Ο Περιστεριώνας επικράτησε με 61-55 της Ερμούπολης για το πρωτάθλημα των ανδρών

Ματς… διαφήμιση για το μπάσκετ

  • Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου, 2018 - 06:12
  • /   Eνημέρωση: 18 Ιαν. 2018 - 17:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Την ήττα στην Τήνο από τον Περιστεριώνα με 61-55 γνώρισε ο Α.Ο. Ερμούπολης, για το πρωτάθλημα των ανδρών. Οι δύο ομάδες έπαιξαν και πρόσφεραν πλούσιο θέαμα στους φίλους του μπάσκετ. Το ματς κρίθηκε στις… λεπτομέρειες καθώς  και οι δύο ομάδες είχαν από δύο δεκάλεπτα.

Τώρα, όπως αναφέρουμε παραπάνω το παιχνίδι μεταξύ του Περιστεριώνα με την Ερμούπολης ήταν μέχρι το τέλος αμφίρροπο καθώς οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ. Οι αθλητές του Ανδρέα Μαύρου μπήκαν πιο δυνατά στο ματς, εκμεταλλεύτηκαν όλα όσα τους… δόθηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο κι έκλεισαν την πρώτη περίοδο με δέκα πόντους διαφορά. Η συνέχεια όμως είχε άλλη… εξέλιξη με τους γηπεδούχους να ισορροπούν το παιχνίδι και να πιέζουν σε όλο το γήπεδο. Η πίεση απέδωσε καρπούς καθώς ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση, αφού έκλεισαν την περίοδο με επιμέρους σκορ 19-10 και έφεραν στο -1. Με το 28-29 οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, όμως άφησαν ανοικτές διαφορές για το δεύτερο ημίχρονο. Οι Συριανοί άντεξαν στην πίεση των αθλητών του κ. Οικονομίδη στην τρίτη περίοδο και κατάφεραν να πάρουν μάλιστα στο τέλος του δεκαλέπτου μία διαφορά τεσσάρων πότων, 41-45. Η ομάδα της Τήνο στην τελευταία περίοδο πάτησε το… γκάζι, βρήκε αρκετές ευκαιρίες να φτάσει κοντά στη ρακέτα και με ψύχραιμα σουτ σημείωσε σε μία περίοδο 20 πόντους. Αντίθετα οι αθλητές του Ανδρέα μαύρου δεν κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στον γρήγορο ρυθμό των γηπεδούχων και ταυτόχρονα… κόλλησαν στην επίθεση μιας και δεν έβρισκαν εύκολα λύσεις. Ο Περιστεριώνας μετά το 20-10 ανέτρεψε το -4 σε +6 και πήρε μία σπουδαία νίκη. Πλέον οι δύο ομάδες…. Μοιράζονται την κορυφή του ομίλων και όλα θα κριθούν στη συνέχεια του πρωταθλήματος.    

 

 

ΤΑΚ Περιστεριώνας – Α.Ο. Ερμούπολης 61-55

 

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ 09-19, 19-10, 13-16, 20-10

 

ΤΑΚ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝΑΣ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ Κ.): Ρουγγέρης Α. 11 (1), Γιαβρεδέλης Α. 2, Μπινιάκου Αλ. , Δημητρακόπουλος Ε. , Οικονομίδης Κ. 10(2), Ξνόπουλος 9(2), Σιώτης Π. 10(1), Τσικούρας- Πούλιος Ε. , Διακοπάννης Π. 6, Ξενόπουλος Ι. 1, Τσακίρης Ν. 3(1), Δελατόλας Φ. 9(1).

 

Α.Ο.ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ (Μαύρος Ανδρέας): Ρουμελιώτης Θ., Τάκος Δ., Παρμαξίδης Ν.23(4), Γαβιώτης Η.3(1), Γαδ Υ., Τζώρτζης Σ. ,Φρέρης Ι.10, Τομαής Φ., Χατζηαναγνώστου Σ., Χαλκιόπουλος Μ.12, Αληφραγκής Θ., Αληφραγκής Δ.7.

 

 

 

Με το δεξί μπήκε το 2018 για τα τμήματα της Α.Ε. Σαντορίνης

Με το δεξί μπήκε στο 2018 μπήκε η Αθλητική Ένωση Σαντορίνης, σημειώνοντας νίκες στην κατηγορία των Κορασίδων, Παίδων και παράλληλα συλλέγοντας πολύτιμες εμπειρίες στους Παμπαίδες.

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησαν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις για τη νέα χρονιά τα τμήματα της ομάδας  της Σαντορίνης, αφού είχαν θετικά αποτελέσματα στα ματς που έδωσαν, για το τοπικό πρωτάθλημα των Κυκλάδων.

 

Νίκη για τις κορασίδες της Α.Ε. Σαντορίνης

Οι Κορασίδες της Α.Ε. Σαντορίνης υποδέχθηκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΔΑΠΠΟΣ το αντίστοιχο τμήμα του ΑΠΑΣ Τα Φανάρια. Κρατώντας το προβάδισμα στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, περιόρισαν τις ευκαιρίες των φιλοξενούμενων με καλή άμυνα και πέτυχαν την τρίτη τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, χαρίζοντας όμορφο θέαμα στους φιλάθλους της Σαντορίνης που παρακολούθησαν τον  αγώνα.

