Την ήττα γνώρισαν στην Άνδρο οι έφηβοι του Άρη Σύρου

Νίκησε… άνεμο κι Άρη ο Α.Ο. Άνδρου

Την δεύτερη ήττα στο πρωτάθλημα των εφήβων γνώρισε ο Άρης Σύρου στην Άνδρο από την τοπική ομάδα. Η ομάδα του κ. Πολίτη αν και προσπάθησε για τη νίκη τελικά δεν κατάφερε να πάρει το… ροζ φύλλο αγώνα, σε ματς που πραγματοποιήθηκε σε ανοικτό γήπεδο. Μάλιστα η διοίκηση της ομάδας της Σύρου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καυτηριάζει όλα όσα διαδραματιστήκαν στο ανοικτό της Άνδρου.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης η ομάδα της Σύρου μπήκε καλύτερα στο ματς και κατάφερε στο πρώτο δεκάλεπτο να προηγηθεί στο ματς με 15-18. Το σκηνικό άλλαξε με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, όπου οι γηπεδούχοι εκμεταλλευμένοι κυρίως τις κακές καιρικές συνθήκες, πέρασαν μπροστά στο σκορ και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου είχαν μία διαφορά εννέα πόντων (38-27). Οι Συριανοί δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν στο δεύτερο μέρος του αγώνα με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να σημειώσουν μία σχετικά εύκολη νίκη με 68-45.

Ανακοίνωση Άρη Σύρου

«Σε παιχνίδι του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΣΚ Κυκλάδων, που διεξήχθη στην Άνδρο, ο Άρης Σύρου γνώρισε την ήττα με 68-45 από τον ΑΟ Άνδρου.

Ωστόσο, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα παιχνίδια όλων των αγωνιστικών τμημάτων του συλλόγου μας, δεν προχωρήσαμε στην έκδοση δελτίου τύπου με τα στοιχεία του αγώνα, γιατί δυστυχώς το παιχνίδι περνάει σε δεύτερη μοίρα, στάση την οποία θα διατηρούσαμε ακόμα και σε νίκη της ομάδας μας, βγάζοντας ακριβώς την ίδια ανακοίνωση.

Αγανάκτηση και έντονος προβληματισμός για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες επιτρέπουμε στα παιδιά μας να παίζουν μπάσκετ είναι τα συναισθήματα που μας διακατέχουν από το Σάββατο...

Όταν λέμε ότι θέλουμε να προάγουμε το αναπτυξιακό μπάσκετ στις Κυκλάδες, δεν νοείται να πραγματοποιούνται αγώνες υπό τέτοιες συνθήκες. Σε ένα ανοικτό γήπεδο πλήρως εκτεθειμένο στα καιρικά φαινόμενα (αδύνατο να παιχθεί μπάσκετ με ανέμους από 5-6 μποφόρ και πάνω), με ελλιπέστατο φωτισμό, χωρίς ορισμό παρατηρητή από την ΕΣΚ Κυκλάδων και με κάποιους ανεγκέφαλους της κερκίδας να βρίζουν χυδαία και να προκαλούν ανήλικους αθλητές, δεν γίνεται να παιχθεί μπάσκετ...

Δεκάδες φορές έχουν επισημάνει με αιτήματά μας τα συγκεκριμένα προβλήματα, ωστόσο φαίνεται ότι κάποιοι δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψη την ανθρώπινη ύπαρξη, πόσο μάλλον ανήλικα παιδιά. Προσπάθεια και βελτίωση τόσα χρόνια δεν βλέπουμε, το μόνο που ενδιαφέρει είναι να βγει το πρόγραμμα και να προλάβουν να δηλωθούν οι πρωταθλητές στην ΕΟΚ τον Μάρτιο...

Υ.Γ. Τονίζουμε για άλλη μία φορά ότι το αποτέλεσμα δεν μας ενδιαφέρει, η ίδια ακριβώς ανακοίνωση θα έβγαινε και σε περίπτωση νίκης. Το μόνο που μας ενδιαφέρει πραγματικά είναι ότι τα παιδιά γύρισαν στη Σύρο υγιή...».

 

Α.Ο. Άνδρου – Άρης Σύρου 68-45

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Δαγκλής, Ανδροβικ.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-18, 38-27, 46-32, 68-45.

ΑΟ ΑΝΔΡΟΥ (Κυρ.Μουστάκας): Ζώνγκα 2, Μπέλλο Α. 20 (1), Βρεττός, Γκάνας 21 (2), Ανύσης 6, Μπέλλο Ε. 3 (1), Λαμάι, Ντότσι, Κωνσταντής 2, Καλογιέρι, Μενδρινός, Σουσούδης 14.

