Καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς της ηλικιακής ομάδας 60-64 που προβλέπεται να λάβει το εμβόλιο της Βρετανο-σουηδικής εταιρείας, καθώς ακόμη δεν έχουν παραληφθεί οι δόσεις των εμβολίων

Χωρίς εμβόλια της AstraZeneca οι Κυκλάδες

Στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο μαθητές και προσωπικό των ειδικών σχολείων, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί αμέσως μετά στους πάσχοντες από νοσήματα υψηλού κινδύνου
  • Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου, 2021 - 06:20

Δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει οι εμβολιασμοί στις ηλικιακές ομάδες 60-64 στα νησιά των Κυκλάδων, παρά το γεγονός, ότι η ειδική πλατφόρμα για τον προγραμματισμό των ραντεβού έχει ανοίξει ήδη από την Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου ενώ οι πρώτοι εμβολιασμοί υπολογίζονταν να ξεκινήσουν στις 15 Φεβρουαρίου.

Χωρίς… εμβόλια, συνεχίζεται η τρίτη ημέρα των εμβολιασμών της ηλικιακής ομάδας 60-64 στις Κυκλάδες. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τα εμβόλια της AstraZeneca, για τα οποία το Υπουργείο Υγείας είχε προβλέψει έναρξη της διαδικασίας στις 15 Φεβρουαρίου.

Κυριότερος λόγος, σύμφωνα και με τα λεγόμενα των αρμόδιων, που πραγματοποίησαν σχετική ενημέρωση στις 15/2 από το Υπουργείο Υγείας, είναι τα προβλήματα στη διανομή των εμβολίων, λόγω της σφοδρότητας της κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα. Να υπενθυμιστεί, ότι σύμφωνα με το επίσημο πλάνο του εμβολιασμού των νησιών του ΕΟΔΥ, στα 12 νησιά που διαθέτουν νοσοκομειακές μονάδες, μεταξύ αυτών και η Σύρος, η μεταφορά των εμβολίων γίνεται αεροπορικώς με τακτικές πτήσεις αεροπορικών εταιρειών.

Όπως εξήγησε ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, μιλώντας στην εφημερίδα, οι εμβολιασμοί των ατόμων που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 60-64 και πρόκειται να λάβουν την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, αναμένεται να ξεκινήσει εντός του επόμενου διαστήματος, ενώ δεν θα αργήσει, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, να ανοίξει η πλατφόρμα για τα άτομα με νοσήματα πολύ υψηλού και υψηλού κινδύνου, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Αξίζει να σημειωθεί, πως μέσω της πλατφόρμας του υπουργείου, για την ηλικιακή ομάδα 60-64 και έως τις 15/2 είχαν κλειστεί περίπου 235.000 ραντεβού σε όλη τη χώρα, ενώ για τα άτομα 75-79, δεδομένου ότι η πλατφόρμα για αυτή την κατηγορία άνοιξε την Παρασκευή, είχαν κλειστεί 150.000 ραντεβού.

Οι πολίτες που ανήκουν στις ομάδες, οι οποίες έχουν προτεραιοποιηθεί για εμβολιασμό (υγειονομικοί, ηλικίες 60-64 και τα άτομα άνω των 75 ετών), πρέπει να γνωρίζουν, πως απαιτείται ο προγραμματισμός ραντεβού, μέσω ΚΕΠ, μέσω φαρμακείων και μέσω της ειδικής πλατφόρμας emvolio.gov.gr προκειμένου να κάνουν το εμβόλιο. Στη συνέχεια του άρθρου ακολουθούν οι οδηγίες του υπουργείου, αναφορικά με τη σχετική διαδικασία.

«Ακόμη δεν έχουν έρθει αυτά τα εμβόλια»

Όπως επεσήμανε ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, κ. Μιχάλης Ζουλουφός, μιλώντας για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 60-64, «ακόμη δεν μας έχουν έρθει αυτά τα εμβόλια, ωστόσο εντός των ημερών θα έχουμε σαφείς απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα».

