Συνάντηση του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης με τον Αποστολικό Νούντσιο

  • Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2018 - 14:41

Επίσημη συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018, μεταξύ του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιώργου Μαραγκού και του Αποστολικού Νούντσιου στην Ελλάδα, Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου π. Savio Hon Tai – Fai, παρουσία του Σεβασμιότατου Επισκόπου Καθολικών Σύρου π. Πέτρου Στεφάνου και του Προέδρου της Κάριτας Ελλάς Πανοσιολογιότατου π. Αντώνιου Βουτσίνου.

Ο Αποστολικός Νούντσιος επισκέφθηκε τη Σύρο με αφορμή το Πανσυριανό Προσκύνημα της Παναγίας της Φανερωμένης και θα παραμείνει για λίγες ημέρες ακόμη, προκειμένου να γνωρίσει από κοντά την τοπική Καθολική Εκκλησία.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ ευχάριστο κλίμα, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος, αφού μετέφερε στον κ. Δήμαρχο την ευλογία και τις ευχές του Αγίου Πατέρα Πάπα Φραγκίσκου, δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη φυσική ομορφιά και την αρχιτεκτονική της Σύρου, αλλά κυρίως από τη θερμή φιλοξενία των Συριανών.

Ο κ. Μαραγκός, παρουσιάζοντας εν συντομία την πλούσια ιστορία και την πολιτιστική παράδοση του τόπου μας, επικεντρώθηκε στη χαρακτηριστική θρησκευτική ταυτότητα της Σύρου και στην αρμονική συνύπαρξη των δύο Χριστιανικών Κοινοτήτων, των Ορθόδοξων και των Καθολικών, ενώ, ορμώμενος από αυτή την ιδιαιτερότητα που είναι μοναδική στην Ελλάδα, ζήτησε από τον Αποστολικό Νούντσιο – ο οποίος και δεσμεύτηκε να το πράξει – να μεταφέρει στον Πάπα Φραγκίσκο την επίσημη πρόσκληση του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης στο νησί μας.

Επίσης, τη συζήτηση μονοπώλησε η σπουδαία κοινωνική προσφορά της ΚΑΡΙΤΑΣ Σύρου, καθώς και η εποικοδομητική συνεργασία της με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου, γεγονός που αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της κοινωνικής ευαισθησίας και της αλληλεγγύης των Συριανών, οι οποίοι, μέσω φορέων και συλλόγων ή/και μεμονωμένα, ακόμη και εν μέσω της πολύπλευρης κρίσης που πλήττει σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό το κάθε σπιτικό, δεν παύουν να στέργουν άμεσα και καθοριστικά σε όποια ανάγκη προκύπτει εντός και εκτός συνόρων.

Ακολούθησε η καθιερωμένη ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, ενώ ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος π. Savio Hon δεσμεύτηκε να επαναλάβει το ταξίδι του στη Σύρο και να έχει την ευκαιρία να γνωρίσει περισσότερο το νησί μας.