Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Σύρου

Στη γενική απεργία της 6ης Απρίλη συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Σύρου

  • Τρίτη, 5 Απριλίου, 2022 - 10:11

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου να συμμετέχουν στην Πανελλαδική Γενική Απεργία που προκήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΕΥ της 6ης του Απρίλη, για να υπερασπιστούμε το εισόδημά μας ενάντια στην ακρίβεια και τη φοροληστεία.

Ο κόμπος έφτασε πλέον στο χτένι. Δεν θα δεχτούμε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε εμείς τις δυσθεώρητες αυξήσεις στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στο ψωμί και σε όλα τα είδη λαϊκής ανάγκης για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Παράλληλα, η Κυβέρνηση εργαλειοποιεί τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως έκανε και με την πανδημία, αφενός για να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες στην ακρίβεια και στην απομείωση των μισθών των εργαζομένων, και αφετέρου για να συνεχίσει την αντεργατική και νεοφιλελεύθερη πολιτική της.

Η απεργία μας αυτή γίνεται κάτω από τη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία. Ευθύνες για τον πόλεμο υπάρχουν παντού και στη Ρωσία, στην Αμερική, στο ΝΑΤΟ που στα πλαίσια της εξυπηρέτησης των γεωστρατηγικών συμφερόντων τους δεν διστάζουν. Καταδικάζουμε τη συμμετοχή της χώρας μας στο πόλεμο με την αποστολή στρατιωτικού υλικού. Ως υγειονομικοί θεωρούμε ότι η χώρα μας θα έπρεπε να αναλαμβάνει ειρηνευτικές πρωτοβουλίες και να στέλνει μόνο ανθρωπιστική βοήθεια (πχ φάρμακα).

Η απεργία μας αυτή, που γίνεται μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, έχει ως στόχο να θέσει τέρμα σε αυτή την πολιτική. Σήμερα με πληθωρισμό πάνω από 7% -ρεκόρ 25ετίας- είναι η ώρα να διεκδικήσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας. Είναι η ώρα να πούμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Την κρίση δεν θα πληρώνουν πάντα οι εργαζόμενοι. Είναι η ώρα να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η δύναμή μας βρίσκεται στην οργάνωση και στον αγώνα μας ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας, ενάντια στις πολιτικές που εξαθλιώνουν καθημερινά τους εργαζόμενους και τους οδηγούν στη φτώχεια.

Σε αυτή συγκυρία ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  1. Οικονομικά:

  • Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την     αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού

  • Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης

  • Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 17

  • Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ

  • Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού

  • Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.

  1. Στήριξη του ΕΣΥ:

  • Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Αύξηση προϋπολογισμού για την Υγεία.

  • Άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου και των Κεντρων Υγειας με μόνιμες προσλήψεις προσωπικού.

  • Άμεση επιστροφή συναδέλφων που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων δεδομένου ότι εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

  • Ένταξη στα ΒΑΕ - Άμεση απόσυρση του απαράδεκτου πορίσματος της Διυπουργικής Επιτροπής, σχετικά με το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

  • Να μην επανέλθουν οι εργολάβοι στα Νοσοκομεία

 

Καλούμε όλους τους κατοίκους της Σύρου

στην Πανελλαδική Κινητοποίηση την Τετάρτη 6-4-22 και ώρα 10:30

έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση (πρώην Περιφέρεια – Λιμάνι).