Ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας

  • Πέμπτη, 26 Ιουλίου, 2018 - 16:45

Το Σάββατο 22/07/2018 εισήχθη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γ.Ν. Θήρας, τραυματίας από τροχαίο ατύχημα. Αφού σταθεροποιήθηκε η κατάσταση του ασθενούς, υπεβλήθη σε αξονική τομογραφία η οποία έδειξε σοβαρή ρήξη ήπατος. Άμεσα κινητοποιήθηκε η χειρουργική ομάδα του Γ.Ν. Θήρας και αντιμετώπισε το περιστατικό με πωματισμό (packing) για έλεγχο της αιμορραγίας. Κατόπιν πραγματοποιήθηκε αεροδιακομιδή προς 3βάθμιο νοσοκομείο της Αθήνας, όπου κατά τα ιατρικά πρωτόκολλα πραγματοποιήθηκε μετά από 3 ημέρες χειρουργική επέμβαση, κατά την οποία διαπιστώθηκε η επίσχεση της αιμορραγίας και αφαιρέθηκε ο πωματισμός. Ο ασθενής νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Η Διοίκηση του Γ.Ν. Θήρας επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά και να συγχαρεί το Διευθυντή του Ακτινολογικού τμήματος Ιατρό – Ακτινοδιαγνώστη κο Γιάννη Διακομανώλη, το Διευθυντή του Χειρουργικού Τομέα Γενικό Χειρουργό κο Δημήτρη Μπάνο, το Γενικό Χειρουργό Διευθυντή ΕΣΥ κο Λάμπρο Σακκά, τον αναισθησιολόγο κο Ερρίκο Τσιαγκούρη και όλη τη νοσηλευτική ομάδα, που συνέβαλλαν στην άμεση και καθοριστική για τη ζωή του ασθενούς αντιμετώπιση του περιστατικού.

Το Γ.Ν. Θήρας παραμένει η μόνη 2βάθμια Δομή Υγείας στη Σαντορίνη, που προασπίζει καθημερινά τη Δημόσια Υγεία και παρέχει στους ασθενείς υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.