"Το στόμα δεν είναι μόνο για τραγούδι" για δεύτερη χρονιά στη Σύρο

  • Τρίτη, 30 Μαΐου, 2017 - 12:04

Η Ελληνική Εταιρία Κλινικής Στοματολογίας στο πλαίσιο των εκλαϊκευμένων ενημερωτικών δραστηριοτήτων της για τις αρρώστιες του στόματος πήρε την πρωτοβουλία να οργανώσει την εκδήλωση «Το Στόμα είναι και για Τραγούδι», για δεύτερο χρόνο.

Το Επιστημονικό Πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο εκλαϊκευμένες ομιλίες, βραχείας διάρκειας, που αφορούν συνήθη καθημερινά προβλήματα στο στόμα και σχετίζονται με το Κάπνισμα και τον Σακχαρώδη Διαβήτη. Το Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα περιλαμβάνει μεγάλη καλλιτεχνική συναυλία με υψηλού επιπέδου καλλιτέχνες από την Αθήνα, την Κρήτη και τη Σύρο.

«Στην οργανωτική μας προσπάθεια βρήκαμε πολύτιμο αρωγό τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποσειδωνίας και τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης», σημειώνουν οι διοργανωτές, ενώ τονίζουν, ότι «είμαστε βέβαιοι ότι τόσο το επιστημονικό, όσο και το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης θα είναι υψηλού επιπέδου, ώστε να προσφέρουμε μια αξέχαστη βραδιά στους κατοίκους και στους επισκέπτες της Σύρου. Εκφράζουμε απεριόριστες ευχαριστίες στους τραγουδιστές και στους μουσικούς της εκδήλωσης για την αφιλοκερδή συμμετοχή τους, αλλά και στους χορηγούς, που κάλυψαν ορισμένες βασικές δαπάνες και μας επέτρεψαν να κάνουμε την εκδήλωση Δωρεάν για το κοινό. Με αυτές τις σκέψεις σας καλούμε να συμμετάσχετε».

Σύντομα βιογραφικά των ειδικών ομιλιτών:

ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πτυχιούχος της Οδοντιατρικής και Ιατρικής Σχολής του Παν. Αθηνών. Αν. Καθη- γητής Στοματολογίας της Ιατρικής Σχολής του Παν. Αθηνών. Επισκέπτης Καθηγη- τής Παν. Λονδίνου. Ίδρυσε το Στοματολογικό Τμήμα της Παν. Κλινικής του Νοσ. «Α. Συγγρός»του οποίου υπήρξε και Διευθυντής (1971-2008). Πρωτοπόρος στον αγώνα ενάντια στο AIDS από το 1983, βραβεύτηκε το 2014 για το έργο του από την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης & Αντιμετώπισηςτου AIDS. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 600 επιστημονικές εργασίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει ανακοι- νώσει πάνω από 900. Έχει εκδόσει 9 βιβλία στα Ελληνικά και 6 βιβλία στην Αγγλική γλώσσα. Τα Αγγλικά του βιβλία έχουν μεταφραστεί 23 φορές σε 12 ακόμη γλώσσες. Το βιβλίο του «Color Atlas of Oral Diseases» κέρδισε το Α’ Βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό ιατρικού βιβλίου που οργάνωσε η British Medical Association. Tο τελευταίο του βιβλίο «Κλινική Στοματολογία Διάγνωση - Θεραπεία» βραβεύ- τηκε από την Ακαδημία Αθηνών το 2013. Το συγγραφικό του έργο έχει παγκόσμια αναγνώριση και τα βιβλία του χρησιμοποιούνται ως βιβλία αναφοράς στα μεγα- λύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου (ΗΠΑ, Ευρώπη, Ασία). Έχει πάνω από 3500 ανα- φορές (citations) στην διεθνή βιβλιογραφία.

ΛΟΥΜΟΥ ΓΙΩΤΑ

Στοματολόγος Πτυχιούχος Οδοντιατρικής και Ιατρικής Σχολής Παν. Αθηνών. Διδά- κτωρ Στοματολογίας Παν. Αθηνών. Επιστημονική Συνεργάτις στη Β’ Πανεπιστη- μιακή Δερματολογική Κλινική Νοσ.«Αττικόν». Μετεκπαιδεύτηκε στη Στοματολογία στο Στοματολογικό Τμήμα της Οδοντιατρικής Σχολής Παν. Αθηνών, στο Στοματο- λογικό Τμήμα του Νοσ. «Α.Συγγρός» και στο «Pitie-Salpetriere» στο Παρίσι. Έχει ανακοινώσει και δημοσιεύσει πάνω από 85 επιστημονικές εργασίες. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Παθολογίας Στόματος, της Ελληνικής Εταιρείας Κλινικής Στοματολογίας & της Ευρωπαϊκής Στοματολογικής Εταιρείας.