ΑΕΜΥ

"Η χρήση του αεροσκάφους δεν αποτελεί θεσμική αρμοδιότητα της διοίκησης"

  • Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου, 2018 - 10:28

Όσο αφορά στο θέμα που προέκυψε στη συνέντευξη τύπου της ΑΕΜΥ Α.Ε., την Κυριακή 28/01/2018, σχετικά με το αεροσκάφος του ιδρύματος Λούλας και Ευαγγέλου Νομικού οφείλουμε να αποσαφηνίσουμε τα κάτωθι:
Ο διοικητής του Γ.Ν. Θήρας σε κανένα σημείο της ομιλίας του δεν αναφέρθηκε στο θέμα αυτό και σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να ακυρώσει ή να αμφισβητήσει την προσφορά του συγκεκριμένου αεροσκάφους προς τους κατοίκους του νησιού, η οποία αποτελεί ιστορικά καταγεγραμμένο γεγονός. Όμως, οφείλει να διευκρινίσει πως η χρήση του αεροσκάφους δεν αποτελεί θεσμική αρμοδιότητα της Διοίκησης του Γ.Ν. Θήρας.
Παρ’ όλα αυτά και στο πλαίσιο της καλής διάθεσης της Διοίκησης του Γ.Ν. Θήρας να συμβάλλει στη διευθέτηση του ζητήματος, κατόπιν συνάντησης με το χειριστή του αεροσκάφους κο Γρατσία στο Γ.Ν. Θήρας και τηλεφωνικής επικοινωνίας τόσο με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ κο Καρακατσιανόπουλο, όσο και με το διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κο Λιντζεράκο, θεωρεί ότι υπάρχει η διάθεση και των τριών πλευρών για συνεργασία με σκοπό την εξεύρεση οριστικής λύσης. Τόσο ο κος Καρακατσιανόπουλος, όσο και ο κος Λιντζεράκος δήλωσαν έτοιμοι να ανταποκριθούν σε τυχόν κάλεσμα της Διοίκησης του Ιδρύματος Λούλας και Ευαγγέλου Νομικού, προκειμένου να συζητηθεί διεξοδικά το ζήτημα και να βρεθεί η βέλτιστη λύση.