ΑΕΜΥ

Η πραγματικότητα για το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας

Απάντηση προς την ΠΟΕΔΗΝ
  • Τρίτη, 11 Ιουνίου, 2019 - 15:18
φωτο: onmed

Καλοκαίρι και η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ βουλιάζει ακόμα πιο βαθιά στο βούρκο της ανυποληψίας. Εμπνευσμένη από το εργασιακό 12ωρο που υπόσχονται τα πολιτικά αφεντικά της, η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ μιλάει για ολιγόωρες προσλήψεις με μπλοκάκι.

Η αλήθεια είναι ότι το Γ.Ν. Θήρας ολοκληρώνει τις προσλήψεις 6 ιατρών με ΑΠΥ, οι μεικτές μηνιαίες αποδοχές των οποίων θα φτάνουν τις 4.270 € και αντιστοιχούν σε πενθήμερη, 8ωρη εργασία, με 7 ενεργείς εφημερίες και 4 ετοιμότητας.

Πρόκειται δηλαδή για ιατρούς πλήρους απασχόλησης. Η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ έχει μάθει καλά να ψάχνει τη Διαύγεια, προφανώς όμως χωλαίνει στο ψάξιμο των ΦΕΚ, αφού την περασμένη Παρασκευή δημοσιεύτηκαν οι τελικοί πίνακες της προκήρυξης, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται 21 ιατροί όλων των ειδικοτήτων, εκ των οποίων κάποιοι ήδη υπηρετούν ως ΙΔΟΧ και μετατρέπονται σε ΙΔΑΧ και κάποιοι είναι καινούριοι. Ας κάνουμε λοιπόν απλή αριθμητική: ➢ 21 ιατροί από διαγωνισμό ΙΔΑΧ ➢ 9 ιατροί ΕΣΥ από πρώην Κ.Υ. Θήρας ➢ 6 ιατροί πλήρους απασχόλησης με ΑΠΥ ➢ 1 ιατρός – διευθυντής με 3 ετή θητεία ➢ 8 ιατροί υπαίθρου

Το σύνολο μας κάνει 45 και περισσεύουν και 5 διευθυντικές θέσεις 3ετούς θητείας, που θα προκηρυχθούν στο επόμενο διάστημα. Όσο αφορά στο αν γίνονται ιατρικές πράξεις στο Γ.Ν. Θήρας, θα αναφέρουμε προς το παρόν ότι το 2018 πραγματοποιήθηκαν πάνω από 350 χειρουργικές επεμβάσεις στο άσηπτο χειρουργείο, 27.544 ασθενείς επισκέφθηκαν τα ΤΕΠ, 36.251 ασθενείς τα εξωτερικά ιατρεία και πραγματοποιήθηκαν 65 τοκετοί, ενώ για το πρώτο 5μηνο του 2019 οι τοκετοί ανέρχονται στους 52!!!!

Όσο αφορά στη λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, μετά την πρόσληψη Νεφρολόγου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, είναι σαφές ότι θα τεθεί σε λειτουργία στο αμέσως επόμενο διάστημα, όπως και ο ψηφιακός μαστογράφος. Τέλος, όσο αφορά στον τιμοκατάλογο του Γ.Ν. Θήρας, μην εκτίθεστε άλλο κύριοι. Τα πολλά παράπονα των τουριστών μόνο στη φαντασία σας υπάρχουν και στα συμφέροντα αυτών που φρόντισαν να φτάσει η εν λόγω απόδειξη στα χέρια σας. Εκτός αν είστε τόσο διάσημοι στον Καναδά, ώστε οι Καναδοί τουρίστες που έχουν παράπονα απευθύνονται σ’ εσάς. Τώρα θα μας πείτε, αν έχεις καταθέσει λουλούδια στο Δρομέα υπάρχει πιθανότητα να είσαι παγκοσμίως όχι διάσημος βέβαια, αλλά διαβόητος…