Αθλητές από τη Σύρο πήραν μέρος στον 3ο αγώνα του Πανελληνίου πρωταθλήματος Dragster στο Αγρίνιο

Καλή παρουσία παρά τις ατυχίες

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Στρατιωτικό αεροδρόμιο Αγρινίου ο 3ος αγώνας του Πανελληνίου πρωταθλήματος Dragster. Οι λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους αγώνες, όπου και τις δύο ημέρες οι οδηγεί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Κατά τη διάρκεια των αγώνων σημειώθηκαν αρκετά ρεκόρ, αλλά και πολλοί οδηγοί αντιμετώπισαν προβλήματα κυρίως λόγω της όχι και τόσο καλής πίστας. Η πίστα όπως μας εξήγησε κι ένας οδηγός δεν ήταν τόσο καλή αφού δεν υπήρχε η απαραίτητη  πρόσφυση, μιας και το οδόστρωμα δεν ήταν για αγώνες ταχύτητας. Διοργανωτής του αγώνα ήταν ο Α.Σ.Η. με την έγκριση της ΑΜΟΤΟΕ. Τώρα όσον αφορά τους αγώνες το μήκος της διαδρομής ήταν 1800 μέτρα και το πλάτος 36.

Τώρα όσον αφορά το τοπικό ενδιαφέρον αθλητές από την Σύρου βρέθηκαν στο Αγρίνιο και πήραν μέρος και μάλιστα είχαν κι αρκετούς καλούς χρόνους. Βέβαια, η ατυχία τους χτύπησε την… πόρτα, αφού ενώ είχαν τον καλύτερο χρόνο και όπως όλα έδειχναν θα ανέβαιναν στο βάθρο μία μηχανική βλάβη τους στέρησε μία από τις τρεις πρώτες θέσης. Ο Ερρίκος Βουτσίνος στην κατηγορία mini pro είχε τον τρίτο καλύτερο χρόνο, όμως στην… τελική μάχη η τύχης του γύρισε την πλάτη και η μηχανή δεν κατάφερε να αγωνισθεί με αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία. Η Ειρήνη Ξαγοράρη η οποία έτρεξε με KTM Duke 690 στην Pro Street 1 έδειξε πως ανεβαίνει επίπεδο, αφού όχι μόνο κατάφερε να διακριθεί, να πάρει και μία θέση μέσα στην τετράδα. Στην κατηγορία της Ξαγοράρη πήραν μέρος 13 αθλητές και η επιτυχία της Συριανής αθλήτριας είναι μεγάλη. Για να καταλάβουμε την επιτυχία της Ξαγοράρη θα πρέπει να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως οι αγώνες είναι μικτοί, που σημαίνει πως τρέχουν και άντρες, αλλά και έτρεξαν μηχανές, μονοκύλινδρες, τρικύλινδρες και τετρακύλινδες. Η Συριανή αθλήτρια μάλιστα κατάφερε στους αγώνες να σημειώσει και προσωπικό ρεκόρ αφού έριξε το ρεκόρ κατά περίπου 1 δεύτερο. Και όταν αναφερόμαστε σε αγώνες ταχύτητας το 1 δεύτερο είναι αρκετός… χρόνος.

«Στόχος μου μία θέση στο βάθρο»