ΑΡΗΣ ΣΥΡΟΥ (Ε. Πολίτης): Κάπελας 6, Μόρκος, Χατζαντώνης 20, Κολσούζογλου 9, Λημναίος 6, Δάσκος 4, Βαμβακούσης, Δρόσος.

 

 

Οι παίδες της Ερμούπολης επικράτησαν με 40-66 του Α.Ο. Μυκόνου

Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα η ομάδα του Ανδρέα Μαύρου επικράτησε στο κλειστό της Τήνου με 40-66 του Α.Ο. Μυκόνου. Οι Συριανοί έπειτα από μία μυθική εμφάνιση κυρίως στο πρώτο μέρος κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα και να κάνουν, δύο τις νίκες τους στο πρωτάθλημα. Οι φιλοξενούμενοι όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος, μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και κατάφεραν στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου να πάρουν μία διαφορά έντεκα πόντων (6-17). Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο δεκάλεπτο με τους Συριανούς να πατούν ακόμη περισσότερο… γκάζι και να κλείνουν το ημίχρονο με μία διαφορά 31 πόντων (9-40). Στο δεύτερο ημίχρονο όπως ήταν φυσιολογικό ο ρυθμός από πλευράς Ερμούπολης να πέσει και να δίνεται οι ευκαιρία στους Μυκονιάτες να… μαζέψουν τη διαφορά. Ταυτόχρονα ο Ανδρέας Μαύρος χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά που δεν είναι πολύ χρόνο μέχρι σήμερα να αγωνιστούν και να δείξουν την πρόοδό τους.

 

Α.Ο. Μυκόνου – Α.Ο. Ερμούπολης 40-66

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ρούσσος, Τσικούρας

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 6-17, 9-40, 17-50, 40-66.

ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ (Γ. Μαύρος): Κελεμάτη, Σταύρο 10 (1), Ζιέμπα, Δακτυλίδης, Νάζος, Κώτσης 22, Κονταράτος, Τσανγκάλοβ, Λοΐζος, Σφύρλας, Πατσίλης 8.

ΑΟ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ (Ανδ. Μαύρος): Τσικούδης, Σιγάλας 12 (1), Μανάνας 14, Μαρούδιας, Αραμπατζόγλου 3 (1), Κουντούρης, Ζούμπερης 2, Ξαγοράρης 7, Καλογρίδης 8, Παλαιολόγος 10, Νικολακόπουλος 8 (1), Γουσγουνέλης 2.

 

Πάτησαν κορυφή οι κορασίδες του Περιστεριώνα

Τη δεύτερη νίκη τους σε ισάριθμα παιχνίδια σημείωσαν οι κορασίδες του Περιστεριώνα, μετά και την επικράτησή τους με 68-24 επί του Α.Ο. Ερμούπολης. Οι αθλήτριες του κ. Σιώτη πίεσαν από την αρχή στην άμυνα και παίζοντας έξυπνα στην επίθεση κατάφεραν από την αρχή να χτίσουν μία σημαντική διαφορά. Μάλιστα στο τέλος της πρώτης περιόδου η ομάδα της Τήνου ήταν μπροστά με 21 πόντους (23-4). Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, με τις γηπεδούχες να παίρνουν εύκολα το ροζ φύλλο αγώνα. Από την άλλη πλευρά η ομάδα της Σύρου προσπάθησε κυρίως να κρατηθεί κοντά στο σκορ, όμως υπέπεσαν σε αρκετά λάθη, με αποτέλεσμα να μην μπορούν στη συνέχεια να ακολουθήσουν στο σκορ.

 

Περιστεριώνας – Α.Ο. Ερμούπολης (κορασίδες) 68-24

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καλπακίδου, Ανδροβικ

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-3, 40-10, 56-12, 68-24

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝΑΣ ΤΗΝΟΥ (Παν. Σιώτης): Καλογεράκη, Μπρουντζάκη 4, Μπινιάκου 3, Καμπέρι 6, Μαραγκού 6, Λούβαρη Μαρ. 7 (1), Φωσκόλου 10, Βοϊνά 7 (1), Τριανταφύλλου 9 (1), Λούβαρη Αν. 2, Κλαυδιανού 4, Πλυτά 10.

ΑΟ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ (Λ. Καραμολέγκος): Γρηγοριάδου Ε., Βρούτση 5 (1), Γρηγοριάδου Ε., Διαγούπη, Φουάση, Ρούσσου Φ. 6, Ρούσσου Χ. 5, Τζαβάρα, Μαριάννου 8, Μπουντούρη.