Ο ίδιος τόνισε, πως οι δόσεις του εμβολίου αποστέλλονται στα εμβολιαστικά κέντρα με βάση τα στοιχεία αναφορικά με τα προγραμματισμένα ραντεβού. «Όπως “βλέπει” το σύστημα δόσεις και ηλικίες, έτσι και θα τα στέλνουν. Άρα κι εμείς, όπως παραλαμβάνουμε, έτσι και θα κάνουμε τους εμβολιασμούς. Δεν απαιτείται ειδικό εμβολιαστικό κέντρο για την χορήγηση των εμβολίων της AstraZeneca».

Σύμφωνα με τα παραπάνω, οι πολίτες συνιστάται να κλείσουν κανονικά τα ραντεβού τους, χρησιμοποιώντας τους διαθέσιμους τρόπους, προκειμένου να διασφαλίσουν την προτεραιότητά τους.

Κατά την ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε από το Υπουργείο Υγείας, την Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε, ότι λόγω των κακών καιρικών συνθηκών υπήρξαν προβλήματα στη διανομή των εμβολίων στην επικράτεια. Όπως εξήγησε, τα ραντεβού τα οποία δεν εξυπηρετήθηκαν θα επαναπρογραμματιστούν, χωρίς να ισχύσει το διάστημα της ποινής, ώστε να μειωθεί η ταλαιπωρία των πολιτών.

Σε μικρότερες ηλικίες και με μεσοδιάστημα 12 εβδομάδων το εμβόλιο της AstraZeneca

Την προηγούμενη εβδομάδα τα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου Υγείας, είχαν προβεί σε διευκρινίσεις, όσον αφορά στα εμβόλια της AstraZeneca και τη διαδικασία του εμβολιασμού στις ομάδες 60-64 και 75-79.

Σύμφωνα με την Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, κ. Μαρία Θεοδωρίδου, η θέση της Εθνικής Επιτροπής είναι ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της AstraZeneca για άτομα ηλικίας 18 μέχρι και 64 ετών, με την ίδια να επισημαίνει, ότι το μεσοδιάστημα μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης, για τον συγκεκριμένο τύπο εμβολίου, είναι 12 εβδομάδες. Όπως εξήγησε, το μεγαλύτερο διάστημα αναμονής μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης δικαιολογείται, καθώς «οι μελέτες έχουν δείξει ότι όσο μεγαλύτερο είναι το μεσοδιάστημα μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης, τόσο υψηλότερο είναι το επίπεδο των αντισωμάτων που επιτυγχάνονται με τον εμβολιασμό».

Από την πλευρά του, ο Γεν. Γραμματέας ΠΦΥ, κ. Θεμιστοκλέους είχε ενημερώσει για το άνοιγμα της πλατφόρμας από 10/2 για την ομάδα 60-64 και από 12/2 για την ομάδα 75-79, σημειώνοντας ότι στις 7 Φεβρουαρίου η χώρα παρέλαβε τις πρώτες 45.000 δόσεις από την AstraZeneca, ενώ συνεχείς παραλαβές πραγματοποιούνται συνεχώς, προκειμένου οι εμβολιασμοί με το συγκεκριμένο εμβόλιο να ξεκινήσουν από τις 15 Φεβρουαρίου.

Όπως είχε επισημάνει ο κ. Θεμιστοκλέους, «επιχειρησιακά θα αναπτύξουμε δυο παράλληλα συστήματα. Το ένα σύστημα είναι αυτό που διενεργούμε εμβολιασμούς αυτή τη στιγμή, στις ηλικίες από 80 και άνω και ανοίγουμε την ηλικιακή ομάδα 75- 79 τις επόμενες μέρες και το δεύτερο σύστημα θα είναι τα εμβολιαστικά κέντρα τα οποία θα διενεργούν εμβολιασμούς αποκλειστικά και μόνο με το εμβόλιο της AstraZeneca. Τα δυο παράλληλα αυτά συστήματα δεν θα διασταυρώνονται. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος πολίτης που ανήκει στην κατηγορία 60-64 θα μπορεί να κλείνει ραντεβού μόνο στα εμβολιαστικά κέντρα τα οποία διενεργούν εμβολιασμούς με AstraZeneca και όχι τα εμβολιαστικά κέντρα των υπόλοιπων κατηγοριών. Αναλόγως, και οι πολίτες των άλλων κατηγοριών δεν θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα που διενεργούν εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca.».