 

ΑΕ Σαντορίνης – ΑΠΑΣ Τα Φανάρια 47-34 (κορασίδων)

Διαιτητές: Γαβαλάς, Κασάπη

ΑΕ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ (Χατζηαυγουστίδης Π.): Βαρβαρήγου Α.10, Γούσια Κ.2, Παπαϊωάννου Φ.12, Ξαγοράρη Α.5,  Σελάμι Τζ., Σκαπινάκη Ν., Τσαβδαρίδη Θ., Τσολακίδου Α.2, Τσολακίδου Μ.Σ., Φύτρου Αι., Φουστέρη Δ.2, Χάλαρη Α.14.

ΑΠΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ (Μάμμος Θ.): Αμοργινού 2, Μαθιάσου, Μαράκη, Μαργαρίτη7, Μιχελοπούλου, Πιέτρι 4, Τριανταφύλλου Σ.17, Χουζούρη Κ.4, Χουζούρη Σ.

 

Κέρδος… οι εμπειρίες για τους παμπαίδες

Η Α.Ε. Σαντορίνης συμμετείχε στο τουρνουά που πραγματοποιήθηκε στην Κλειστή Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου – Μάρπησσας, για αθλητές του 2004 και νεότερους. Στην πρεμιέρα του τουρνουά οι Σαντορινιοί βρέθηκαν απέναντι στην ομάδα της Πάρου, με τους δύο συλλόγους να βγάζουν μία πολύ καλή αγωνιστική εικόνα. Οι δύο τεχνικοί έδωσαν χρόνο συμμετοχής σε όλους τους αθλητές, αφού το σημαντικότερο όλων στα παιχνίδια αυτά δεν είναι η νίκη, αλλά η συμμετοχή, οι εμπειρίες και τα παιδιά να χαρούν τον αγώνα. Μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία οι αθλητές αποκτούν εμπειρίες οι οποίες θα τους φανούν χρήσιμες στα επόμενα χρόνια. Για την ιστορία και μόνο αφού όπως αναφέρουμε παραπάνω δεν μετρά στα παιχνίδια η νίκη, αλλά μιας και κρατήθηκε σκορ, οι Παριανοί επικράτησαν με 56-22.

Αποστολή ΑΕ Σαντορίνης(Προπονητής Αξιώτης Κώστας):  Γρηγοριάδης Ιορδάνης, Δαρζέντας Ρουσσέτος, Διαμαντής Αλέξανδρος, Καβαλλάρης Γεώργιος, Καραμολέγκος Άγγελος, Λειβαδάρος Στυλιανός, Λειβαδάρος Νικόλαος, Μουρατίδης Χάρης, Ξαγοράρης Αρτέμιος, Τσαχάκης Μιχαήλ, Φύτρος Επιφάνιος, Φωκιανός Μάριος.

 

Νίκη για τους παίδες επί του Μαρπησσαϊκού

Το Παιδικό τμήμα της ομάδας της Σαντορίνης,  πέτυχε την έκτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα στην αναμέτρηση με τον ΑΜΕΣ Μαρπησσαϊκό. Έχοντας εξασφαλίσει μία καλή διαφορά από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, επικράτησαν χωρίς καμία δυσκολία του γηπεδούχου Μαρπησσαϊκού. Το τελευταίο δεκάλεπτο οι μικρότεροι αθλητές του τμήματος πήραν πάλι τη θέση τους στο γήπεδο σημειώνοντας άριστη απόδοση.

 

ΑΜΕΣ Μαρπησσαϊκός – ΑΕ Σαντορίνης 31-74 (παίδων)

Διαιτητής: Σαμοθράκης

ΑΕ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ (Πεταλωτής Χάρης): Βλαβιανός Ν.11, Γρηγοριάδης Ι., Καβαλλάρης Κ.4, Κοκιόπουλος Γ.2, Κοκιόπουλος Σ.7,  Λάζρι Ν., Μουρατίδης Χ.4, Νασούλας Φ.14, Παγώνης Α.8, Παπαδάς Γ.Κ.4,  Παπαδόπουλος Α.8, Πελεκάνος Ι.12.

ΑΜΕΣ ΜΑΡΠΗΣΣΑΪΚΟΣ (Μουρογιάννης Ευάγγελος): Γεωργίτσος Γ. 15, Ζουμής Α., Πετρόπουλος 4, Ραγκούσης Ι.Ι., Ρηγόπουλος Γ. 7, Ρίνι Σ. 3, Ρούσσος Ι., Τριβιζάς Γ., Χανιώτης Ε.

 

 

 

ΕΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΧΕΔΙΟ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΩΝΩΝ 13-14-17  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2018

 

ΟΜΑΔΕΣ

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 

ΤΑΚ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝΑΣ – ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ

ΑΕ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ – ΑΠΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ

ΑΟ ΠΑΡΟΥ – ΑΕ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

 

ΠΑΙΔΩΝ

ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ

 

87-25

47-34

56-22

 

ΜΑΡΠΗΣΣΑΪΚΟΣ - ΑΕ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 

ΕΑΟ ΑΡΗΣ ΣΥΡΟΥ – ΑΟ ΑΝΔΡΟΥ

ΤΑΚ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝΑΣ – ΑΟ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ

ΑΟ ΠΑΡΟΥ – ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟΝ

 

ΠΑΙΔΩΝ

ΠΑΙΔΩΝ

ΑΝΔΡΩΝ

ΕΦΗΒΩΝ

 

31-74

39-69

61-55

68-69

 

ΑΟ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ – ΕΑΟ ΑΡΗΣ ΣΥΡΟΥ

 

ΠΑΙΔΩΝ

 

-