Τον Παναθηναϊκό θα βρει μπροστά της η ομάδα της Σύρου και σε αγώνα νοκ άουτ θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του κυπέλλου

Δύσκολη κλήρωση για... Φοίνικα

Τον Παναθηναϊκός εκτός έδρας θα αντιμετωπίσει ο Φοίνικας Σύρου στην πρώτη φάση του κυπέλλου. Ο αγώνας θα είναι νοκ άουτ και θα διεξαχθεί στην έδρα του τριφυλλιού, με τους Συριανούς να θέλουν την πρόκριση στην επόμενη φάση. Βέβαια η αποστολή του “Πειρατικού” δεν είναι εύκολη αφού οι πράσινοι ιδιαίτερα στην έδρα τους είναι πολλοί δυνατοί κι αυτό το απέδειξαν στον πρώτο γύρο όπου επικράτησαν του Φοίνικα με 3-1 σετ. Βέβαια από τότε μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά, αφού ο Φοίνικας είναι σαφώς πιο βελτιωμένος, αλλά και συγχρόνως ενισχυμένος. Μην ξεχνάμε πριν από μερικά εικοσιτετράωρα στην Σύρο για λογαριασμό του Φοίνικα ήρθε ο πολύ σπουδαίος διαγώνιος Νικολά Μιγιαΐλοβιτς, όπου μαζί με τον Ντόκιτς και τον Πέκμανς, δημιουργούν μία ισχυρή τριάδα.

Τα ποσοστά πρόκρισης είναι μοιρασμένα, αφού και οι δύο ομάδες έχουν ίσες πιθανότητες πρόκρισης.

Οι ομάδες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ σύμφωνα με τα γεωγραφικά τους κριτήρια κι αυτός έγινε για να μην γίνουν σε αυτή τη φάση μακρινά ταξίδια και επιβαρυθνούν οι ομάδες, όμως αυτά στην επόμενη φάση δεν θα ισχύσουν.

Τα ζευγάρια που προέκυψαν είναι τα εξής:
Παναθηναϊκός – Φοίνικας Σύρου
ΣΦΠ Χανίων – ΑΟ Κηφισιάς
Παναχαϊκή Πετοσφαίριση 2013 - ΑΕΚ
Παμβοχαϊκός - Ολυμπιακός
Νικητής αγώνα ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου / ΓΣ Ηρακλής – Εθνικός Αλεξανδρούπολης
Ορεστιάδα - ΜΕΝΤ
Νικητής αγώνα ΑΠΣ Φθία / Πήγασος Πολίχνης – ΓΣ Λαμία
ΠΑΟΚ – Άρης
*Οι αγώνες είναι νοκ άουτ και θα διεξαχθούν 4/2 ή 11/2. Το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών

*Για τους προημιτελικούς που θα γίνουν 18/2 θα γίνει νέα κλήρωση

* Στους άνδρες μαζί με τις 12 ομάδες της Volleyleague θα μπουν στην κληρωτίδα και οι ΣΦΠ Χανίων (Α2, Α’ όμιλος), Παναχαϊκή Πετοσφαίριση 2013 (Α2, Β’ όμιλος) και οι νικητές των αναμετρήσεων ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου – ΓΣ Ηρακλής (ο αγώνας διεξάγεται στις 4/2) και ΑΠΣ Φθία – Πήγασος Πολίχνης (ο αγώνας διεξάγεται σήμερα την Πέμπτη 29/1).

Κρίνεται ο πρώτος τίτλος της χρονιάς

Στη αίθουσα “Στέλιος Σφακιανάκης” του Δημαρχείου Γλυφάδας δόθηκε η συνέντευξη Τύπου για την διοργάνωση του Λιγκ Καπ “Νίκος Σαμαράς” 2015 που θα διεξαχθεί στο γυμναστήριο “Μάκης Λιούγκας” την Παρασκευή και το Σάββατο 30 και 31 Ιανουαρίου.

Στους ημιτελικούς την Παρασκευή θα παίξουν Παμβοχαϊκός – Εθνικός Αλεξανδρούπολης (18.30) και Ολυμπιακός – Α.Σ.Άρης (21.00). Ο τελικός θα γίνει το Σαββάτο (31/1, 18.30). Όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν από τη NOVA και θα υπάρχει και “διαιτητικό βίντεο”. Η ΕΣΑΠ σε συνεργασία με το Δήμο Γλυφάδας αλλά και συλλόγους της Αττικής ετοιμάζει δράσεις με μίνι βόλεϊ, διαγωνισμούς και πολλές εκπλήξεις, μεταξύ αυτών και η συμμετοχή της Εθνικής ομάδας τσιρλίντιγκ Greek Drops του Μιχάλη Φουντεδάκη.