Παρ’ όλα αυτά, στα νησιά, και δεδομένης και της έλλειψης υποδομών, κατά πάσα πιθανότητα τα εμβολιαστικά κέντρα να παραμείνουν τα ίδια για όλους τους τύπους εμβολίων, όπως στη Σύρο, σύμφωνα και με τα λεγόμενα του Διοικητή του νοσοκομείου.

Ωστόσο, στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη το πρόγραμμα εμβολιασμού έχει ξεκινήσει κανονικά, παρά την αναστολή των εμβολιασμών για χτες, 16/2, λόγω «Μήδειας», με το Υπουργείο να ενεργοποιεί τμήματα δύο μεγάλων εμβολιαστικών κέντρων σε πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα. Το γεγονός αυτό, αποδεικνύει για ακόμη μία φορά, πως οι πολίτες των νησιών δεν λογίζονται ως προτεραιότητα για το αθηνοκεντρικό κράτος, παρά μόνο σε περιπτώσεις, που ενδεχομένως η προτεραιοποίησή τους εξυπηρετεί την εθνική οικονομία.

Εμβολιασμός στα ειδικά σχολεία

Όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα, οι εκπαιδευτικοί, το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΕΠ) και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ) και οι μαθητές/τριες ηλικίας 16 ετών και άνω, οι οποίοι φοιτούν στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ), εντάσσονται κατά προτεραιότητα στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο, σε συνέχεια απόφασης που ελήφθη στις 8/2/21 από την 9η έκτακτη Συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το έτος 2021, κατόπιν συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει ήδη σταλεί εγκύκλιος προς τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, έτσι ώστε να ενημερωθούν άπαντες οι ανωτέρω, να συλλεχθούν τα απαραίτητα στοιχεία και να αποσταλούν στο Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να προγραμματιστεί ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού.

Από την πλευρά της, η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Ειδικής Αγωγής κ. Σ. Γκίκα επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ) κ. Γ. Μπουλμέτη και ανέλυσαν πλήρως τα θέματα που αφορούν στη λειτουργία των ΣΜΕΑΕ όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Η Γενική Γραμματέας επεσήμανε στην Πρόεδρο τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών τεστ και την προτεραιοποίηση εμβολιασμών για εκπαιδευτικούς, προσωπικό και μαθητές/τριες άνω των 16 ετών των ΣΜΕΑΕ.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω της πλατφόρμας https://edu.testing.gov.gr/, δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές 16 ετών και άνω να υποβληθούν δωρεάν σε τεστ για τον κορωνοϊό σε 386 σημεία σε όλη τη χώρα. Οι αιτούντες ταυτοποιούνται μέσω του ηλεκτρονικού τους λογαριασμού στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (@sch.gr) και ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα.

Σειρά στους πάσχοντες από νοσήματα υψηλού κινδύνου

Σύμφωνα με την ενημέρωση εκ μέρους του Γ.Γ., κ. Θεμιστοκλέους, προτεραιότητα αναμένεται να δοθεί μετά τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 75-59 στους πάσχοντες από νοσήματα πολύ υψηλού και αυξημένου κινδύνου, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Η πρώτη κατηγορία των νοσημάτων πολύ υψηλού κινδύνου αφορούν ενδεικτικά σε μεταμοσχευμένους, σε άτομα που υποβάλλονται σε χρόνια αιμοκάθαρση, άτομα που υποβάλλονται αυτή τη στιγμή σε χημειοθεραπείες, άτομα με κυστική ίνωση, με σοβαρά νοσήματα του αναπνευστικού, σοβαρή ηπατική νόσο και άτομα με ανοσοκαταστολή. Σύμφωνα με τον Γεν. Γραμματέα, στα παραπάνω νοσήματα θα υπάρξει περαιτέρω κατηγοριοποίηση, ενώ στο σύνολό της η ομάδα αυτή αποτελείται από περίπου 270.000 άτομα. «Θα αρχίσει να γίνεται εμβολιασμός τους εντός του Μαρτίου, έτσι ώστε να μπορέσουμε να τους ολοκληρώσουμε το συντομότερο δυνατόν», ενημέρωσε.

