Μέλη της Λέσχης Φοίνικα έκαναν ευχάριστη έκπληξη στους παίκτες του “Πειρατικού”, καθώς βρέθηκαν στο αεροδρόμιο λίγο πριν αποχωρήσει η ομάδα από το νησί

Υπάρχει πίστη για νίκη

  • Τετάρτη, 27 Απριλίου, 2016 - 16:25
  • /   Eνημέρωση: 28 Απρ. 2016 - 16:30
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Η ομάδα του Φοίνικα Σύρου αναχώρησε την Τετάρτη το πρωί από το αεροδρόμιο της Σύρου με αρχικό προορισμό το Ε΄. Βενιζέλος, από εκεί με νέα πτήση θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, όμως στο αεροδρόμιο της Σύρου τους περίμενε μία ευχάριστη έκπληξη, αφού μέλη της λέσχης φίλων Φοίνικα, βρέθηκε νωρίς το πρωί στην αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου για να ενισχύσει και να εμψυχώσεις την αποστολή του “Πειρατικού”. Κανείς δεν γνώριζε την κίνηση των μελών της λέσχης και όταν οι παίκτες τους αντίκρισαν ένιωσαν μεγάλη χαρά και ικανοποίηση. Αυτό άλλωστε φάνηκε και στις μετέπειτα δηλώσεις που έκαναν, καθώς υποσχέθηκαν πως θα δώσουν το εκατό τις εκατό των δυνατοτήτων τους για να φτάσουν στη νίκη και την ισοφάριση της σειράς των τελικών. Από εκεί και πέρα η αποστολή της ομάδας αν και είχε ξυπνήσει νωρίς ήταν ευδιάθετη και με καλή ψυχολογία και παράλληλα υπήρχε πίστη για νίκη στη Θεσσαλονίκη. Ο Φοίνικας μετά την επικράτησή του στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων μείωσε σε 1-2 και μπήκε και πάλι στο... κόλπο του τίτλου. Στη Θεσσαλονίκη θέλει μόνο νίκη ώστε να επιστρέψει στο νησί για τον πέμπτο τελικό. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν, ο Ντόκιτς ο οποίος είχε κάποια μικροπροβλήματα αναμένεται να δώσει κανονικά το παρών και να βοηθήσει κι αυτός με τη σειρά του τον Φοίνικα για να φτάσει στο 2-2.

Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 19:00 το απόγευμα και θα μεταδοθεί ζωντανά από το συνδρομητικό κανάλι της NOVA.

 

Έχουμε ψυχολογία και πάμε για το 2-2”

 

Ο Ιταλός πασαδόρος Μάτεο Πάρις μίλησε στην Κοινή Γνώμη πριν αναχωρήσει το αεροπλάνο από τη Σύρο με προορισμό την Αθήνα, για τον 4ο τελικό του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ και πόσο πιστεύει ο ίδιος ότι ο Φοίνικας μπορεί να καταφέρει κάτι ανεπανάληπτο.

 

“Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος μετά τη νίκη που σημειώσαμε στο γήπεδό μας απέναντι στον ΠΑΟΚ και πλέον πάμε στη Θεσσαλονίκη για μία δύσκολη αλλά σημαντική αναμέτρηση. Πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε τη νίκη, αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας. Άλλωστε το έχουμε ξανακάνει αυτό δηλαδή να κερδίσουμε στη Θεσσαλονίκη”.

 

Υπάρχει καλή ψυχολογία για το παιχνίδι αυτό;

“Ναι... και βέβαια έχουμε καλή ψυχολογία, ο ΠΑΟΚ μπορεί είναι μία καλή ομάδα, όπως είναι και ο Φοίνικας. Μπορούμε να κάνουμε το 2-2 και να επιστρέψουμε τη Σύρο για τον τελικό των τελικών. Πιστεύω στο 2-2 και πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε τη νίκη”.

 

Θέλουμε να αποδείξουμε την αξία μας”

Ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος με τη σειρά του μίλησε για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και τι πιστεύει ότι μπορεί να συμβεί μετά το 1-2.

“Αρχικά με τη νίκη μας στη Σύρο αποδείξαμε πρώτα στους εαυτούς μας πως ο ΠΑΟΚ δεν είναι τόσο δυνατός και μπορούμε πλέον να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα στη Θεσσαλονίκη και να γυρίσουμε στη Σύρο για το πέμπτο παιχνίδι. Πρώτα απ' όλα το θέλουμε για τους εαυτούς μας και να αποδείξουμε την αξία μας και κατ' επέκταση για την ομάδα και τον φίλαθλο κόσμο μας. Θα δώσουμε στο παιχνίδι της Πέμπτης το εκατό τις εκατό των δυνατοτήτων μας και πιστεύω να τα ξανά πούμε σε μία βδομάδα στο νησί μας”.

 

Μπορεί ο Φοίνικα να ισοφαρίσει τη σειρά των τελικών;

“Πιστεύω ότι μπορούμε να ισοφαρίσουμε, αρκεί να είμαστε συγκεντρωμένοι στα τελειώματα των σετ και να εκμεταλλευτούμε όλα τα λάθη του αντιπάλου μας”.

 

 

Ο Φοίνικας μπορεί να γράψει ιστορία”
 

Τέλος ο αρχηγός της ομάδας της Σύρου, ο Ηλίας Λάππας μίλησε για την δύσκολη αποστολή του Φοίνικα μετά και το 1-2, αλλά και ποια είναι η ψυχολογία της ομάδας λίγες ώρες πριν τον κρίσιμο τέταρτο τελικό.

“Αισιοδοξία υπάρχει και μάλιστα είμαστε σε καλή κατάσταση. Το αποδείξαμε και λίγες ημέρες πριν στο ματς της Θεσσαλονίκης, που λίγο θέλαμε για να πάρουμε την εκτός έδρας νίκη. Πάμε στη Θεσσαλονίκη για να κάνουμε το 2-2 και να επιστρέψουμε στη Σύρο για τον πέμπτο τελικό και εκεί να διεκδικήσουμε τον τίτλο”.

 

Μπορεί ο Φοίνικας να πετύχει το ακατόρθωτο, καθώς καμία ομάδα μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να επιστρέψει μετά το 0-2. Ο Φοίνικας προσπάθησε να το κάνει κάποια στιγμή, όμως διάφορα γεγονότα δεν του το επέτρεψαν.

 

“Ο Φοίνικας το έχει ξανά κάνει αυτό, δηλαδή να γυρίσει το 2-0, όμως δεν παίξαμε τον πέμπτο τελικό, οπότε νομίζω ότι ήρθε η ώρα να γίνει ότι δεν έγινε πριν από μερικά χρόνια. Το παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη είναι όλη η χρονιά για εμάς και πάμε με απόλυτη συγκέντρωση για να καταφέρουμε να πάρουμε το διπλό”.

 

Σας “φοβίζει” το γεμάτο γήπεδο του ΠΑΟΚ;

“Εμένα προσωπικά δεν με φοβίζει καθόλου, είναι χαρά να παίζεις μπροστά σε 10.000 κόσμο, καθώς αυτό θα μας δώσει μεγαλύτερη ώθηση για να παίξουμε καλύτερα”.