Σκληρή απάντηση της ΑΕΜΥ προς την ΠΟΕΔΗΝ για το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας

Λάσπη προς το Δημόσιο Σύστημα Υγείας

“Τα πολλά παράπονα των τουριστών μόνο στη φαντασία σας υπάρχουν”
  • Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2019 - 06:17
  • /   Eνημέρωση: 12 Ιουν. 2019 - 18:00

Απάντηση με στοιχεία δίνει η ΑΕΜΥ για τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας προς την ΠΟΕΔΗΝ, η οποία με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για ελλείψεις ιατρών και προσωπικού σε μία περίοδο που το νησί “βουλιάζει” από τουρισμό, προκαλώντας αναστάτωση και στην τοπική κοινωνία.

Η ΑΕΜΥ μιλώντας συγκεκριμένα για τις προσλήψεις, εξηγεί πως η ΠΟΕΔΗΝ για μία ακόμη φορά λασπολογεί, υποτασσόμενη στα πολιτικά αφεντικά της που επί της ουσίας θέλουν να πλήξουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Ακολουθούν και οι δύο ανακοινώσεις.

Ακάλυπτοι υγειονομικά”

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ είναι η ακόλουθη: Καλοκαίρι και η Σαντορίνη βουλιάζει από τουρισμό. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες είναι ακάλυπτοι υγειονομικά καθ’ ότι το Νοσοκομείο δουλεύει χειρότερα από το Κέντρο Υγείας που έκλεισε. Ούτε τοκετοί, ούτε αιμοκαθάρσεις σε νεφροπαθείς, ούτε χειρουργεία γίνονται στο Νοσοκομείο.

Όπως προκύπτει από το πρόγραμμα εφημεριών που σας κοινοποιούμε στο Νοσοκομείο έχουν απομείνει 24 γιατροί όλων των ειδικοτήτων. Δύο παθολόγοι και ένας γενικός ιατρός, δύο καρδιολόγοι, ένας παιδίατρος, ένας χειρουργός, δύο αναισθησιολόγοι, δύο ορθοπεδικοί, μία γυναικολόγος. Πώς να βγουν οι εφημερίες; Λείπουν βασικές ειδικότητες όπως νεφρολόγος, οφθαλμίατρος κλπ.
Απλησίαστα τα ενοίκια για γιατρούς και νοσηλευτές. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να διαβιούν στο κοινόβιο του Κέντρου Υγείας.
Η Διοίκηση της ΑΕΜΥ Α.Ε. που διορίσθηκε από κυβέρνηση που υποτίθεται είναι κατά της εισόδου του ιδιωτικού τομέα στα Νοσοκομεία, τι κάνει;
Προκήρυξε και προσλαμβάνει εξωτερικούς συνεργάτες ιατρούς με μπλοκάκι οι οποίοι παράλληλα θα ασκούν το επάγγελμα τους στα ιδιωτικά τους ιατρεία. Με τον τρόπο αυτό θα καλύπτεται το Νοσοκομείο για κάποιες ώρες. Προσέλαβαν για λίγες ώρες την ημέρα ιδιώτη νεφρολόγο, καρδιολόγο, αναισθησιολόγο, ορθοπεδικό, παιδίατρο και χειρουργό.
Και δεν είναι το μόνο Νοσοκομείο στα νησιά που προσλαμβάνει ιδιώτες γιατρούς με μπλοκάκι για κάποιες ώρες και παράλληλα έχουν και τα ιδιωτικά τους ιατρεία (πχ ο μοναδικός καρδιολόγος στην Κω).
Κρύβεται πίσω από το δάκτυλό τους η κυβέρνηση όταν μιλάει για Δημόσιο Σύστημα Υγείας. 
Οι παράνομες χρεώσεις σε ασθενείς στο Νοσοκομείο Σαντορίνης συνεχίζονται.
Ουρία αίματος που κοστίζει 3 ευρώ την χρεώνουν 40 ευρώ!!! Μαύρη αγορά σε καναδό τουρίστα.
Οι αντίστοιχες εξετάσεις στον ιδιωτικό τομέα στοιχίζουν 300ευρώ και στα δημόσια Νοσοκομεία 72,82ευρώ. Σας κοινοποιούμε κατάσταση με τις τιμές. 
Πολλοί είναι οι τουρίστες που διαμαρτύρονται για υπέρογκες χρεώσεις!!!
Γινόμαστε διεθνώς ρεζίλι.
Δείτε τις χρεώσεις σε υπηρεσίες που είναι 10 και 20 φορές πάνω από το επιτρεπόμενο!

