Ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου της ΑΕΚ Γιώργος Νικολάου βρέθηκε στη Σύρο για να επικυρώσει τη συνεργασία με τον Άρη Σύρου

Επικυρώθηκε η συνεργασία ΑΕΚ και Άρη Σύρου

  • Παρασκευή, 27 Ιουλίου, 2018 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 27 Ιουλ. 2018 - 17:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Σε χαμηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση με τον υπεύθυνο Γραφείου Τύπου της ΑΕΚ και της διοίκησης του Άρη Σύρου, ώστε οι δύο πλευρές να υπογράψουν την προσυμφωνημένη τριετής συνεργασία. Η διοίκηση της ομάδας του Άρη, αλλά κι από την πλευρά της ΑΕΚ θέλησαν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους κι έτσι ανέβαλαν την εκδήλωση που είχαν προγραμματίσει, καθώς το κλίμα ήταν… βαρύ με όλα όσα συνέβησαν στην Αττική τις τελευταίες ημέρες.

Η Διοίκηση του Άρη Σύρου και η πλευρά της ΑΕΚ υπέγραψαν τη συμφωνία που έχει στόχο την όσο καλή συνεργασία των δύο πλευρών κυρίως στα τμήματα υποδομής, καθώς η Ένωση και η διοίκηση Αγγελόπουλου έχει ρίξει μεγάλο βάρος στα τμήματα υποδομής. Γι’ αυτό άλλωστε έχει προχωρήσει σε ήδη αρκετές συνεργασίας, όμως για τον νομό μας είναι η πρώτη, ενώ – όπως αναφέρθηκε κάποια στιγμή – στα επόμενα χρόνια θα ακολουθήσουν κι άλλες από ομάδες του νομού με άλλους μεγάλους συλλόγους.

Άρης Σύρου και ΑΕΚ έβαλαν τις… βάσεις

Η Ένωση με την επιστροφή της στην μεγάλη κατηγορία έχει ξεκινήσει έναν μεγάλο αγώνα, καθώς στόχος της είναι να δημιουργήσει μία μεγάλη βάση, ώστε μέσα από εκεί να μπορούν να βγουν νέα ταλέντα, αλλά και ταυτόχρονα να αναπτυχθεί το άθλημα. Αυτό βέβαια θα βοηθήσει και το ίδιο το μπάσκετ, αφού τα τελευταία χρόνια έχει χάσει αρκετά από τη δυναμική του. Οι πολλές μεταγραφές ξένων έχει στερήσει τον… χώρο από τους Έλληνες και τα ταλέντα… χάνονται. Η ΑΕΚ και κατ’ επέκταση ο Άρης θέλουν να δώσουν αυτόν τον χώρο στους Έλληνες αθλητές, αφού στόχος και των δύο ομάδων είναι να στηριχτούν στα δικά τους παιδιά.

Θα δίνονται ευκαιρίες στα παιδιά του Άρη Σύρου

Ο Άρης Σύρου μόνο οφέλη θα έχει μέσα απ’ αυτήν την συνεργασία, αφού τόσο σε τεχνικό επίπεδο, όσο και αγωνιστικό θα υπάρξουν διάφορες δράσεις. Από την πλευρά τους οι προπονητές κυρίως των τμημάτων της ακαδημίας θα έχουν συνεχή επικοινωνία με τους αντίστοιχους της ΑΕΚ και μέσα από εκεί θα ενημερώνονται, αλλά και θα λαμβάνουν κάποιες προπονητικές οδηγίες. Από την άλλη πλευρά οι μικροί αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν με αντίστοιχα τμήματα της ΑΕΚ, να παρακολουθούν αγώνες της Ανδρικής ομάδας της Ένωσης, αλλά και να παίρνουν μέρος σε προπονήσεις στην Αθήνα. Επιπλέον αν κάποιο παιδί ξεχωρίσει η ΑΕΚ θα του δώσει την ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνάμεις τους  σε μία ομάδα επαγγελματικού επιπέδου. Μην ξεχνάμε πως η ομάδα της Αθήνας είναι μία άκρως πετυχημένη σεζόν, αφού κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας κόντρα στον Ολυμπιακό, ενώ νωρίτερα είχε βγάλει… νοκ άουτ τον Παναθηναϊκό, αλλά και σήκωσε στα Ουράνια μετά το 1968 ακόμη έναν Ευρωπαϊκό τίτλο.

Όπως αναφέραμε παραπάνω στη Σύρο για το σκοπό αυτό  -σ.σ. να υπογραφθεί κι από τις δύο πλευρές το έγγραφο της συνεργασίας – ήρθε στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου της Ένωσης Γιώργος Νικολάου. Ο κ. Νικολάου βέβαια ήταν εμφανώς επηρεασμένος με τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες στην Αττική και θέλησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους στην μεγάλη ημέρα του Άρη Σύρου. Βέβαια και οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει και ταυτόχρονα αναβάλει την προγραμματισμένη εκδήλωση και το παρών έδωσαν μόνο κάποια μέλη από τη διοίκηση του Άρη.  Ο κ. Νικολάου στις συζητήσεις που είχε με τους ανθρώπους του Άρη τους εξήγησε πως ήθελε να συνεργαστεί με την ομάδα του νησιού, αφού έρθετε στη πρωτεύουσα των Κυκλάδων τα τελευταία 30 χρόνια και η Σύρος είναι η δεύτερή του πατρίδα.

