Πρόγραμμα Εορτασμού Μεγάλης Παρασκευής

  • Πέμπτη, 17 Απριλίου, 2014 - 06:10

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης θα συμμετάσχει τη Μεγάλη Παρασκευή 18 Απριλίου στη καθιερωμένη Λιτανευτική Περιφορά των Ιερών Επιταφίων στη πόλη και καλεί τον λαό της Σύρου να παραυρεθεί στην πομπή που εκδηλώνεται η αφοσίωση και η πίστη της χριστιανοσύνης στον Σταυρωμένο Σωτήρα.

Το πρόγραμμα την ιερή αυτή μέρα θα περιλαμβάνει ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό στις 20:00μ.μ. και Λιτανεία του Επιταφίου στις 22:00μ.μ.

Η Λιτανεία από τον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης θα πραγματοποιηθεί στις οδούς ως ακολούθως: Ομήρου, Ηπείρου, Στ. Πρωίου, δια της οδού Χίου στην ακτή Π. Ράλλη, Ελ. Βενιζέλου, Πλατεία Μιαούλη και δια οδών Χίου και Μητροπολίτου Αντωνίου Πολίτη. Η διαδρομή του Επιταφίου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου θα πραγματοποιηθεί στις οδούς Εμμανουήλ Λαδοπούλου, Μπαμπαγιώτου, Διονυσίου, Αλ. Μάσχα, Στ. Βαφειαδάκη, Απόλλωνος, Πλατεία Κανάρη, Ακτή Πέτρου Ράλλη, Ελευθερίου Βενιζέλου, Πλατεία Μιαούλη, Μελίνας Μερκούρη, Πλατεία Ι. Βαρδάκα και Ι. Ράλλη.

Όσον αφορά στη διαδρομή του Επιταφίου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου θα διασχίσει τις οδούς Σταματίου Πρωίου, Ασκληπιού, Ι. Διακάκη, Υψηλάντου, Νάξου, Σπετσών, Ψαρών, Ταλαρά, Μυτιλήνης, Θεσσαλονίκης, Σταματίου Πρωίου, Ακτή Πέτρου Ράλλη, Ερμού, Πλατεία Μιαούλη.

Αφετηρία θα είναι η πλατεία Μιαούλη για τους Επιτάφιους των ιερών Ναών, Μεταμορφώσεως, Κοιμήσεως Θεοτόκου και Αγίου Νικολάου κατά της 22:30μ.μ. όπου η χορωδία του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου θα αποδώσει τρεις ύμνους. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει δέηση από το Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο Β' ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο λόγο. Με την ολοκλήρωση της ομιλίας του Μητροπολίτη, οι πιστοί θα έχουν την δυνατότητα να ακούσουν πένθιμα εμβατήρια από τη Μουσική του Δήμου.

Όσον αφορά στη Περιφορά του Επιταφίου των άλλων Ενοριακών Ναών θα πραγματοποιηθούν στα όρια της ενορίας τους στις 21:00μ.μ.. Ενώ η ακολουθία των παθών στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Καθολικών έχει προγραμματιστεί για τις 18:30μ.μ. και η περιφορά του Επιταφίου στις 20:30μ.μ. ακολουθώντας την διαδρομή Καλομενοπούλου, Πλατεία Τσιροπινά, Σουρή, Πλατεία Μιαούλη και δια των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου, Πρωτοπαπαδάκη και Ευαγγελιστρίας.

Σημειώνεται ότι την τήρηση της τάξης καλείται να επιληφθεί ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ερμούπολης.

 


Σχόλια

Πέτρος Αργυριάδης Πέμ, 17 Απρ. 2014 - 19:49

Και του χρόνου καλύτερα και πάντα με υγεία .Καλή Ανάσταση.