 

 

Οι λεπτομέρειες έκριναν τον νικητή

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι που κράτησε σε αγωνία τους φίλους του μπάσκετ μέχρι το τέλος του, η Α.Ε. Σαντορίνης επικράτησαν του ΑΠΑΣ ΤΑ Φανάρια με 71-62.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από την αρχή μέχρι το τέλος του καθώς οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ και τα πάντα μπορούσαν να συμβούν. Οι γηπεδούχοι βέβαια από την αρχή του ματς διατηρούσαν μία μικρή διαφορά της τάξεως των δύο ή τριών πόντων. Η εικόνα των δύο πρώτων δεκαλέπτων ήταν πανομοιότυπες με την ομάδα της Σαντορίνης να κλείνει το πρώτο δεκάλεπτο με το σκορ στο 19-16 και να πηγαίνουν οι γηπεδούχοι στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με το +2 (40-38). Οι παίδες της Σαντορίνης στο τρίτο δεκάλεπτα μπήκαν δυνατά και εκμεταλλεύτηκαν κάποια μικρά κενά διαστήματα των φιλοξενούμενων, με αποτέλεσμα να κλείσουν την περίοδο στο +10 (58-48). Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι έπαιξαν με τον χρόνο και μάλιστα κατάφεραν να διατηρήσουν τη διαφορά μέχρι το τέλος, παρά την προσπάθεια της ομάδας της Νάξου.  

Α.Ε. Σαντορίνης – Φανάρια 71-62

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παπαδημητρόπουλος, Γαβαλάς

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-16, 40-38, 58-48, 71-62

ΑΕ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ (Κων. Αξιώτης): Μουρατίδης 1, Γρηγοριάδης, Διαμαντής, Φωκιανός, Φύτρος 2, Κοκιόπουλος 6 (2), Καβαλάρης 16, Λάζνι 4, Δελαμάνης, Καραμολέγκος, Ζωχιός 2, Νασούλας 40 (2).

ΑΠΑΣ “ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ” (Παν. Αθανασιάδης): Μαργαρίτης, Παπανικολάου, Τριαντάφυλλος 14, Σεϊντίνι 30 (2), Δόκλης, Χιλά 7, Λεγάκης 2, Κοντοπίδης 2, Τσακωνιάτης 5, Τελόπουλος 2.

 

Πρώτη νίκη στο εφηβικό για Μαρπησσαϊκό

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα των εφήβων σημείωσε ο Μαρπησσαϊκός επικρατώντας με 64-57 του Πανναξιακού. Οι γηπεδούχοι που κατάφεραν μετά από μεγάλη προσπάθεια να κάμψουν την αντίσταση του ψυχομένου Πανναξιακού, να πάρουν το πρώτο του φύλλο αγώνα και ταυτόχρονα να δείχνουν πως έχουν αρκετό μέλλον στο πρωτάθλημα.

Στο αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης η ομάδα της Πάρου από την αρχή διατηρούσε τον έλεγχο της αναμέτρησης και ταυτόχρονα είχε μεγάλη ευστοχία έξω από την γραμμή των 6 μέτρων και 75 εκατοστών. Από την άλλη πλευρά μόνο ο Αρτσόνιος προσπάθησε αρχικά να κρατήσει μέσα στο παιχνίδι την ομάδα του και ταυτόχρονα να πάρει και τη νίκη. Ο Πανναξιακός λίγο ήθελε να φύγει ακόμη και με το ροζ φύλλο αγώνα, όμως οι αθλητές του κ. Μουρογιάννη κατάφεραν να «κλείσουν» τους διαδρόμους προς την ρακέτα τους και να κρατήσουν τη μικρή διαφορά που είχαν στο ματς.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παπαδημητρόπουλος, Θεοδοσίου

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-14, 30-28, 49-44, 64-57

ΑΜΕΣ ΜΑΡΠΗΣΣΑΪΚΟΣ (Βαγγ. Μουρογιάννης): Ρούσσος, Χαλιάς, Πετρόπουλος, Μπουραντάς 6 (1), Προμπονάς, Λουκής 5 (1), Ζωντανός 14 (1), Μαρινάκης 13 (1), Γεωργίτσος 14, Μπάλιος 9 (1), Αρκουλής 3 (1), Μελανίτης.

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟΝ (Κων. Παπαβασιλείου): Σαράντος 6, Κρητικός 5, Κορακίτης 2, Αρτσάνος 31 (3), Βόμβας 1, Απειρανθίτης 7, Γρυλλάκης 2, Λιανόπουλος, Φλεριανός, Τόμπας, Μαυρομμάτης 3 (1).