Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου κατά της δημοτικής αρχής

"Δεν υπάρχει φιλότιμο"

  • Ευθεία επίθεση κατά της δημοτικής αρχής Μυκόνου, εξαπολύει η δημοτική παράταξη “Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου” (ΚΕΠΟΜ), με αφορμή τις σοβαρές ελλείψεις που καταγράφουν μέλη της Α' ΕΛΜΕ Κυκλάδων.
  • Η ΚΕΠΟΜ μιλά για απραξία, ατονία, έλλειψη διάθεσης, κούραση, πολιτικά παιχνίδια, μπλοκάρισμα διαδικασιών, ανυπαρξία διαλόγου, κρύψιμο των προβλημάτων κάτω από το χαλί, καλώντας ουσιαστικά τη δημοτική αρχή, αν έχει στάλα φιλότιμο-όπως αναφέρει-να τους αδειάζει τη γωνιά.
  • “Επιτέλους, λύστε ένα τουλάχιστον πρόβλημα”

  • Η δημοτική παράταξη ΚΕΠΟΜ, αναφερόμενη στην ανακοίνωση των μελών της Α΄ΕΛΜΕ Κυκλάδων για τις ελλείψεις που παρατηρούνται στη Μύκονο, εξαπολύει μύδρους κατά της δημοτικής αρχής, κάνοντας λόγο για ανυπαρξία, αλλά και για επικοινωνιακά παιχνίδια.
  • “Σοβαρότατες ελλείψεις επισημαίνουν σε ανακοίνωση-έκκλησή τους οι καθηγητές της Μυκόνου, μέλη της Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων. Τα προβλήματα διαιωνίζονται με τρόπο που δείχνει ότι η κακοδαιμονία στην παιδεία έχει βαθιά ριζωμένες ευθύνες σε άβουλες συμπεριφορές. Για την Κ.Ε.ΠΟ.Μ. και για τους συμπολίτες μας, που μπορούν ακόμα να σκεφτούν σοβαρά και πέρα από δεσμεύσεις, η απορία παραμένει: Αφού δεν είναι ικανοί να πάνε το νησί ένα βήμα παραπέρα, αφού δεν είναι στις προθέσεις τους να σηκώσουν τα μανίκια και να δουλέψουν σοβαρά, παρά μόνο πολιτεύονται για να βλέπουν τη φωτογραφία τους σε εκδηλώσεις και επαφές ή για να δίνουν το παρόν σε πανηγύρια, σε μνημόσυνα και σε κηδείες, γιατί δεν μας αδειάζουν τη γωνιά; Προφανώς δεν έχουν ούτε στάλα φιλότιμο. Αν είχαν, θα διάβαζαν τις καταγγελίες των καθηγητών, θα άκουγαν την έκκλησή τους για τα προβλήματα της εκπαίδευσης και της διαβίωσης των εκπαιδευτικών και θα είχαν βάλει μπρος να λύσουν τουλάχιστον αυτό… ένα έστω από τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν το νησί. Γιατί δεν είναι ζήτημα ενός “κακού επιτρόπου”, αλλά μιας συστηματικής αδιαφορίας που συνάδει με την ανυπαρξία οράματος για μια άλλου τύπου διοίκηση που θα προωθεί και θα λύνει τα προβλήματα με ρεαλισμό, δράση και φαντασία.
    Δυστυχώς επικρατούν απραξία, ατονία, έλλειψη διάθεσης, κούραση, πολιτικά παιχνίδια, μπλοκάρισμα διαδικασιών, ανυπαρξία διαλόγου, κρύψιμο των προβλημάτων κάτω από το χαλί.
    Έχουμε να λύσουμε σοβαρότατα θέματα που αφορούν στην Παιδεία, στην Υγεία, στην καθημερινότητα του πολίτη σε μια πόλη φάντασμα και σε ένα νησί που ζει κι έχει έγνοια μόνο το τουριστικό πακέτο, τις επιχειρήσεις και τα ακίνητα. Η πορεία είναι κατιούσα και πρέπει άμεσα να αντιστραφεί. Αυτό είναι ευθύνη όλων όσων έχουμε αγάπη για τον τόπο, συνείδηση και καρδιά καθαρή. Η Κ.Ε.ΠΟ.Μ. είναι παρούσα, τάσσεται στο πλευρό της κοινωνίας και φέρνει διαρκώς τα θέματα στο προσκήνιο με τις μικρές της δυνάμεις. Ακούει άλλος κανείς;”, αναφέρει χαρακτηριστικά η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου.

    Για το ιστορικό η Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων είχε καταγράψει σοβαρότατες ελλείψεις, τις οποίες είχε δημοσιεύσει η “Κοινή Γνώμη”.

    Συγκεκριμένα και περιληπτικά, η Α΄ ΕΛΜΕ αναφέρει ότι στη Μύκονο εκτός από ότι απουσιάζει η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, διότι ο Δήμος ουδέποτε ενδιαφέρθηκε να την οργανώσει, υπάρχουν και κτιριακά προβλήματα. Υπάρχει έλλειψη κτιριακής άδειας για το γυμνάσιο Μυκόνου, υπάρχει πρόβλημα δημιουργίας νέων αιθουσών στο γυμνάσιο, πρόβλημα διενέργειας ελέγχου στατικής επάρκειας για το σχολείο, πρόβλημα σύστασης πυροσβεστικής εστίας στο γυμνάσιο.

    Επίσης, υπάρχουν ελλείψεις καθηγητών στο νησί, ελλείψεις τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας, πρόσθετης διδακτικής στήριξης,ένταξης και παράλληλης στήριξης, τμημάτων υποδοχής. Τα κενά που υπάρχουν σήμερα στο νησί είναι τα εξής: Γυμνάσιο Μυκόνου: Λείπουν καθηγητές τεχνολογίας και οικιακής οικονομίας, Γενικό Λύκειο Μυκόνου: Λείπει θεολόγος ΕΠΑΛ Μυκόνου: Λείπουν καθηγητές με τις ειδικότητες του μαθηματικού, διοίκησης επιχειρήσεων και ηλεκτρολόγου μηχανικού. Όμως εκτός από τα παραπάνω κενά υπάρχει παντελής έλλειψη στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού, τμημάτων ένταξης και παράλληλης στήριξης.

    Ετικέτες: