Όλα έτοιμα για τη «γιορτή» του παγκόσμιου beach volley στην Ίο

  • Τρίτη, 20 Ιουνίου, 2023 - 19:25

Στο επίκεντρο του παγκόσμιου beach volley θα βρεθεί ξανά από αύριο Τετάρτη 21 Ιουνίου και μέχρι το Σάββατο 24 του μήνα η Ίος.

Το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων, που συνεχίζει να «γράφει» τη δική του ξεχωριστή «ιστορία» στο καλεντάρι του Παγκοσμίου σιρκουί μπιτς βόλεϊ Beach Pro Tour 2023 της FIVB, με τη διοργάνωση του φετινού τουρνουά «Beach Pro Tour Ios Futures 2023», αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για τους ντόπιους φίλους του αθλήματος, αλλά και τους πάνω από 1000 επισκέπτες, που θα βρεθούν στο νησί για το κορυφαίο αθλητικό ραντεβού της άμμου!

Διοργανωτές για μια ακόμη χρονιά του τουρνουά, που πέρυσι αξιολογήθηκε από την  Ευρωπαϊκή Συvομοσπονδία Βόλεϊ (CEV) ως καλύτερη διοργάνωση στην κατηγορία «Futures», είναι η εταιρεία Luxurios και ο Αθλητικός Σύλλογος Ίου. Συνδιοργανωτής είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ενώ το τουρνουά, που τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, έχει τη στήριξη του Δήμου Ιητών.

Η «χρυσαφένια» άμμος του Μυλοπότα, δύο εβδομάδες μετά το επιτυχημένο τουρνουά του Πανελληνίου πρωταθλήματος «Ιos Major»,  φιλοξενεί μετά το 2019 και 2022, την 3η παγκόσμιας κλάσης αθλητική δράση. Στόχος για μια ακόμη χρονιά μέσα από το κορυφαίο άθλημα του καλοκαιριού, να αναδειχθούν μαζί με τα μελλοντικά αστέρια της άμμου, οι απαράμιλλες ομορφιές, η φιλοξενία και οι μοναδικές γεύσεις του νησιού.

Στο τουρνουά- θεσμό πλέον του παγκόσμιου βόλεϊ, το 10ο στο φετινό καλεντάρι των Futures και μοναδικό επί ελληνικού εδάφους, θα εκπροσωπηθούν συνολικά 56 ομάδες ανδρών-γυναικών (16 ομάδες στο κυρίως ταμπλό και 12 στα προκριματικά) μαζί με 112 μέλη από 29 χώρες του πλανήτη (Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική και Ωκεανία). Μεταξύ των αθλητών και αθλητριών που φιγουράρουν στη λίστα του τουρνουά είναι Ολυμπιονίκες Νέων, κάτοχοι παγκόσμιων και ευρωπαϊκών διακρίσεων, που μαζί με τα αστέρια του ελληνικού μπιτς βόλεϊ, αρχής γενομένης από τους αυριανούς προκριματικούς (09.00 -19.30) θα κυνηγήσουν τους τίτλους, προσφέροντας θέαμα υψηλότατου επίπεδου στους φιλάθλους, που αναμένεται να κατακλύσουν και φέτος τις κερκίδες. Τους φετινούς τελικούς ανδρών – γυναικών θα έχετε τη δυνατότητα να τους παρακολουθήσετε σε απευθείας μετάδοση της Cosmote TV.

Αναλυτικά οι ελληνικές συμμετοχές

ΑΝΔΡΕΣ

Προκριματικά: Δημήτρης Καλιόζης/Ιωάννης Καρδούλιας (Νο 13)

Κυρίως ταμπλό: Γεώργιος Τερζόγλου/Ιάσων Κανέλλος (Νο 9), Παναγιώτης Ιωαννίδης/Θοδωρής Παπαδημητρίου (Νο 10), Σταύρος Ντάλλας/Δημήτρης Χατζηνικολάου (Νο 11), Αντιόλ Κόλα/Στέλιος Τζιουμάκας (Νο 12)

 

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Κυρίως ταμπλό: Δήμητρα Μαναβή/Μυρτώ Καλαμαρίδου (Νο 9), Ιωάννα Περδικάκη/Γεωργία Αντωνακάκη (Νο 10), Διονυσία Ματίου/Λίζα Τριανταφυλλίδη (Νο 11), Βασιλική Ματιάδη/Αναστασία Σιρίννα (Νο 12)

Το πρόγραμμα των αγώνων

 

Τετάρτη 21/6
09.00-19.00 Προκριματικοί

Πέμπτη 22/6
09.00-19.30 Αγώνες κυρίως ταμπλό

Παρασκευή 23/6
09.00-19.30 Αγώνες κυρίως ταμπλό– Προημιτελικοί

Σάββατο 24/6
10.00-14.00 Ημιτελικοί
 14.00-16.00 Αγώνες 3ης θέσης
16.00-18.00: Τελικοί (Cosmote TV)
 

 Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα με σύνθημα «Let's Move» και συναυλία «Onirama»

Η φετινή διοργάνωση στο Μυλοπότα έχει ενταχθεί στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας (23/6), με τη συνεργασία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας.
Η Ολυμπιακή Ημέρα 2023 είναι αφιερωμένη στη σωματική άσκηση μέσα από το σύνθημα «Lets' Move»! Το «Beach Pro Tour Ios Futures» γιορτάζει λοιπόν την Παρασκευή 23 Ιουνίου την Ολυμπιακή Ημέρα συμμετέχοντας σε μία παγκόσμια πρωτοβουλία για την ένταξη της άθλησης στη ζωή μας.
Μικροί και μεγάλοι στέλνουν το δικό τους μήνυμα για δραστηριοποίηση, ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να αφιερώσουν καθημερινά λίγο από το χρόνο τους στη σωματική δραστηριότητα και να νιώσουν το ψυχικό και σωματικό όφελος ενός ενεργού τρόπου ζωής

Εκτός όμως από τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας οι διοργανωτές του τουρνουά της Ίου έχουν ετοιμάσει συναρπαστικές εκπλήξεις και παράλληλες εκδηλώσεις, όπως το αποχαιρετιστήριο πάρτι με τη μοναδική συναυλία των Onirama!

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι πέρα από τα συνολικά 4 γήπεδα έχει «στηθεί» στη μαγευτική παραλία του Μυλοπότα ένα πλήρως οργανωμένο προπονητικό camp για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν τους αγώνες, να κάνουν διακοπές στο νησί και ταυτόχρονα να αθληθούν.

Χορηγοί της διοργάνωσης

Εταιρία τουριστικών επιχειρήσεων LUXURIOUS

Η VISA

H ακτοπλοϊκή εταιρεία «Blue Star Ferries»

H ακτοπλοϊκή εταιρεία «Fast Ferries»

To επίσημο αθλητικό ποτό των μεγαλύτερων αθλητικών διοργανώσεων «Powerade»

Το εργομετρικό κέντρο «ΘΗΣΕΑΣ»

Tο πρώτο ηλεκτρονικό πολυκατάστημα E-SHOP

Η Εταιρία ένδυσης SALTY SLANG

Η Εταιρία sports marketing SUI Hellas

Η Cosmote TV

Η πολυμεσική αθλητική πλατφόρμα «Sportal.gr»

Ετικέτες: