Δύο στα δύο για τα τμήματα μπάσκετ της ομάδας της Τήνου που επικράτησε σε εφηβικό και κορασίδες

Νίκη πρωτιάς για Περιστεριώνα

  • Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου, 2017 - 06:22
  • /   Eνημέρωση: 21 Δεκ. 2017 - 18:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Με σημαντικές νίκες προχώρησαν τα τμήματα μπάσκετ του Περιστεριώνα. Η ομάδα των εφήβων επικράτησε μετά από ένα αρκετά καλό παιχνίδι της Μυκόνου με 44-54 και παρέμεινε στην πρώτη θέση του ομίλου. Ο Περιστεριώνας που έπαιξε ως τυπικά φιλοξενούμενος στο κλειστό της Τήνου ήταν καλύτερος αγωνιστικά στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και πήρε δίκαια το ροζ φύλλο αγώνα. Μάλιστα το τέλος των δεκαλέπτων ήταν μπροστά στο σκορ με εξαίρεση το τελευταίο, όμως αυτό που του έδωσε ουσιαστικά τη νίκη ήταν το τρίτο, όπου και έκλεισε με επιμέρους σκορ 10-19. Η διαφορά των εννέα πόντων σε συνδυασμό με τους τέσσερις πόντους που είχε στο τέλος του πρώτου μέρους, έδινε ένα σημαντικό προβάδισμα για το τελευταίο μέρος του ματς. Οι τυπικά γηπεδούχοι προσπάθησαν στο τελευταίο δεκάλεπτο να αντεπιτεθούν, όμως οι Τηνιακοί είχαν τις απαντήσεις. Το 13-10 της περιόδου δεν ήταν ικανό από μόνου να ανατρέψει τη διαφορά των 13 πόντων.

Η νίκη επί του Α.Ο. Μυκόνου δίνει πλέον ένα σημαντικό προβάδισμα του Περιστεριώνα για μία θέση στην τελική φάση του πρωταθλήματος.

ΑΟ Μυκόνου – ΤΑΚ Περιστεριώνας: 44-54

Δεκάλεπτα: 12-14, 9-11, 10-19, 13-10

ΑΟ Μυκόνου (Σκόρδος): Κωνσταντάρας, Καμπλιονης, Σκουλάξινος 2, Πατσάνι 1, Ξυδάκης, Τσίλης 4, Τζάρο 10, Σώχος 8, Βίγκου 3 (1), Μονογυιος 9, Κωνσταντάρας 4, Ξενάριος 3 (1).

ΤΑΚ Περιστεριώνας (Βιδάλης): Ανταλής 4, Παγανέλης 5. Μαρκουίζος, Καμπερι 6 (2), Γιαβρεδέλης 10 (2), Μπινιάκου 9 (1), Ρουγγέρης 14 (1), Βοϊνας 4, Τριαντάφυλλος 2, Πετρόπουλος, Βιδάλης, Ποντης.

 

Έσπασε το αήττητο της… Ερμούπολης

 

Την πρώτη τους ήττα γνώρισαν οι κορασίδες του Α.Ο. Ερμούπολης στο νησί της Τήνου, από το αντίστοιχο τμήμα του Περιστεριώνα.

Οι μικρές Συριανές αθλήτριες έχασαν με σκορ 49-48, σε ένα παιχνίδι που κράτησε το ενδιαφέρων όλων όσων βρέθηκαν στο κλειστό της Τήνου, έως το τέλος του. Παρά την ήττα, οι Κορασίδες συνεχίζουν να βρίσκονται στην κορυφή του ομίλου, καθώς στο αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου είχαν επικρατήσει με 39-37, δηλαδή διαφορά δύο πόντων.  Αυτό σημαίνει πως αν συνεχίσουν με νίκες στα υπόλοιπα ματς, η κάνει ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα με την ομάδα της Τήνου, τότε θα καταλάβει την πρώτη θέση του ομίλου.

Η Συριανή ομάδα που στερήθηκε σε αυτό το παιχνίδι την παρουσία βασικών αθλητριών της, μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και δεν άφησε το συγκρότημα της Τήνου, τα περιθώρια για να αποκτήσει πλεονέκτημα. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τη διαφορά στον έναν πόντων, αφού κατά τη διάρκεια των δύο δεκαλέπτων οι ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ, αλλά και είχαν λύσεις σε όλες τις… εξισώσεις των αντιπάλων.  

Στην τρίτη περίοδο η ομάδα του ΤΑΚ Περιστεριώνα κατάφερε να πάρει μια μικρή διαφορά 8 πόντων την οποία αύξησε λίγο ακόμα στην τέταρτη περίοδο. Λίγα λεπτά πριν την λήξη του παιχνιδιού οι αθλήτριες της Ερμούπολης μπόρεσαν να μειώσουν την διαφορά και είχαν την ευκαιρία μέχρι και να διεκδικήσουν το ροζ φύλλο αγώνος. Το τελικό 49-48 έδωσε τη νίκη στην ομάδα της Τήνου, όμως το πλεονέκτημα παρέμεινε στις Συριανές.

 

Κορασίδων

ΤΑΚ Περιστεριώνας – ΑΟ Ερμούπολης: 49-48

Δεκάλεπτα: 08-07,  17-17, 15-08,  09-16

ΤΑΚ Περιστεριώνας: (Πολυκανδριώτου Ε.): Μεταξά, Πολυκανδριώτη Ε. 4, Παλαμάρη, Μπρουντζάκη, Λούβαρη Α., Βιδάλη 4, Λούβαρη Μ., Φωσκόλου 16,  Τριανταφύλλου 4(1), Πετροπούλου, Δελώτη 6, Πλυτά 15.

Α.Ο. Ερμούπολης: (Ανδρέας Μαύρος):  Κοτσιπετσίδου 31 (1), Βρούτση 4, Γρηγοριάδου Ε-Ε 5(1), Γρηγοριάδου Ε., Ξαγοράρη, Ρούσσου 6 , Μίμογλου 2, Ρούσσου Χ., Μαριάνου, Μπουντούρη, Δαλεζίου.