Οι Γιατροί του Κόσμου στην Άνδρο

  • Παρασκευή, 8 Ιουνίου, 2018 - 06:23

Οι Γιατροί του Κόσμου ανταποκρινόμενοι στις αυξημένες ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και πιστοί στην ιδέα πως η υγεία αποτελεί το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου, υλοποιούν πρόγραμμα Ιατρικού Ελέγχου με τη συνολική υποστήριξη της ΔΕΗ ΑΕ.

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, Κινητή Ιατρική Μονάδα των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδος θα επισκεφτεί την Άνδρο αυτό το Σάββατο και την Κυριακή, 9 και 10 Ιουνίου 2018, παρέχοντας Καρδιολογικές, Γυναικολογικές και Οφθαλμολογικές Υπηρεσίες καθώς και Υπηρεσίες ΩΡΛ στους κατοίκους του νησιού.

Οι εξετάσεις θα διενεργηθούν στο Δημοτικό Σχολείο Γαυρίου Άνδρου το Σάββατο και την Κυριακή από τις 9 π.μ. έως και τις 2.00 μ.μ.

Το πρόγραμμα συνεχίζει να παρέχει υπηρεσίες ενημέρωσης και πρόληψης σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού που αντιμετωπίζουν πρόβλημα περιορισμένης ή και μηδενικής πρόσβασης σε δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Η ΔΕΗ ΑΕ, με την συνεργασία της με τους «Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδος», επιθυμεί να συμβάλει ουσιαστικά στην κάλυψη πραγματικών αναγκών της κοινωνίας σε περιοχές της Ελλάδος που υπάρχει ανάγκη.

Η κινητή μονάδα πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας θα πραγματοποιεί τουλάχιστον μια επίσκεψη ανά μήνα έως και 31 Δεκεμβρίου 2018.

Η επίσκεψη στην  Άνδρο πραγματοποιείται  μετά από αίτημα του Συλλόγου Γονέων  και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Γαυρίου Άνδρου, του οποίου χορηγία είναι η διαμονή, η διατροφή και η μετακίνηση των ομάδων μας.

Σχετικά με τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας δημιουργήθηκαν το 1990 και αποτελούν μέρος του Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ το οποίο αποτελείται από 15 συνολικά τμήματα (Αργεντινή, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α., Ιαπωνία, Ισπανία, Καναδάς, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πορτογαλία και Σουηδία). Ταυτόχρονα ωστόσο παραμένουν μία γνήσια ελληνική οργάνωση που ακολουθεί το δικό της μονοπάτι βασιζόμενη στις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας, διατηρώντας την οικονομική και  διοικητική της ανεξαρτησία.

Συμπληρώνοντας 28 χρόνια συνεχούς δράσης το 2018, οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας έχουν αναγνωριστεί στη συνείδηση των πολιτών, ως μια αξιόπιστη και αποτελεσματική οργάνωση η οποία προωθεί τα συναισθήματα αλληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας.

Με δεκάδες προγράμματα ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα και σε  αναπτυσσόμενες χώρες, Έλληνες γιατροί, υγειονομικό προσωπικό, διοικητικοί και τεχνικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας με περισσότερους από 600 εθελοντές έχουν βρεθεί σε περίπου 50 χώρες του πλανήτη προσφέροντας ιατρική,  ανθρωπιστική  βοήθεια. Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, έχουν  πραγματοποιηθεί προγράμματα ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας, στο Ιράκ, το Λίβανο, το Αφγανιστάν, τη Σρι Λάνκα, την Ινδονησία, τη Σερβία, το Σουδάν, την Παλαιστίνη, την Αϊτή, τη Γάζα, την Ουγκάντα, την Αλγερία κ.α.

Στο πεδίο των προγραμμάτων, οι ΓτΚ συνεργάζονται με άλλες διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με στόχο την αποτελεσματικότερη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληθυσμούς που την έχουν ανάγκη.

Σχετικά με την ΔΕΗ

Η ΔΕΗ Α.Ε. είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, με περίπου 7,2 εκατομμύρια πελάτες. Στο παραγωγικό της δυναμικό περιλαμβάνονται θερμικοί σταθμοί με καύσιμο λιγνίτη, φυσικό αέριο και πετρέλαιο, μεγάλοι υδροηλεκτρικοί σταθμοί, καθώς και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

H Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη έχει θεμελιώδη ρόλο στο στρατηγικό σχεδιασμό της ΔΕΗ.

Υποστηρίζει με συγκεκριμένα έργα και δράσεις το περιβάλλον, την κοινωνία  και  την  οικονομία  αναδεικνύοντας την ανθρωποκεντρική κουλτούρα μας και τη βιώσιμη ανάπτυξη ως βασικό προσανατολισμό επένδυσης.

Τα προγράμματα συνεργασίας με τους ΓτΚ με τελικούς αποδέκτες τους πολίτες, τα προγράμματα ενίσχυσης πολιτισμού και αθλητισμού που ενισχύουν την ποιότητα ζωής της κοινωνίας. Τα προγράμματα αλληλεγγύης με δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια για τους πολύ φτωχούς συμπολίτες μας. Οι 620.000 διακανονισμοί και οι 600.000 παροχές με κοινωνικό τιμολόγιο. Τα προγράμματα τηλεθέρμανσης για τους κατοίκους των περιοχών που δραστηριοποιούνται τα εργοστάσια της. Το πρόγραμμα επιβράβευσης συνεπών καταναλωτών με σημαντικά οικονομικά οφέλη για το μέσο νοικοκυριό και τη μικρή επιχείρηση, αποτυπώνουν σύντομα και με γλαφυρό τρόπο την σύγχρονη κουλτούρα της ΔΕΗ.