Μετά τις γιορτές η επανεκκίνηση του αθλητισμού

  • Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, 2020 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 27 Νοε. 2020 - 16:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Τα πράγματα δεν φαίνεται να εξελίσσονται όπως θα ήθελαν τόσο τα επαγγελματικά όσο και τα ερασιτεχνικά σωματεία, καθώς θολό παραμένει το τοπίο, όσον αφορά στην επανέναρξη του αθλητισμού. Αυτό γιατί μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού και Πολιτισμού, Λευτέρη Αυγένακη, η επανεκκίνηση του αθλητισμού θα πρέπει να αναμένεται μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων. Βέβαια και τότε κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν ο αθλητισμός μπει και πάλι σε μία σειρά.

Ο κ. Αυγενάκης στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται γενικότερα ο αθλητισμό, αυτήν την χρονική περίοδο, όπου και έχουν ανασταλεί όλες οι αγωνιστικές δραστηριότητες. Μόνο η Super League και η Basket League διεξάγονται στην χώρα μας κανονικά. «Καταλαβαίνω τα προβλήματα και την αγωνία των αθλητών και αθλητριών όπως για παράδειγμα οι γυναίκες της πρώτης κατηγορίας του μπάσκετ που μου στέλνουν υπομνήματα ή αθλητές από την κολύμβηση, όμως οι αποφάσεις παίρνονται καθαρά καθ’ υπόδειξη των λοιμωξιολόγων», είπε αρχικά ο Υφυπουργός αθλητισμού και πολιτισμού.

Ενώ για την επανέναρξη των εγχώριων αθλητικών πρωταθλημάτων προσωπική του εκτίμηση είναι πως θα ξεκινήσουν σταδιακά μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων. «Τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα αλλά και οι διοργανώσεις των ατομικών αθλημάτων θα ξεκινήσουν σταδιακά και ύστερα από την έγκριση των λοιμωξιολόγων»