Η ΠΟΕΔΗΝ βουλιάζει στον βούρκο της ανυποληψίας”

Αναλυτικά η απάντηση της ΑΕΜΥ για το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας προς την ΠΟΕΔΗΝ έχει ως εξής: Καλοκαίρι και η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ βουλιάζει ακόμα πιο βαθιά στο βούρκο της ανυποληψίας. Εμπνευσμένη από το εργασιακό 12ωρο που υπόσχονται τα πολιτικά αφεντικά της, η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ μιλάει για ολιγόωρες προσλήψεις με μπλοκάκι.

Η αλήθεια είναι ότι το Γ.Ν. Θήρας ολοκληρώνει τις προσλήψεις 6 ιατρών με ΑΠΥ, οι μεικτές μηνιαίες αποδοχές των οποίων θα φτάνουν τις 4.270 € και αντιστοιχούν σε πενθήμερη, 8ωρη εργασία, με 7 ενεργείς εφημερίες και 4 ετοιμότητας.

Πρόκειται δηλαδή για ιατρούς πλήρους απασχόλησης. Η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ έχει μάθει καλά να ψάχνει τη Διαύγεια, προφανώς όμως χωλαίνει στο ψάξιμο των ΦΕΚ, αφού την περασμένη Παρασκευή δημοσιεύτηκαν οι τελικοί πίνακες της προκήρυξης, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται 21 ιατροί όλων των ειδικοτήτων, εκ των οποίων κάποιοι ήδη υπηρετούν ως ΙΔΟΧ και μετατρέπονται σε ΙΔΑΧ και κάποιοι είναι καινούριοι. Ας κάνουμε λοιπόν απλή αριθμητική: 21 ιατροί από διαγωνισμό ΙΔΑΧ, 9 ιατροί ΕΣΥ από πρώην Κ.Υ. Θήρας, 6 ιατροί πλήρους απασχόλησης με ΑΠΥ, 1 ιατρός – διευθυντής με 3 ετή θητεία και 8 ιατροί υπαίθρου.

Το σύνολο μας κάνει 45 και περισσεύουν και 5 διευθυντικές θέσεις 3ετούς θητείας, που θα προκηρυχθούν στο επόμενο διάστημα. Όσο αφορά στο αν γίνονται ιατρικές πράξεις στο Γ.Ν. Θήρας, θα αναφέρουμε προς το παρόν ότι το 2018 πραγματοποιήθηκαν πάνω από 350 χειρουργικές επεμβάσεις στο άσηπτο χειρουργείο, 27.544 ασθενείς επισκέφθηκαν τα ΤΕΠ, 36.251 ασθενείς τα εξωτερικά ιατρεία και πραγματοποιήθηκαν 65 τοκετοί, ενώ για το πρώτο 5μηνο του 2019 οι τοκετοί ανέρχονται στους 52.

Όσο αφορά στη λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, μετά την πρόσληψη Νεφρολόγου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, είναι σαφές ότι θα τεθεί σε λειτουργία στο αμέσως επόμενο διάστημα, όπως και ο ψηφιακός μαστογράφος. Τέλος, όσο αφορά στον τιμοκατάλογο του Γ.Ν. Θήρας, μην εκτίθεστε άλλο κύριοι. Τα πολλά παράπονα των τουριστών μόνο στη φαντασία σας υπάρχουν και στα συμφέροντα αυτών που φρόντισαν να φτάσει η εν λόγω απόδειξη στα χέρια σας. Εκτός αν είστε τόσο διάσημοι στον Καναδά, ώστε οι Καναδοί τουρίστες που έχουν παράπονα απευθύνονται σ’ εσάς. Τώρα θα μας πείτε, αν έχεις καταθέσει λουλούδια στο Δρομέα υπάρχει πιθανότητα να είσαι παγκοσμίως όχι διάσημος βέβαια, αλλά διαβόητος…