Στη δεύτερη κατηγορία των ομάδων αυξημένου κινδύνου, ανήκουν άτομα με καρδιολογικά νοσήματα, σακχαρώδη διαβήτη, χρόνια νοσήματα αναπνευστικού, νεφρική νόσο, ηπατική νόσο κλπ. Λεπτομερής ανακοίνωση θα υπάρξει τις επόμενες ημέρες από το Υπουργείο Υγείας. Όπως ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους, «και αυτοί θα ακολουθήσουν έναν εμβολιασμό πάλι με ηλικιακό κριτήριο. Δηλαδή, και εδώ θα υπάρξει μια προτεραιοποίηση με βάση την ηλικία, γιατί η ηλικία αποτελεί ίσως το ισχυρότερο επιβαρυντικό προγνωστικό παράγοντα σε σχέση με την COVID. Θα εμβολιαστεί αυτή η ομάδα αμέσως μετά την ηλικιακή ομάδα 60- 64».

Ανοικτό το ενδεχόμενο προτεραιότητας με κριτήρια οικονομίας

Μετά τη θωράκιση των μεγαλύτερων σε ηλικία και των ομάδων με υποκείμενα νοσήματα, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο η προτεραιοποίηση στον εμβολιασμό ομάδων, με βάση τον επαγγελματικό κλάδο στον οποίο απασχολούνται και όχι της ηλικίας.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δημόσια τοποθέτησή του, τόνισε ότι παρ’ όλο που μέχρι σήμερα οι προτεραιότητες στον εμβολιασμό δίνονται με καθαρά υγειονομικά κριτήρια και με βάση τις υποδείξεις της αρμόδιας επιτροπής εμπειρογνωμόνων, δεν αποκλείεται μετά τις ευάλωτες ομάδες, «να υπεισέλθουν άλλοι παράγοντες πιο πολιτικοί ή πιο οικονομικοί». Έτσι, ενισχύονται τα σενάρια που θέλουν σειρά να παίρνουν οι κλάδοι του τουρισμού, της εστίασης, των ντιλίβερι, των μέσων μαζικής μεταφοράς, των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων και των δικαστικών, κατά τη νέα φάση εμβολιασμού, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει από τον Ιούνιο.

Εντούτοις, αν έως τότε επιβεβαιωθεί το αισιόδοξο σενάριο, σχετικά με την επάρκεια εμβολίων, πιθανότερο είναι να μην χρειαστεί προτεραιοποίηση συγκεκριμένων κλάδων, αλλά ο εμβολιασμός να πραγματοποιηθεί οριζόντια.

Οι πηγές του Μαξίμου, ωστόσο, σημειώνουν ότι ιδιαίτερη έμφαση από την κυβέρνηση θα δοθεί στην στήριξη της “βαριάς βιομηχανίας” της χώρας, του τουρισμού, προκειμένου να βοηθηθεί κατά το δυνατόν ο κλάδος ώστε να λειτουργήσει ομαλά το καλοκαίρι, αλλά και της εστίασης, η οποία έχει πληγεί σφοδρά.

Οδηγίες για τον προγραμματισμό ραντεβού για εμβολιασμό

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου οι πολίτες να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους, μπορούν να ακολουθούν τα παρακάτω βήματα:

  • Έλεγχος προτεραιότητας εμβολιασμού.

Οι πολίτες μπορούν να ελέγξουν μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr αν ανήκουν στην πληθυσμιακή ομάδα που δύναται να εμβολιαστεί την τρέχουσα χρονική περίοδο, εισάγοντας στα κατάλληλα πεδία το ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ τους ή το επώνυμό τους. Επίσης, μπορούν να απευθυνθούν στα πλησιέστερα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) ή στα φαρμακεία. Με το ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ ή το επώνυμο, ελέγχεται η δυνατότητα προγραμματισμού του εμβολιασμού και εφόσον έχουν τη δυνατότητα η πλατφόρμα προτρέπει τους πολίτες να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Επίσης, οι πολίτες μπορούν να ελέγξουν τη δυνατότητα προγραμματισμού του εμβολιασμού τους, στέλνοντας γραπτό μήνυμα από το κινητό τους (SMS), γράφοντας το ΑΜΚΑ τους, αφήνοντας ένα κενό και έπειτα το επώνυμό τους και αποστέλλοντας το στο 13034. Άμεσα λαμβάνουν σχετική απάντηση και προτρέπονται να προγραμματίσουν ραντεβού.

