Περισσότεροι από 1500 αθλητές μικροί και μεγάλοι πήραν μέρος στο 2ο Syros Run

Έσπασε κάθε ρεκόρ συμμετοχής

Τα ρεκόρ είναι για να… σπάνε και ιδιαίτερα όταν αναφέρεσαι σε διοργάνωση των δρομέων Σύρου, τότε είναι δεδομένο πως ότι ρεκόρ κι αν έχει γίνει την προηγούμενη χρονιά, αυτό απλά θα ανήκει στο παρελθόν. Οι κάτοικοι της Σύρου, αλλά και οι φιλοξενούμενοι όχι μόνο βγήκαν στους δρόμους, αλλά έτρεξαν στην μεγαλύτερη και μαζικότερη αθλητική εκδήλωση. Περισσότεροι από 1500 αθλητές, μικροί και μεγάλοι, βρέθηκαν το Σάββατο το απόγευμα στην Ερμούπολης και πήραν μέρος στο 2ο Syros Run. Ένα ακόμη μεγάλο ρεκόρ ανήκει στο παρελθόν, αφού από τα 1200 περίπου άτομα της περσινής εκδήλωσης πήγαμε στα 1500 και μάλιστα ο αριθμός αν δεν σταματούσαν οι εγγραφές. Βέβαια υπήρχαν και αθλητές που έτρεξαν και ήταν εκτός συναγωνισμού, μιας και δεν είχαν προμηθευτεί ή δεν είχαν εγγραφεί στον αγώνα.

Δημοσιεύτηκε από Κοινή Γνώμη στις Κυριακή, 4 Ιουνίου 2017

Ένας απόλυτα πετυχημένος αγώνας

Οι 1500 και πλέον αθλητές που βρέθηκαν το Σάββατο το απόγευμα στην Ερμούπολη έμειναν ευχαριστημένοι από την εκδήλωση και μάλιστα ανανέωσαν ήδη το ραντεβού τους για το επόμενο καλοκαίρι. Η επιτυχία της εκδήλωσης βέβαια δεν ήταν γιατί στους δρόμους βρέθηκαν 1500 άνθρωποι, αλλά γιατί οι διοργανωτές απέδειξαν πως μπορούν να τα φέρουν εις πέραν ακόμη και κάτω από αρκετά δύσκολες συνθήκες. Η μεγάλη επιτυχία των διοργανωτών δεν ήταν γιατί κατάφεραν να βγάλουν τόσο κόσμο έξω από τα σπίτια του, αλλά να πείσει περίπου 500 ανθρώπους να βρεθούν το Σαββατοκύριακο αυτό στη Σύρο, να κάνουν μίνι διακοπές, αλλά και να πάρουν μέρος στον αγώνα δρόμου. Η επιτυχία αυτών των ανθρώπων είναι ότι έδωσαν μία βαθιά ανάσα στους επαγγελματίες της Σύρου με το… καλημέρα του φετινού καλοκαιριού. Ο αριθμός των αθλητών που πήραν μέρος δείχνει πως πλέον το δρομικό κίνημα όλο και περισσότερο μεγαλώνει και η Σύρος μέσα απ’ αυτό θα μπορεί να κερδίσει ακόμη περισσότερα.  Τέλος, στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων βρέθηκαν αθλητές από διάφορες περιοχές της Ελλάδος, αλλά και του εξωτερικού. Οι δρομείς Σύρου με τις πολλές συμμετοχές σε αγώνες έχουν ήδη κάνει το δικό τους κύκλο και το νησί θα πρέπει να στηρίξει πολλά πάνω τους, αφού οι περισσότεροι συμμετέχοντες ήραν στην Σύρο για αποκλειστικά και μόνο για να πάρουν μέρος στον αγώνα.

Δύναμη… ψυχής και θέληση για ζωή

Στη Σύρο για να πάρει μέρος στο 2ο Syros Run βρέθηκε ο γνωστός Παραολυμπιονίκης αθλητής Μάκης Καλαράς. Ο αθλητής μαζί με τον Νίκο Ρούσσο έτρεξαν μία αρκετά μεγάλη απόσταση αν αναλογιστούμε τις συνθήκες και μάλιστα απέσπασαν δίκαια το χειροκρότημα των χιλιάδων Συριανών και επισκεπτών που βρέθηκαν το Σάββατο το απόγευμα στους δρόμους της Ερμούπολης. Οι δύο αθλητές απέδειξαν πως όταν υπάρχει θέληση για ζωή, μόνο νικητής μπορείς να βγεις και μάλιστα έστειλαν τα δικά τους μηνύματα για τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες.

Έτρεξε σαν μικρό… παιδί

Στον αγώνα δρόμου με την επωνυμία Syros Run έτρεξαν αθλητές από διάφορες ηλικίες. Όταν όμως βλέπεις να παίρνει μέρος στο αγώνισμα των 5 χιλιομέτρων ένας άνθρωπος ο οποίος είναι 80 ετών μόνο δέος μπορείς να νιώσεις και μάλιστα να τον χειροκροτήσεις με όλη  σου τη δύναμη, αφού η θέληση αυτού του ανθρώπου ήταν το ακριβές μήνυμα αυτής της διοργάνωσης. Ο 80χρονος Γιώργος Λαγογιάννης έτρεξε και μαζί του ήταν όλη η Σύρος. Τα δάκρυα χαράς κατά τη διάρκεια του τερματισμού του, συγκίνησαν τους πάντες και όλοι μαζί του έδωσαν ένα ζεστό χειροκρότημα. 

Δείτε τα αποτελέσματα του Syros Run 2017 εδώ.