Ταρνατόρος: “Όλοι στη μεγάλη γιορτή του βόλεϊ”

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος έκανε κάλεσμα στον κόσμο του βόλεϊ και τόνισε: “Προσκαλώ όλους τους φίλους του βόλεϊ και του αθλητισμού σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του βόλεϊ. Ευχαριστώ τον Δήμο Γλυφάδας για την φιλοξενία που μας παρέχει. Το Λιγκ Καπ είναι διοργάνωση της ΕΣΑΠ, "το δικό μας Κύπελλο" που είναι αφιερωμένο στον αείμνηστο Νίκο Σαμαρά. Το δημιουργήσαμε πριν λίγα χρόνια και χρόνο με τον χρόνο, με την βοήθεια της NOVA και των υποστηρικτών μας, φτάσαμε ο θεσμός να έχει υποσκελίσει το Κύπελλο Ελλάδος. Μέχρι τώρα είχαμε τη λογική να είμαστε εκτός Αττικής για να πηγαίνουμε σε μέρη με ομάδες της Α1. Η Γλυφάδα είναι ένας πολύ μεγάλος δήμος που μας παρέχει υπηρεσίες ώστε να κάνουμε και παράλληλες διοργανώσεις. Εκτός από τους ημιτελικούς της Παρασκευής, το Σάββατο θα διοργανώσουμε τουρνουά μίνι βόλεϊ. Καλούμε ομάδες όχι μόνο από την Γλυφάδα αλλά απ' όλη την Αττική να έρθουν να παίξουν βόλεϊ Θα δημιουργήσουμε και άλλα δρώμενα κατά την διάρκεια του τουρνουά που θα δώσουν χαρά στα παιδιά που θα λάβουν μέρος. Θα υπάρχουν διαγωνισμοί κατά την διάρκεια των αγώνων και η έκπληξη της τελευταίας στιγμής, είναι η συμμετοχή της ομάδας Greek Drops που είναι η πρωταθλήτρια ομάδα τσιρλίντερ στην Ελλάδα και είναι τιμή μας, να συμμετέχει μαζί μας. Θα δώσει διαφορετικό τόνο. Ο μεγάλος στόχος μας είναι το γεμάτο γήπεδο. Όταν έχουμε γεμάτα γήπεδα, έχουμε πετύχει. Οι αθλητές πέραν του οικονομικού θέλουν να βλέπουν γεμάτα γήπεδα, χωρίς βία. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ της ΝΟVΑ που αγαπάει και επενδύει στο άθλημα μας και θεωρώ ότι σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα θα ανακοινώσουμε και άλλα καλά νέα. Αυτή είναι η θέληση της Λίγκας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε ευχάριστα νέα”.

Νέα αίτηση για "έξοδο" στην Ευρώπη

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, όσον αφορά την δήλωση του κ. Ταρνατόρου, ότι ο νικητής της διοργάνωσης, θα έχει και συμμετοχή στα Κύπελλα Ευρώπης είπε: “Όταν ξεκίνησε το Λιγκ Καπ δεν πίστευα ότι θα φτάναμε σε αυτό το υψηλό επίπεδο. Θα ήταν μεγάλη χαρά για μας, πέραν του Κυπέλλου να μπορούμε μέσω αυτού του θεσμού να παίρνει το εισιτήριο για Ευρωπαϊκή θέση. Έχουμε κάνει δύο αιτήσεις στην Ομοσπονδία αλλά έχουν απορριφθεί. Ευελπιστούμε ότι την τρίτη θα το δουν πιο σοβαρά γιατί εμείς θα κάνουμε και φέτος αίτηση”.

Οι διαιτητές των αγώνων του φάιναλ-4 League Cup «Nίκος Σαμαράς» που θα διεξαχθεί στο γυμναστήριο “Μάκης Λιούγκας” στη Γλυφάδα την Παρασκευή και το Σάββατο 30 και 31 Ιανουαρίου 2015.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΑΪΝΑΛ-4

Γυμναστήριο “Μάκης Λιούγκας” Γλυφάδα

Ημιτελικοί

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

18.30: Παμβοχαϊκός – Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδούπολης (NOVA)

Διαιτητές: Κουτσούλας, Θεμελής. Παρατηρητές: Αντωνούλης, Ιορδανίδης. Επόπτες: Ράντσιου, Χαμπιλού, Διαμαντής, Αντωνόπουλος. Γραμματεία: Παπασηφάκη.

21.00: Ολυμπιακός - Α.Σ.Άρης (NOVA)

Διαιτητές: Βασιλειάδης, Μουλά Λεμονιά. Παρατηρητές: Ιορδανίδης, Αντωνούλης. Επόπτες: Καλομοίρης, Οικονομοπούλου, Καντλή, Δαλέκου. Γραμματεία: Σωτοπούλου.

Τελικός

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

18.30: Νικητής Α' ημιτελικού - Νικητής Β' ημιτελικού (NOVA)

Διαιτητές: (Θα ανακοινωθούν μετά τους ημιτελικούς) Παρατηρητές: Αντωνούλης, Ιορδανίδης. Επόπτες: Καλομοίρης, Χρηστίδης Αλ. Μαριδάκης, Αντωνόπουλος. Γραμματεία: Εμμανοηλίδη.