Δεν ευθύνεται ο ιός Έμπολα για το θάνατο της 17χρονης Ιταλίδας στη Νάξο επιβεβαιώνει ο ΕΟΔΥ

  • Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2019 - 14:17

Καθησυχάζει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, σε σχέση με το περιστατικό του θανάτου της 17χρονης Ιταλίδας, που παραθέριζε με την οικογένειά της στη Νάξο, καθώς με ανακοίνωσή του σήμερα το πρωί επιβεβαιώνει, πως ο θάνατος της νεαρής δεν προκλήθηκε από τον ιό Έμπολα.

Έντονη ανησυχία προκλήθηκε τις προηγούμενες, μέρες μετά την εισαγωγή της άτυχης έφηβης στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου, όπου διεγνώσθη με μηνιγγίτιδα, ενώ εξετάστηκε και το ενδεχόμενο, η κοπέλα να έχει προσβληθεί από τον ιό Έμπολα. Αμέσως μετά τη διάγνωση, η νεαρή Ιταλίδα διεκομίσθη στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, έχοντας υψηλό πυρετό, αλλά και αιμορραγικά συμπτώματα, ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, η άτυχη κοπέλα κατέληξε σήμερα (Τετάρτη), το πρωί.

Δεδομένου, ότι υπήρξε ανησυχία, σχετικά με το αν ευθύνεται ο μεταδοτικός ιός Έμπολα για το θάνατο της νεαρής Ιταλίδας, ανακοίνωση εξέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), στην οποία σημειώνει, πως «Δεν ευθύνεται ο ιός Έμπολα σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για το θάνατο 17χρονης Ιταλίδας, η οποία διακομίστηκε εσπευσμένα χθες το απόγευμα από τη Νάξο με σοβαρή εικόνα σηψαιμίας και κατέληξε στο Νοσοκομείο Νίκαιας. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων δεν είναι συμβατά με τον ιό και οι επιστήμονες του ΕΟΔΥ διερευνούν περαιτέρω το περιστατικό».

Αξίζει να σημειωθεί, πως τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο, Πέμπτη και ως εκ τούτου θα γίνει γνωστή και η αιτία θανάτου.

Παρ' όλα αυτά, και ως μέτρο πρόληψης, το προσωπικό του ΓΝ-ΚΥ Νάξου λαμβάνει ήδη προληπτική αγωγή, όπως και το προσωπικό του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, έως ότου επιβεβαιωθεί η αιτία θανάτου της 17χρονης.