Απρόσκοπτα η κάλυψη των αεροδιακομιδών στις Κυκλάδες

  • Πέμπτη, 17 Μαΐου, 2018 - 06:16

Χωρίς πρόβλημα θα πραγματοποιείται η κάλυψη των αεροδιακομιδών στις Κυκλάδες, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, κατόπιν όσων έχουν δει το φως της δημοσιότητας, περί καθήλωσης του στρατιωτικού ελικοπτέρου της βάσης αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ της Σύρου.

Το διαθέσιμο πτητικό μέσο, στο πλαίσιο συμπλήρωσης των ωρών πτήσεών του, τίθεται σε μία διαδικασία συντήρησης, όπως άλλωστε αυτή έχει πραγματοποιηθεί και άλλη φορά, όμως τελείως αθόρυβα και χωρίς καμία πρόκληση αναστάτωσης η υστέρησης στην παροχή υπηρεσιών αεροδιακομιδών.

Όσα σχετικά είδαν το φως της δημοσιότητας, με πλήρως αρνητική σκιαγράφηση μίας τυπικής διαδικασίας συντήρησης, είτε προδίδουν σκοπιμότητα είτε απλώς ελλιπή πληροφόρηση, που όμως σε κάθε περίπτωση αποτελούν αιτίες πρόκλησης σύγχυσης και αναστάτωσης, άνευ πραγματικού αντικρίσματος.

Σε επικοινωνία της «Κοινής Γνώμης» με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Κωνσταντίνο Καρακατσιανόπουλο, για μια επίσημη ενημέρωση σε σχέση με το θέμα, υπήρξε η κατηγορηματική δήλωση από πλευράς του ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τους νησιώτες.

Αν και δε θέλησε να τοποθετηθεί για αρμοδιότητες και υποχρεώσεις άλλου Υπουργείου και εν προκειμένω του Υπ. Εθνικής Άμυνας που έχει διαθέσει το πτητικό μέσον για τη λειτουργία της βάσης αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στη Σύρο, ωστόσο προέβη σε λιτή δήλωση, εξηγώντας πως, στην περίπτωση ανάγκης αντικατάστασης του ελικοπτέρου, αυτό θα πραγματοποιηθεί ομαλά χωρίς κενό στις παρεχόμενες υπηρεσίες.

“Σε περίπτωση που υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το πτητικό μέσο που έχει διατεθεί προφανώς θα υπάρξει αντικατάστασή του από κάποιο άλλο από την Πολεμική Αεροπορία. Και στο παρελθόν έχουν γίνει αντικαταστάσεις πτητικού μέσου και αθόρυβα επανήλθαν. Άρα, δεν νομίζω να υπάρχει θέμα” δήλωσε ο κ. Καρακατσιανόπουλος.