Ανοιχτή επιστολή του Αντιπροέδρου της ΑΕΜΥ Α.Ε, Χαράλαμπου Πανοτόπουλου προς τους πολίτες της Θήρας

"Αμύνεσθαι περί Γενικού Νοσοκομείου Θήρας"

  • Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2019 - 12:14

Αγαπητοί συμπολίτες,

Ήταν συνειδητή επιλογή μου εδώ και ενάμισι περίπου χρόνο να μην έχω καμία εμπλοκή στο τοπικό πολιτικό γίγνεσθαι και να αφοσιωθώ στη Διοίκηση του Γ.Ν. Θήρας με σκοπό τη συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του. Αυτή ήταν άλλωστε και η εντολή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.

Παρ’ όλα αυτά η σχεδόν ταυτόχρονη ανακοίνωση της υποψηφιότητας της διοικήτριας του Κεντρικού Πολυϊατρείου Σαντορίνης (αυτό δηλώνει ως επάγγελμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) κας Παπαγιαννοπούλου Νεφέλης για δημοτική σύμβουλος, με την είδηση ότι ο πρόεδρος της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών κος Παπαγιαννόπουλος Γεώργιος υπέβαλε μήνυση ή αγωγή (τα ΜΜΕ αναφέρουν και τις δύο περιπτώσεις) για συκοφαντική δυσμφήμιση εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κου Παύλου Πολάκη, ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΡΑΣ, καθώς και το γεγονός ότι στα δημοσιεύματα ο κος Παπαγιαννόπουλος φέρεται να μιλά με υποτιμητικό τρόπο για το Γ.Ν. Θήρας, δεν μου αφήνουν κανένα περιθώριο παρά να λύσω τη σιωπή μου και να απευθυνθώ έντιμα και ειλικρινά απ’ ευθείας σε εσάς. Σας καλώ λοιπόν, ανεξάρτητα από τον ποιον υποψήφιο θεωρείτε κατάλληλο να σας εκπροσωπήσει στο δημαρχιακό θώκο, να ΑΠΑΙΤΗΣΕΤΕ τη δημόσια δέσμευσή του για συγκεκριμένα μέτρα στήριξης του νοσοκομείου, που τόσα χρόνια αγωνιστήκατε για να ανοίξει ως δημόσιο.

Σας καλώ επίσης στην επιλογή δημοτικών συμβούλων να προτιμήσετε ανθρώπους που πιστεύουν στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και ακόμα περισσότερο ανθρώπους που με προσωπική ευθύνη έχουν στηρίξει τη λειτουργία του.

Αγαπητοί συμπολίτες, οι δήμαρχοι, οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι διοικητές του νοσοκομείου θα έρχονται και θα παρέρχονται. Αυτό που σας ανήκει και θα μείνει για πάντα εδώ είναι το Γ.Ν. Θήρας, να σας παρέχει ΔΩΡΕΑΝ τις υπηρεσίες του, υπηρεσίες που ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ. Σας καλώ να το περιφρουρήσετε και να το στηρίξετε έμπρακτα.

Γνωρίζω από τώρα ότι για την επιστολή μου αυτή προς εσάς, θα λοιδορηθώ και θα κατηγορηθώ για παρέμβαση στα κοινά του τόπου, όπως άλλωστε έγινε και στο παρελθόν. Παρ’ όλα αυτά οι αξίες μου, τα ιδανικά μου, η πίστη μου στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, στους ανθρώπους που μου εμπιστεύθηκαν τη διοίκηση του Γ.Ν. Θήρας και η αγάπη μου γι’ αυτό που κάνω δεν μου επιτρέπουν να σιωπήσω. Όπως αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου είναι το εκλέγειν και το εκλέγεσθαι, έτσι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου είναι και η ελευθερία του λόγου.

Με απεριόριστη εκτίμηση, 

Πανοτόπουλος Χαράλαμπος

Αντιπρόεδρος ΑΕΜΥ Α.Ε.

Εντεταλμένος Σύμβουλος Γ.Ν. Θήρας