«Αυτοκρατορία» Περιστεριώνα

Ο Περιστεριώνας που κάνει τη δική του… δυναστεία πλέον επικράτησε και ταυτόχρονα κατέκτησε και το πρωτάθλημα στην κατηγορία των παίδων. Η ομάδα του Αντώνη Βιτάλη επικράτησε στον τελικό του final four που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό της Μάρπησσας, του Α.Ο. Πάρου με 48-65. Οι φίλοι του αθλήματος γέμισαν την εξέδρα του κλειστού δείχνοντας την στήριξή τους και στο μπάσκετ, αλλά και είδαν από κοντά το… μέλλον του Μπάσκετ. Ένα μέλλον που όσο ο καιρός περνά τόσο πιο καλό δείχνει να είναι αφού μετά την δημιουργία κλειστών, σε Σαντορίνη, Πάρο και Τήνο, ο ανταγωνισμός όλο και ανεβαίνει, αλλά και το επίπεδο των αθλητών είναι όλο και πιο υψηλό.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, το ματς στο μεγαλύτερό του μέρος ήταν… ντέρμπι, αφού καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να ξεφύγει. Οι γηπεδούχοι που είχαν στο πλευρό τους την πλειοψηφία των φιλάθλων πάλεψαν το ματς και έδειξαν πως το μέλλον του ανήκει. Μάλιστα στο πρώτο δεκάλεπτο είχαν πολύ καλή αγωνιστική παρουσία και έκλεισαν την περίοδο προηγούμενοι στο σκορ με 16-14. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίκτες του Περιστεριώνα μετά και τις οδηγίες του κ. Βιδάλη κατάφεραν να αντιστρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και να πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με το +1 (27-28). Από εκεί και πέρα τα πάντα άνηκαν στους Τηνιακούς, αφού στο δεύτερο ημίχρονο είχαν τον έλεγχο του ματς, στην Τρίτη περίοδο κατάφεραν να αυξήσουν τη διαφορά στο +9 (35-44) και στο τέταρτο δεκάλεπτο να κάνουν… πάρτι. Οι αθλητές του κ. Βιδάλη στην τελευταία περίοδο έκαναν ότι ήθελαν εντός παρκέ, καθώς είχαν και την ψυχολογία και επικράτησα με διαφορά 18 πόντων 48-65 και να κλείσουν τον τελικό με πανηγυρικό… τόνο. Αυτή η κατάκτηση για τον Περιστεριώνα είναι η δεύτερη συνεχόμενη και τρίτη φετινή για το κλαμπ. Η Τήνος μετά την κατασκευή του κλειστού έχει βάλει τις βάσεις για σπουδαία πράγματα στο μέλλον, αφού οι νέοι αθλητές δείχνουν πολύ καλά στοιχεία. Το ίδιο ισχύει και για την Πάρο που κάθε χρόνο εμφανίζεται όλο και καλύτερη.

 

Α.Ο. Πάρου – Περιστεριώνας 48-65

Διαιτητές: Σκούτας, Παπαδημητρόπουλος, Σέλληνας.

Δεκάλεπτα: 16-14, 27-28 (ημίχρονο), 35-44, 48-65

ΑΟ Πάρου (Θοδ. Καζακίδης): Λάβδας 6, Αλιπράντης 14, Μπομποτάς 9, Γυφτόπουλος 1, Πάσσαρης, Δαφερέρας, Θωμόπουλος 15, Δρόσος 2, Καπετανέας, Ανδρεάδης, Σκιαδάς 1, Πετρόπουλος.

ΤΑΚ Περιστεριώνας (Αντ. Βιδάλης): Βιδάλης, Καμολίνος, Σακελλαρόπουλος, Πάντζι, Χάλαρης, Χαρικιόπουλος 2, Μπον Σ. 14, Σπεντζάρης 22, Δεσύπρης, Τσουλχάι 4, Μπον Ν. 4, Τζες 19.