Για την συμμετοχής στο 3ο αγώνα του Πανελληνίου πρωταθλήματος Dregster η Ειρήνη ξαγοράρη είπε: «Ήταν ένας δύσκολος αγώνας καθώς βρέθηκαν απέναντι στον αθλητή με τον πιο γρήγορο χρόνο της κατηγορίας. Λόγω όμως ενός μηχανικού προβλήματος βγήκε εκτός κι έτσι πέρασα στην τελική τετράδα και να μπω στα ημιτελικά. Όπως μου είπε κι ένας… σοφός άνθρωπος, ο αγώνας ολοκληρώνεται στη σημαία δηλαδή στα 400 μέτρα για να το καταλάβουν όλοι. Στον αγώνα αυτό κατάφερα να σημειώσω καλύτερο χρόνο κι αυτό με κάνει να νιώθω μεγάλη χαρά. Από το 13,5 έπεσα στο 12,7, δηλαδή είμαι κάτω περίπου ένα δεύτερο. Θέλω σε κάθε αγώνα που λαμβάνω μέρος να βελτιώνομαι κι αυτός είναι ο μεγάλο μυ στόχος. Θέλω να πηγαίνω καλύτερα και με την βοήθεια του μηχανικού μου και το στήσιμο της μηχανής, πιστεύω πως μπορώ να ανεβαίνω επίπεδο και να φτάσω στο σημείο να ανέβω στο βάθρο. Ίσως αυτό να συμβεί σε κάποια άλλη κατηγορία του Dragster. Τέλος, θα ήθελα στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω τους χορηγούς μου και όλους όσους με βοηθούν και με στηρίζουν. Είναι μία δύσκολη προσπάθεια κι αν δεν έχεις ανθρώπους να σε στηρίζουν σε κάθε σου βήμα δύσκολα μπορείς να προχωρήσεις. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον μηχανικό μου Ερρίκο Βουτσίνο για την πολύτιμη βοήθειά και στήριξή του».

Ο Ερρίκος Βουτσίνος πήρε κι ο ίδιος μέρος στους αγώνες και μάλιστα στην κατηγορία mini pro. Τα πάντα πήγαιναν μέχρι ένα σημείο καλά και όπως τα είχαν σχεδιάσει με τον Ιωσήφ Ρούσσο. Κατά τη διάρκεια των αγώνων ο Βουτσίνος είχε σημειώσει τον τρίτο καλύτερο χρόνο κι όλα έδειχναν πως θα κατακτούσε μία θέση στο βάθρο. Όμως μια μηχανική βλάβη στέρησε το… μετάλλιο από τον Συριανό αθλητή.

«Ατυχία μας χτύπησε… κόκκινο»

Για τον αγώνα και τις ατυχίες που αντιμετώπισαν ο Ερρίκος Βουτσίνος είπε: «Πήραμε μέρος στην κατηγορία mini pro όπου υπήρχαν 8 συμμετοχές. Στα περάσματα της πρώτης ημέρας είχαμε τον τρίτο καλύτερο χρόνο. Στους αγώνες αυτούς είχαμε πολλές ατυχίες, καθώς η πίστα δεν ήταν τόσο καλή ώστε η μηχανή να έχει την απαιτούμενη πρόσφυση, ώστε να πατά στο 100%. Λόγω αυτών των ατυχιών όχι μόνο των δικών μας, αφού κι άλλοι οδηγοί αντιμετώπισαν παρόμοια προβλήματα, προσπαθήσαμε για το καλύτερο. Θα πρέπει να τονίσω εδώ πως σε κάθε πέρασμα η ατυχία μας χτυπούσε… κόκκινο. Την τελευταία ημέρα των αγώνων στην κόντρα για την 3η θέση, λόγω μηχανικού προβλήματος δεν καταφέραμε να πάρουμε την κόντρα παρά το γεγονός πως είμαστε στο βάθρο λόγω χρόνου. Εννοείται πως δεν το βάζουμε κάτω, Αυτές οι ατυχίες είναι όλες μέσα στο πρόγραμμα, σ’ αυτό το δύσκολο άθλημα που λέγετε Dragster. Το θετικό κομμάτι της κόντρας είναι ότι στον προσωπικό χρόνο που πήραμε, το μηχανάκι πάτησε στο 18αρι (σ.σ. 18 μέτρα) 1,4 δευτερόλεπτα. Αναμένουμε πλέον τον επόμενο αγώνα, τόσο εγώ όσο και η Ειρήνη. Ο επόμενoς αγώνας είναι από Σεπτέμβρη όπου πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι και πιο δυνατοί. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα του Άργους για την βοήθειά τους και στο Power Piperos».