικών λειτουργιών, θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στα πλαίσια δράσεων του Συμβουλευτικού Σταθμού Μνήμης. Για ραντεβού αλλά και για πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Σταθμού Μνήμης επικοινωνείτε με την κοινωνική λειτουργό του Κ.Π.Π.Α. Δήμου Πάρου στο 2284024110.

Ετικέτες: