Νίκησε την Ερμούπολη κι έκανε το 6 στα 6 ο Α.Ο. Άνδρου

Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια στο πρωτάθλημα των παίδων πραγματοποιήθηκε στο κλειστό της Σύρου, με τον Α.Ο. Ερμούπολης και τον Α.Ο. Άνδρου να διαφημίζουν το άθλημα του μπάσκετ. Ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες και τις δύο ομάδες να έχουν τα δικά τους καλά διαστήματα. Η ομάδα της Ερμούπολης προηγήθηκε στο ημίχρονο με 43-36, όμως οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να γυρίζουν την εις βάρος τους κατάσταση και να κερδίζουν το ροζ φύλλο αγώνα.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, όπως αναφέρουμε παραπάνω ήταν ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες και τις δύο ομάδες να έχουν τα δικά τους καλά διαστήματα. Θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ πως τόσο ο Α.Ο. Ερμούπολης όσο και ο Α.Ο. Άνδρου έδειξαν πολύ καλά στοιχεία στο παιχνίδι τους. Το ματς στο πρώτο δεκάλεπτο είχε απόλυτη ισορροπία, καθώς και οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ με τους φιλοξενούμενους να κλείνουν μπροστά στο σκορ με μόλις έναν πόντο 22-23. Με την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου οι Συριανοί πίεσαν σε όλο το γήπεδο, αναγκάζοντας την Άνδρο σε αρκετά λάθη. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το -1 να μετατραπεί σε +7 για τους γηπεδούχους το τέλος της περιόδου. Ο Α.Ο. Ερμούπολης πήρε με τη διαφορά των επτά πόντων στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Στην επανάληψη ο Α.Ο. Άνδρου προσπάθησε να αντιδράσει, έκλεισε όλους τους διαδρόμου που οδηγούσαν κάτω από την ρακέτα του και τους Συριανούς να μην μπορούν να βρουν λύσεις στην επίθεση. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να γυρίσουν την εις βάρος τους κατάσταση και στο τέλος της τρίτης περιόδου να πάρουν… κεφάλι στο σκορ με 58-60.

Στην τελευταία περίοδο το σκηνικό δεν άλλαξε, η ομάδα του κ. Μουστάκα είχε και την ψυχολογία με το μέρος της. Όσο ο χρόνος περνούσε η διαφορά αυξάνοντας με αποτέλεσμα το σκορ να κλείσει στο +7 για τους Ανδριώτες.

 

Α.Ο. Ερμούπολης – Α.Ο. Άνδρου 77-84

Δεκάλεπτα: 22-23, 43-36, 58-60, 77-84

Διαιτητές: Σαμοθράκης, Ρούσσος.

ΑΟ Ερμούπολης (Ανδ. Μαύρος): Σταχτάς, Σιγάλας 39 (2), Βαρθαλίτης, Μαρουδιάς 12 (3), Πρίντεζης, Τσιομπάνης 4 (1), Βαμβακούσης 4, Ζούμπερης, Καλογρίδης 8 (2), Παλαιολόγος 5, Κάπελλας 3, Ξαγοράρης 2.

ΑΟ Άνδρου (Κυρ. Μουστάκας): Ζώνγκα Μ. 13 (1), Μπέλλο Ε. 16 (1), Τσορτανίδης 6, Καλογιέρι 11 (1), Ρούσσας, Σωτήρος 3, Μανδαράκας 14 (1), Βενέτης, Μαγουλάς, Πετράκης, Νασόπουλος, Λαμάι 21.