Το συγκρότημα του Ανδρέα Μαύρου επικράτησε με 65-60 του Άρη Σύρου για το πρωτάθλημα των ανδρών

Η Ερμούπολη νίκησε στο ντέρμπι της Σύρου

  • Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου, 2020 - 06:24
  • /   Eνημέρωση: 23 Ιαν. 2020 - 21:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ο Α.Ο. Ερμούπολης ήταν ο μεγάλος νικητής στο τοπικό ντέρμπι της Σύρου καθώς το συγκρότημα του κ. Μαύρου επικράτησε με 65-60 του Άρη για το πρωτάθλημα των ανδρών.

Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο κλειστό του αθλητικού κέντρου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης παρουσία περίπου 200 φιλάθλων. Θα πρέπει να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως το παιχνίδι ξεκίνησε από το σημείο που είχε διακοπή λόγω… βροχής, στις 14 Δεκεμβρίου με 8:38 πριν την λήξη του πρώτου δεκαλέπτου. Το σκορ ήταν 5-0 υπέρ της Ερμούπολης. Αυτή η διαφορά ήταν που χώρισε τις δύο ομάδες και στο φινάλε της αναμέτρησης καθώς το συγκρότημα του Ανδρέα Μαύρου επικράτησε με 65-60 του Άρη.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης οι τυπικά γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά το παιχνίδι με ένα μικρό… σερί και σε συνδυασμό το 5-0, ξέφυγαν με 11-0. Ωστόσο οι παίκτες του Αντώνη Βαρθαλίτη αντέδρασαν, ανέβασαν την απόδοσή τους και κατάφεραν να μειώσουν στο σκορ στο τέλος της πρώτης περιόδου στους δύο πόντους 21-19. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε με τις δύο ομάδες να έχουν τα δικά τους καλά διαστήματα και τους τυπικά γηπεδούχου να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με προβάδισμα τριών πόντων 36-33.

Η Ερμούπολη μπήκε δυνατά στην Τρίτη περίοδο, έκλεισε τους διαδρόμους που οδηγούσαν στην ρακέτα τους κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να πάρουν μία διαφορά δέκα (10) πόντων 54-44. Στο τελευταίο δεκάλεπτα ο Άρης πίεσε με την σειρά του ψηλά, έλεγξε τον ρυθμό, όμως δεν κατάφερε παρά την προσπάθεια που κατέβαλε να ανατρέψει πλήρως την εις βάρος του κατάσταση. Επικράτησε στην τελευταία περίοδο με επιμέρους σκορ 11-16 και με τον τρόπο αυτόν διαμορφώθηκε το τελικό 65-60. Θα πρέπει να τονίσουμε εδώ πως ο Άρης είχε μεγάλη ευκαιρία όχι μόνο να ισοφαρίσει στο τέλος, αλλά και να προηγηθεί με κάποιο τρίποντο, όμως ένα λάθος στην τελευταία επίθεση έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να βάλουν ακόμη τρεις πόντους.

 

 

Α.Ο. Ερμούπολης – Άρης Σύρου

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-19, 15-14 (36-33 ημ.), 18-11, 11-16 (65-60)

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σαμοθράκης-Ρούσσος

ΑΟ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ (Μαύρος): Θεοδωράκης 4, Γατόπουλος 3, Τζώρτζης 6, Γαβιώτης, Καραμολέγκος 8, Αλιφραγκής Θ., Κρητικός 25, Αυφδητόπουλος, Ρούσσος 12, Αλιφραγκής Δ. 2, Λεμπέσης 5

ΑΡΗΣ ΣΥΡΟΥ (Βαρθαλίτης): Δάσκος 2, Βερούδης 9, Πολίτης, Σκιαδάς 2, Χαλκιόπουλος 4, Κατρατζής 5, Παναγιώτου 15, Ελ Μπαραγκέ, Δασκαλάκης, Κόικας 6, Αγαδάκος 17, Δούκας

 

Φωνάζει ο… Άρης

Λίγο μετά το τέλος του μεγάλου τοπικού ντέρμπι μεταξύ της Ερμούπολης και του Άρη Σύρου η διοίκηση του Άρη εξέδωσε καυστική ανακοίνωση στην οποία τονίζει πως η ήττα ήρθε μετά τα διαιτητικά λάθη που έγιναν. Σημειώνουν πως οι διαιτητές επέτρεψαν το σκληρό παιχνίδι της Ερμούπολης σε αντίθεση με την ομάδα του Άρη που δίδονταν εύκολα παράβαση.  Τέλος ο Άρης ευχαριστεί τον φίλαθλο κόσμου του νησιού που έδωσε βροντερό παρών και βοήθησε τους αθλητές να αποδώσουν όσο τον δυνατόν καλύτερα.  

Η ανακοίνωση του Άρη Σύρου

Η σιωπή μας έχει εκληφθεί εσφαλμένα ως αδυναμία, αναγκαζόμαστε να εκδώσουμε αυτήν την ανακοίνωση από σεβασμό στη προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα μας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους φιλάθλους μας αλλά κυρίως τα παιδία των τμημάτων υποδομών μας για την όμορφη ατμόσφαιρα που δημιούργησαν.

Αφορμή είναι η πρωτοφανή αντιμετώπιση της ομάδας μας από το διαιτητικό δίδυμο στο χθεσινό παιχνίδι με την ομάδα της Ερμούπολης για το πρωτάθλημα ανδρών. Δεν γνωρίζουμε αν το παιχνίδι διεξήχθη  στην Αίθουσα  Α’ τους Δημήτριος Βικέλας ή στο Ολυμπιακό Κέντρο Πυγμαχίας Γιώργος Στεφανόπουλος ,αν παίχτηκε μπάσκετ ή πυγμαχία.

Μάλλον πυγμαχία  την οποία επέτρεψαν οι διαιτητές να συμβεί, ορμώμενοι από το γεγονός ότι αυτό συνέβη και στην περσινή περίοδο παιδικού πρωταθλήματος Άρης –Ερμούπολη για τον πρώτο γύρο,  όπου και πάλι οι διαιτητές επέτρεψαν το σκληρό παιχνίδι  με αποτέλεσμα να έχουμε την ίδια απορία ,όπως χθες αν τελικά παρακολουθούμε μπάσκετ ή αγώνα πάλης. Γιατί αν τελικά οι αθλητές μας πρέπει να «ΜΑΤΩΣΟΥΝ» για να σφυρίξουν οι διαιτητές  ένα φάουλ τότε όντως να αλλάξουν άθλημα.

Περιμένουμε από τα αρμόδια όργανα να επιληφθούν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους και ταυτόχρονα κάνουμε σε όλους γνωστό ότι δεν πρόκειται στο εξής να μείνουμε απαθείς και σιωπηλοί σε καμία αδικία σε βάρος μας ή σε συμπεριφορές που υποδηλώνουν έλλειψη σεβασμού στην ιστορία της ομάδας μας.

Στη διάθεση σας είναι  το βίντεο του αγώνα για τα ασφαλή συμπεράσματα σας.