Καλλιτεχνικό Σκάκι στη Σύρο

  • Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2017 - 06:22
  • /   Eνημέρωση: 22 Σεπ. 2017 - 15:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Δυναμικά ξεκινάει την αγωνιστική χρονιά του 2017 ο Σύλλογος Σκακιστών Σύρου με τη συμμετοχή του σωματείου στον 2ο Διαγωνισμό Λύσης Προβλημάτων «Β. Ζάππας» που θα διεξαχθεί την Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017. Το συριανό σωματείο είναι ένα από τα 4 σωματεία της Ελλάδας που δεν έχει λείψει από κανέναν διαγωνισμό λύσης προβλημάτων  τα τελευταία 5 έτη, όπου και καθιερώθηκε ο συγκεκριμένος τύπος διαγωνισμού.

Όπως και το Κύπελλο Λύσης, το Κύπελλο «Ζάππας» είναι ένας διαγωνισμός που απευθύνεται, τόσο σε έμπειρους λύτες, όσο και σε σκακιστές που ελάχιστα ή και καθόλου έχουν ασχοληθεί με τα σκακιστικά προβλήματα.

Θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε πολλές ελληνικές πόλεις, με κοινά θέματα και ενιαία βαθμολόγηση, ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε περισσότερους σκακιστές να γνωρίσουν τον κόσμο του Καλλιτεχνικού Σκακιού. Συγκεκριμένα συμμετέχουν οι πόλεις : Ερμούπολη, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αιγάλεω, Χανιά, Πρέβεζα, Σάμος, Δράμα και Ικαρία.

Στο διαγωνισμό θα δοθούν προς λύση 12 προβλήματα (εκτυπωμένα διαγράμματα)και οι διαγωνιζόμενοι θα προσπαθήσουν να λύσουν όσο περισσότερα μπορέσουν μέσα στο χρόνο των 2,5 ωρών.

 

Τόπος και ώρα έναρξης

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στην καφετέρια ReVal (παλαιό «Οικοσύνολο» δίπλα στην Πυροσβεστική) Η ώρα έναρξης (11.00 π.μ.) θα τηρηθεί πολύ αυστηρά για ευνόητους λόγους (ανάγκη ταυτόχρονης έναρξης σε όλες τις πόλεις). Συνιστούμε σε όσους δεν έχουν εμπειρία τέτοιων διαγωνισμών, να προσέλθουν αρκετά νωρίτερα (30-40 λεπτά) ώστε να λύσουν με άνεση τυχόν απορίες τους.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και δεν απαιτείται εξοπλισμός (σκακιστικό υλικό) από τους συμμετέχοντες. Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής : 6937313878 (Κεραμιώτης Μιχαήλ).