«Κρίναμε πως ήταν καθήκον και υποχρέωση μαζί να επικυρωθεί έστω και τυπικά αυτή η συμφωνία»

Τώρα όσον αφορά την υπογραφή της συνεργασίας, ο κ. Νικολάου μίλησε στην «Κοινή Γνώμη», εξηγώντας ταυτόχρονα γιατί και οι δύο πλευρές θέλησαν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους και άφησε την υπόσχεση πως στο μέλλον θα υπάρξει κάποια εκδήλωση ώστε να δοθεί ο τόνος που αρμόζει σε ένα τέτοιο εγχείρημα. «Είναι και για εμάς τιμή αυτή η συνεργασία αν και δεν δόθηκε ο τόνος που πραγματικά τις άξιζε, λόγω της τραγωδίας της Αττικής. Η καρδιά και η ψυχή μας όλες αυτές τις ημέρες κλαίει γιατί ταυτόχρονα χάσαμε κι ένα δικό μας παιδί, όμως όλα τα παιδιά είναι του ίδιου θεού και δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε κανένα. Αυτό που έχει συμβεί δεν περιγράφετε με λέξεις, το έχουμε αναφέρει άλλωστε και στην ανακοίνωση της ΚΑΕ. Όπως γίνεται αντιληπτό η γιορτή η οποία ετοιμάζαμε για την συνεργασία με τον Άρη Σύρου, ματαιώθηκε. Όμως, κρίναμε πως ήταν καθήκον και υποχρέωση μαζί να επικυρωθεί έστω και τυπικά αυτή η συμφωνία, επαναλαμβάνω ακόμη και με «κλειστές» τις πόρτες. Μακάρι κάποια στιγμή για το καλό των παιδιών μας να τα έχουμε κοντά μας, να τους μιλήσουμε ώστε να καταλάβουν τι σημαίνει αυτή η συνεργασία, πέρα από την επικοινωνία και τα… φώτα. Σημασία έχει η ουσία. Αυτή η ουσία θα χτιστεί βήμα – βήμα το επόμενο διάστημα. Είναι μεγάλη μας τιμή και σας μεταφέρω και τα όσα μου είπε ο κ. Αγγελόπουλος, ο πρόεδρος κ. Αλεξίου αλλά και ο τεχνικός μας ο κ. Σάκοτα, πως είναι και για εμάς τιμή η συνεργασία με σωματεία που τα  διέπει ο ρομαντισμός, τα σύμβολα και πιστεύω όπως εμείς ονειρευόμαστε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Θέλω να πιστεύω πως αυτή η συνεργασία θα έχει μέλλον και θα ξεπεράσει τα πρώτα τρία χρόνια τα οποία έχουμε αρχικά θέσει. Αυτό που εμείς θέλουμε να έχουμε περισσότερα χρόνια και μακάρι κάποια στιγμή ο Άρης Σύρου να φτάσει να είναι ισάξιο μέλλον μας. Μέσα απ’ αυτή τη συνεργασία πιστεύω πως θα βγουν κερδισμένες και οι δύο πλευρές. Ευχή όλων είναι κάποιο από τα παιδιά του Άρη Σύρου να αγωνιστεί κάποια στιγμή στην ΑΕΚ. Αυτό είναι το όνειρό τόσο το δικό μου όσο και τη διοίκησης της ΑΕΚ. Θέλουμε να βλέπουμε παιδιά που θα βγαίνουν από τις ακαδημίες να αγωνίζονται στην ανδρική μας ομάδα. Πρέπει όλοι να παραμείνουμε ταπεινοί, να σκεφτόμαστε τους ανθρώπους που «έφυγαν» από την μεγάλη φωτιά της Αθήνας. Εύχομαι να μην βρει ποτέ ξανά τέτοιο κακό».

«Ιδιαίτερη τιμή για εμάς η συνεργασία με την ΑΕΚ»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της διοίκησης του Άρη Σύρου Αντώνης Βαρθαλίτης μίλησε και ο ίδιος για την συνεργασία με την ΑΕΚ, όμως θέλησε κι αυτός να κρατήσει χαμηλούς τόνους, μετά τα όσα έχουν συμβεί στη χώρα μας.  

«Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω την ΑΕΚ, τη διοίκησή της και τον κ. Νικολάου που παρά τα άσχημα γεγονότα που έχουν συμβεί ήρθε στη Σύρο για να επικυρώσουμε αυτή τη συνεργασία. Όπως είπε και ο κ. Νικολάου αποφασίσαμε να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους, να προχωρήσουμε στην επικύρωση της συμφωνία μας, όμως αυτή τη στιγμή μετρά η ουσία και όχι το τελετουργικό, που αυτό μπορεί να γίνει κάποια άλλη στιγμή. Στο πλαίσιο της συνεργασία μας τα παιδιά θα γνωρίσουν τους ανθρώπους της ΑΕΚ, αλλά και πόσο σημαντική είναι για όλους μας αυτή η συνεργασία. Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήρια μας ως διοίκηση του Άρη Σύρου, να πούμε κουράγιο σε όλους. Εμείς από τη δική μας πλευρά όταν βρεθήκαμε στα γραφεία της ΑΕΚ, μας περίμενε σύσσωμη η διοίκηση και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας της Αθήνας. Αυτό μας έκανε εντύπωση και ήταν ιδιαίτερη τιμή για εμάς, να μας υποδεχθούν όλοι όσοι είναι κοντά σε μία τόσο μεγάλη ομάδα. Ήταν κάτι που δεν τις συναντάς κάθε μέρα στη ζωή σου, δηλαδή, να βρίσκεται στα γραφεία μιας επαγγελματικής ομάδας και να σε καλωσορίζουν όλοι μαζί. Ήταν κάτι μοναδικό, νιώσαμε δέος εκείνη τη στιγμή, όταν σε μία αίθουσα με τόσα τρόπαια να μας υποδέχονται και να νιώθουμε σαν τον σπίτι μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της ΑΕΚ για όλα όσα έκαναν για εμάς και θεωρούμε πως η συνεργασία μας θα έχει μέλλον και δεν θα μείνουν σ’ αυτά τα τρία χρόνια. Όπως κι εμείς το λέμε αυτά τα τρία χρόνια θα είναι τα… αναγνωριστικά. Θα έχει συνέχεια η συνεργασία μας και μακάρι να δούμε κάποια στιγμή και στην ΑΕΚ και δικά μας παιδιά. Αυτό θα είναι κάτι μοναδικό για εμάς. Θέλω να τονίσω πως θα είμαστε πιστοί στο πλάνο και στη φιλοσοφία που έχει η ΑΕΚ στα επίπεδα των ακαδημιών και αναπτυξιακού μπάσκετ στα τμήματα των παίδων και εφήβων. Η φιλοσοφία της ΑΕΚ ταιριάζει απόλυτα με τη δική μας κι αυτός είναι και ο λόγος που μας έφερε να δώσουμε τα… χέρια και να υπογράφουμε αυτό το χαρτί της συνεργασίας. Θέλουμε να δημιουργήσουμε αθλητές, να φέρουμε αθλητές στο γήπεδο και να τα βλέπουμε να προπονούνται.

«Μία κίνηση η οποία πιστεύω πως θα ωφελήσει και τις δύο ομάδες»

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος των τμημάτων των ακαδημιών Λευτέρης Λαζαρίνος αναφέρθηκε στο πλάνο, αλλά και όσα θα περιλαμβάνει η συνεργασία με την ΑΕΚ.

«Η ακαδημίας κάνει ένα τεράστιο βήμα, αφού μετά από πέντε χρόνια ανοίγονται νέοι ορίζοντες και προοπτικές. Μετά από αρκετές σκέψεις και συζητήσεις με τους ανθρώπους της ΑΕΚ αποφασίσαμε να συνεργαστούμε. Είναι μία κίνηση η οποία πιστεύω πως θα ωφελήσει και τις δύο ομάδες.  Πιστεύω πως τόσο τα παιδιά όσο και η προπονητική ομάδα του Άρη Σύρου θα κερδίσουν μέσα απ’ αυτή τη συνεργασία η οποία ξεκινά και επίσημα μετά την υπογραφή της συμφωνίας. Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό επίπεδο, σίγουρα θα υπάρξει ένα προπονητικό πλάνο ανάλογα με την ηλικία των αθλητών. Όπως τόνισαν και προηγούμενος τόσο ο κ. Νικολάου όσο και ο κ. Βαρθαλίτης θα μας δοθεί η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε κάποιες προπονήσεις τις ΑΕΚ, αλλά και αγώνες της ανδρικής ομάδας. Ευχή έργον θα είναι να έρθει κάποιος από τους προπονητές της ΑΕΚ στην Σύρο και να γνωρίσει τα παιδιά, την προπονητική ομάδα, αλλά και τον τρόπο λειτουργία μας. Επίσης, θα γίνει καταγραφή των παιδιών με τα υψομετρικά και τεχνικά τους στοιχεία. Από εκεί και πέρα θα καταστρώσουμε το πλάνο των προπονήσεων. Επίσης, θα δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά να αγνισθούν με τα αντίστοιχα τμήματα της ΑΕΚ. Τώρα όσον αφορά το οργανωτικό επίπεδο, θα υπάρξει παρουσία παικτών ή προπονητών σε εκδηλώσεις της ομάδας. Κάποια τμήματα της ομάδας μας θα βρεθούν στις εξέδρες σε αγώνες της ανδρικής ομάδας της ΑΕΚ, αλλά και κάποια αναμνηστικά δώρα που θα προσφέρει η ΑΕΚ στην ομάδα μας. Τέλος θα γίνουν προσπάθειας για μία συνδιοργάνωση ενός Καμπ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ή κατά τη διάρκεια των εορτών».