"Το Γ. Νοσοκομείο Θήρας παρέχει τις υπηρεσίες του σε κάθε ασθενή"

  • Δευτέρα, 5 Μαρτίου, 2018 - 15:37

"Με αφορμή την επιστολή που απέστειλε το Ιδιωτικό Κεντρικό Πολυϊατρείο Σαντορίνης στην ιστοσελίδα www.altsantiri.gr και δημοσιεύθηκε στις 03/03/2018, η Διοίκηση του Γ.Ν. Θήρας επιθυμεί να δηλώσει τα παρακάτω:

Το Γ.Ν. Θήρας, ως η μοναδική δευτεροβάθμια μονάδα υγείας του νησιού, έχει χρέος να δέχεται και να παρέχει τις υπηρεσίες του σε κάθε ασθενή που απευθύνεται σε αυτό, είτε άμεσα, είτε έμμεσα μέσω μικρότερης μονάδας που δεν έχει τη δυνατότητα παροχής υπηρεσιών δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας. Το νοσοκομείο μας λειτουργεί 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο, με Δημόσιο χαρακτήρα και είναι πάντα σε ετοιμότητα να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας σε κάθε κάτοικο ή επισκέπτη ενός από τα ομορφότερα νησιά του κόσμου, ενός νησιού που πρόσφερε απλόχερα τον ιδρώτα του και το αίμα του σε κάθε αγώνα της πατρίδας μας για Ελευθερία, από την Επανάσταση του 1821, την Αντίσταση κατά των Ναζιστών κατακτητών και συνεχίζει και σήμερα να προσφέρει στη μάχη που δίνει η Ελλάδα για την οικονομική ανάκαμψή της και την πλήρη ανάκτηση της Εθνικής Κυριαρχίας.

Τέλος, όσο αφορά στην πρόσφατη επιτυχή αντιμετώπιση του βαρύτατου περιστατικού Μηνιγγίτιδας κατοίκου της Θήρας, η Διοίκηση του Γ.Ν. Θήρας θεωρεί πως πρέπει να γίνει ιδιαίτερη μνεία στην καταλυτικής σημασίας, για την εξέλιξη του περιστατικού, προσφορά του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, αφού ο ασθενής αεροδιακομίστηκε στην Αθήνα με ελικόπτερο τύπου Chinook, που επιχείρησε από τη Βάση Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στη Σύρο".