Οι παίδες της ομάδες της Τήνου επικράτησαν με 84-18 του Α.Ο. Μυκόνου

Εύκολα ο Περιστεριώνας την Μύκονο

Οι παίδες του Περιστεριώνα είχαν ένα εύκολο έργο απέναντι στην ομάδα της Μυκόνου, όπου και επικράτησαν με 84-18. Το παιχνίδι από το ξεκίνημά του έδειχνε πως θα ήταν εύκολο για τους γηπεδούχους, αφού από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο είχαν εξασφαλίσει μία διαφορά 20 πόντων (22-2). Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στη δεύτερη περίοδο με τους Τηνιακούς να κάνουν… πάρτι στο γήπεδό τους μιας και το 24-1 έστειλε τις ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με το σκορ να είναι 46-3. Στην τρίτη περίοδο ο ρυθμός έπεσε κάπως, αφού οι αθλητές του Περιστεριώνα είχαν ουσιαστικά εξασφαλίσει τη νίκη. Παρόλα αυτά μετά και το 16-3 του τρίτου δεκαλέπτου αύξησε ακόμη περισσότερο τη διαφορά. Στην τέταρτη περίοδο ο Α.Ο. Μυκόνου βρήκε κάποιους διαδρόμους προς το καλάθι του Περιστεριώνα με σημείωσε 12 πόντους, όσους δηλαδή δεν είχε σημειώσει σε τριάντα λεπτά ματς.

Το 84-12 δείχνει και τη μεγάλη διαφορά των ομάδων, αλλά και πως πλέον η Τήνος με το κλειστό θα παίξει τα επόμενα χρόνια πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλες τις κατηγορίες.  

 

Περιστεριώνας Τήνου - Α.Ο Μυκόνου: 84 - 18

Δεκάλεπτα: 22-2, 24-1, 16-3, 22-12

Περιστεριώνας Τήνου: Χατζίρης 10, Μπινιάκου 13, Παγανέλης 13(1), Κορνάρος, Σπεντζάρης 8,  Χαρικιόπουλος 4, Τριαντάφυλλος 6, Τσουλχάι 2, Μαρκουίζος 8, Πετρόπουλος 10, Μπον 4, Τζες 6.

Α.Ο Μυκόνου: Δρόσος, Κελεματη, Δακτυλίδης, Ασημομυτης, Μονογυίος 8, Τσούρας, Επόλδα, Τσανγκαλόβ 3, Σφύρλας, Κατσιρνάς, Κώνιορδος 7.

 

Πλούσιο θέαμα στο κλειστό της Μάρπησσας

 

Ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλοι του μπάσκετ στο κλειστή Αρχιλόχου Μάρπησσας. Το μπάσκετ στην Πάρο μετά και τη κατασκευή του κλειστού της Μάρπησσας, περνά σε άλλο επίπεδο και οι ομάδες του νησιού, αλλά και της Αντιπάρου έχουν την ευκαιρία να αγωνίζονται κάτω από φυσιολογικές συνθήκες.

Ο Πλοηγός Αντιπάρου στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος των παίδων, φιλοξένησε στο κλειστό της Μάρπησσας τα Φανάρια από τη Νάξο. Η ομάδα των Φαναριών μάλιστα είναι και ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην κατηγορία των παίδων.

Η ομάδα της Νάξου μετά από ένα πολύ καλό παιχνίδι επικράτησε με 41-87 του Πλοηγού Αντιπάρου και έφτασε τις τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Αγωνιστικά το ματς ήταν πάρα πολύ καλό καθώς και οι δύο ομάδες έπαιξαν με στόχο το… καλύτερο. Από την πλευρά της η ομάδα της Αντιπάρου κατάφερε στο πρώτο δεκάλεπτο να παραμείνει κοντά στο σκορ κλείνοντας την περίοδο στο -9. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι πάτησαν… γκάζι και ξέφυγαν στο σκορ. Η εικόνα του ματς στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε, αφού η ομάδα της Νάξου είχε τον πρώτο λόγο στο ματς και σε κάθε περίοδο είχε καλύτερα ποσοστά και προβάδισμα στα επιμέρους σκορ.

 

Διαιτητής: Κιουλάφας Μάριος-Πετρόπουλος Χρήστος (με πολύ καλή παρουσία).
Δεκάλεπτα: 14-23, 05-25, 08-15, 14-24.

Πλοηγός Αντιπάρου (Αγγελάκος): Μαρινάτος Δ. 5, Φαρούπος Α. 2, Πατέλης Δ. , Παλαιολόγος Θ. 7 , Φαρούπος Χ. 5, Κεμεντζόπουλος Ι., Χιούσα Ν. 2, Καλάργυρος Μ.12, Αθανασιου Χ., Τριαντάφυλλος Η.6, Κοκάι Α. 2, Μαρινατος Π. .
ΑΠΑΣ Τα Φανάρια (Μάμμος): Σοφοκίτης Α.2, Σιδέρης Ν. 7(1),Τελόπουλος Δ. 2, Τριαντάφυλλος Α. 2, Βασιλάκης Ε. 2, Σειντίνι Γ. 16(2), Βασιλάκης Γ., Ναυπλιώτης Ν. 17, Μαργαρίτης Ι.3, Μαργαρίτης Δ. 21, Μαθιάσος Κ. 13, Χίλα Τ.2

 

«Πέρασε» από τη Νάξο η Α.Ε. Σαντορίνης

 

Ένα τεράστιο διπλό πήρε η Α.Ε. Σαντορίνης στη Νάνο, όπου επικράτησε του Πανναξιακού και πήρε το πρώτο της ροζ φύλλο αγώνα.

Ο αγώνας ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, καθώς οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τη διαφορά στους τρεις πόντους (23-26).

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν όλους τους διαδρόμους που οδηγούσαν στη ρακέτα τους και με ψυχραιμία και σωστές επιλογές έβρισκαν τις λύσεις που ήθελαν στην επίθεση. Η διαφορά σιγά – σιγά αυξανόταν για την ομάδα της Σαντορίνης και στο τέλος, όλη αποστολή πανηγύρισε τη νίκη, επί ενός δύσκολου αντιπάλου.

 

Πανναξιακός ΑΟΝ – ΑΕ Σαντορίνης 36 – 51

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟΝ (Σφήκας Σεραφείμ): Βαλέττας Ι., Βόμβας Δ., Λιανόπουλος Ε., Μανδηλαράς Γ., Μανδηλαράς Μ., Μαυρομμάτης Ι.Ρ., Σιδέρης Κ., Τόμπας Δ., Φλεριανός Σ..

ΑΕ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ (Πεταλωτής Χάρης): Βλαβιανός Ν., Γρηγοριάδης Ι., Δελλαμάνης Α., Καβαλλάρης Κ., Κοκιόπουλος Γ., Κοκιόπουλος Σ.,  Μουρατίδης Χ., Νασούλας Φ., Παγώνης Α., Παπαδάς Γ.Κ..,  Παπαδόπουλος Α., Πελεκάνος Ι..