Σε περίπτωση που οι πολίτες ανήκουν στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο και δεν έχουν ΑΜΚΑ ή ο αριθμός ΑΜΚΑ τους δεν μπορεί να αναγνωριστεί από το σύστημα, τότε μεταβαίνουν στην σελίδα «Αίτηση εξέτασης στοιχείων» (emvolio.gov.gr/aitisi). Κατόπιν συμπλήρωσης όλων των απαραίτητων πεδίων και επιλογής της υποβολής, αποστέλλεται αίτημα για εξέταση από αρμόδια επιτροπή. Κατόπιν εξέτασης του αιτήματος, και βάσει της απόφασης της αρμόδιας επιτροπής, θα δοθεί δυνατότητα στους συγκεκριμένους πολίτες να συνδεθούν στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr και να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

  • Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού

Οι πολίτες που έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση και είναι δικαιούχοι εμβολιασμού θα λάβουν γραπτό μήνυμα από το 13034 σχετικά με το προ-κρατημένο ραντεβού τους. Παρέχεται η δυνατότητα να επιβεβαιώσουν το ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) εντός 72 ωρών, διαφορετικά η θέση απελευθερώνεται. Μετά την επιβεβαίωση, λαμβάνεται άμεσα απάντηση από το σύστημα σχετικά με την επιτυχία της.

Επίσης, ο προγραμματισμός του ραντεβού γίνεται και μέσω της ειδικής πλατφόρμας. Εφόσον έχει ελεγχθεί η δυνατότητα εμβολιασμού (βλ. παραπάνω), ακολουθούν το σύνδεσμο στον οποίο τους παραπέμπει η πλατφόρμα, όπου συνδέονται κάνοντας χρήση των κωδικών TAXISNET, επιβεβαιώνουν τα στοιχεία τους, προχωρούν στις όποιες προσθήκες ή διορθώσεις απαιτηθούν και προγραμματίζουν αρχικά το ραντεβού για τη λήψη της πρώτης δόσης του εμβολίου. Στη συνέχεια προγραμματίζουν και το επαναληπτικό ραντεβού για τη δεύτερη δόση. Αφού ελέγξουν τα στοιχεία του ραντεβού, απαιτείται η επιβεβαίωσή τους εντός δύο λεπτών. Τέλος, μπορούν να αποθηκεύσουν ή να εκτυπώσουν τα στοιχεία του ραντεβού τους. Αλλαγή ή ακύρωση του ραντεβού μπορεί να γίνει έως και τρεις ημέρες πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία. Προσοχή, υπάρχει δυνατότητα για αλλαγή/ακύρωση μόνο μία φορά.

  • Υπενθύμιση ραντεβού εμβολιασμού

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται μέσω γραπτού μηνύματος για τις λεπτομέρειες του ραντεβού τους, αποστέλλοντας SMS στο 13034 με τον Κωδικό Ραντεβού ή το ΑΜΚΑ και το επώνυμό τους.

Ωστόσο, το σύστημα προβλέπει ήδη την αποστολή τριών αυτοματοποιημένων μηνυμάτων υπενθύμισης του ραντεβού τους στο κινητό τους, 3 ημέρες πριν το ραντεβού, 1 ημέρα πριν το ραντεβού και στις 7 π.μ. την ημέρα του ραντεβού.

Την ημέρα του προγραμματισμένου ραντεβού, ο πολίτης μεριμνά για την έγκαιρη προσέλευσή του στο Εμβολιαστικό Κέντρο (τουλάχιστον 15’ πριν από την ώρα του ραντεβού), με στόχο να διευκολυνθεί η ομαλή ροή της διαδικασίας εμβολιασμού και να αποφευχθούν τυχόν καθυστερήσεις.

Σημειώνεται ότι, την ημέρα του ραντεβού, ο πολίτης οφείλει:

  • Να φέρει την Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ταυτοποίηση των στοιχείων του.

  • Να γνωρίζει τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας (ΑΔΤ), τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ή τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αναζήτηση του ραντεβού του.

  • Επιπλέον, να φέρει τον κωδικό QR, όπως δημιουργήθηκε κατά τον προγραμματισμό του ραντεβού, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή (γραπτό μήνυμα SMS ή e-mail).